Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Verunna11 my ho dobirame vzdy, ale vydrzi max na tech 10 dni
Dobrali jsme tento týden, přesně jako vy, po 8 mi hod. 5 ml, ale vyšlo mi to od pondělí do středy do večera… ![]()
Tak zřejmě se někde stala chyba, nevynechali jste dávku? nebo nedáváte míň? Jinak si to nedovedu vysvětlit…Každopádně bych dobrala do konce.
Dávala jsem čajovou lžičku jak mi řekla doktorka. zjistila jsem, že to nebylo 5 ml, ale 4…
@Verunna11 mně přijde ta odměrka k Ospenu k ničemu…dětem jsem to raději dávala odměrkou z Panadolu rovnou do pusy
@mamkasl píše:
@Verunna11 mně přijde ta odměrka k Ospenu k ničemu…dětem jsem to raději dávala odměrkou z Panadolu rovnou do pusy
už jsem tu odměrku taky vyhodila a používám od nurofenu. Kdybych na to blbka přišla hned… jenže mě to nenapadlo. Na tý lžičce bylo napsáno 5 ml, tak jsem si fakt myslela, že to je to množství, nenapadlo mě, že to bude míň.
Zdravím..prosím o radu. Malá dostala ospen 400 sirup a já si nejsem jistá zda se mohou dávat mléčné výrobky?? Co si pamatuju jako dítě, že k Penicilinu se mléčné výrobky podávat nesměli, nebo to tak není?? děkuji za odpověď..
@yweta píše:
V pribalaku to nepisou?
no právě že jsem to tam nikde nenašla ![]()
@evulkanov píše:
@Kikísek je to antibiotikum, nedavala bych mlecne vyrobky
děkuji, také si to myslím, jen jsem chtěla slyšet i jiný názor
Dříve se nedoporučovalo užívání starší generace tetracyklinů, které jsou nyní dostupné jen ve veterinární medicíně, spolu s mlékem a mléčnými výrobky. Hrozilo totiž vytváření chelátů, které by se nevstřebaly. U beta-laktamových ATB toto nebezpečí nehrozí, stejně tak jako u moderních tetracyklinů (doxycyclinum).
@Syringa píše:
@Kikísek
Strší jej měla jako 8m, a byla ještě na mléku. Ospen se dává i hodně malinkým dětem.
Děkuji za názor ![]()
@Doctus píše:
Dříve se nedoporučovalo užívání starší generace tetracyklinů, které jsou nyní dostupné jen ve veterinární medicíně, spolu s mlékem a mléčnými výrobky. Hrozilo totiž vytváření chelátů, které by se nevstřebaly. U beta-laktamových ATB toto nebezpečí nehrozí, stejně tak jako u moderních tetracyklinů (doxycyclinum).
Super, díky moc ![]()
@Kikísek ted jsme ho nedávno brali. A normálně jsem dávala i mléčné výrobky a nic se nestalo ![]()