Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@evulkanov píše:
@blumen dávám mu laktobacilky od Biopronu - tobolky. Nebo je něco lepšího při ATB? To mi doporučili v lekarne.
Biopron je dobry ![]()
@LLLL kdyby aspoň měla malá potažené mandle nebo červený krk, ale poprvé když dostala antibiotika, tak jsme přišly s bolavým břichem
ta doktorka hnrd, že to vypadá na streptokoka, že se to u malých dětí často projeví i bolestí břicha, ale prý je pátek, výsledky stěrů budou příští týden v úterý (byly zrovna velikonoce), tak dáme pro jistotu ospen
nejdřív šok v lékárně, když jsem zjistila, kolik stojí, a další den horečka, průjem, zvracení, střevní chřipka jak vyšitá, obě mladší to od ní chytly, prostě klasická viróza, ale stejně musela dobrat tu desetidenní dávku, i když byla zbytečná, jen jí to ještě víc rozhodilo trávení.. od té doby držkuju a o atb se hádám ![]()
@sinapis.alba no to jo, pri strevni viroze musej vubec atb napachat sve…
ale cena nevim, ten snad mame asi za 60kc. Zato kdyz dostal Zinnat, musi ho mit v suspenzi, 2×50ml snad 250kc
kdyz jsem si pro nej sla ja, za tablety jsem neplatila ani korunu
nastesri drmax na to ma nejakou slevu, tak jsem ted platila asi 160,– ale kdybych spocitala, co jsme za ta atb a doprovodná doporuceni ohledne vitaminu zaplatili za ten rok, by mi asi jeblo..
@LLLL ten první, co jí předepsala, měl doplatek kolem čtyř stovek, to se mi protočily oči.. ona jí ho napsala rovnou nějaké velké balení, které ani nedobrala
pak když dávala všem třem najednou, tak jsem rovnou řekla, že je drahý a že na něj momentálně nemám, protože jsem zrovna byla pár měsíců bez mateřské, tak vzala chytrou knížku a našla nějaké jiné ředění, jiné balení, rozpočítala to přesně na dny a hned to vyšlo za rozumnější cenu.. ale kdybych nedržkovala, tak bych nechala v lékárně klidně tisícovku ![]()
@sinapis.alba píše:
@LLLL ten první, co jí předepsala, měl doplatek kolem čtyř stovek, to se mi protočily oči.. ona jí ho napsala rovnou nějaké velké balení, které ani nedobralapak když dávala všem třem najednou, tak jsem rovnou řekla, že je drahý a že na něj momentálně nemám, protože jsem zrovna byla pár měsíců bez mateřské, tak vzala chytrou knížku a našla nějaké jiné ředění, jiné balení, rozpočítala to přesně na dny a hned to vyšlo za rozumnější cenu.. ale kdybych nedržkovala, tak bych nechala v lékárně klidně tisícovku
ty jo, pekna palka ![]()
No má atb od úterý a zuby zatím v pohodě, tak uvidím, jak se ještě vybarví.
Raději je čistím delší dobu a víc. Naštěstí atb zabrala, ona bývá nemocná málokdy.
@blumen tak dle ORL - dobrat cele baleni, tedy 15 dni, pak jeste jdeme na kontrolu. Dle detske - ano, davaji se jeste jakoby preventivne dalsi ATB, pokud byl ten nalez v krku masivni. Takze doporucila taky zacit dalsi Ospen a dobrat… Tak tedy mu je dávám a snad se z toho dostane bez ujmy a pak uz bude vse ok…
@evulkanov tak drzim palce at to zmizi uplne, aspon, ze se shodly ![]()
@blumen diky.
A prosim, jak se pak zotavit po tech ATB? Davam jen ty probiotika.
@evulkanov píše:
@blumen diky.
A prosim, jak se pak zotavit po tech ATB? Davam jen ty probiotika.
Muzes mu koupit v lekarne Hylak forte, je to prebiotikum, kysele chuti, bud 1× denne 3ml nebo 3× denne 1 ml (kdyz mu to nebude chutnat, tak lepsi 1×3ml. A pak bych davala hodne zelene zeleniny, ovoce, omezila uplne sladkosti a bilou mouku a z mlecnych vyrobku nejlepe bile jogurty. Ale zalezi, co bude jist, dcera s jidlem bojuje a momentalne mi vse zdrave odmita…
Ono hrozi, ze se rozjede kvasinka ve strevech a pak by mohl mit ekzem (projev kvasinky ve strevech), leci se to pak stejne dietou, jak pisu…
@blumen dekuji. Hylak mam doma. Ale to asi nasadit az dobere ATB, ne?
@evulkanov píše:
@blumen dekuji. Hylak mam doma. Ale to asi nasadit az dobere ATB, ne?
Ja bych si ho brala mezi ATB, pokud je davas rano a vecer, dala bych Hylak v poledne, nevim, cemu by to melo vadit. Lactobacily tak 4h po brani ATB, takze taky mezi (ne zaroven).
Ahoj prosim o radu. Syn je po uzivani ospenu 400 sirupu. Na anginu. Byl s otcem tak to mam zproztredkovane. Nicmenene mel po douzivani pupinky tak s nim byl v nemocnici a tam mu diagnostikovali nestovice. S tim jsem si syna prebrala a tyden lecila nestovice. Protoze jsem je nikdy nemela prislo mi divne, ze se to nechova jako nestovice az po tydnu. A opravdu nase doktorka porvrdila, ze nestocice nema. Pupinky vsak stale I po 14 dnech stale vylezaji, jsou svedive a mizi v stroupek a hnedou skvrnku. Kozni ani obvodni nevedi? Ted mame leky na svrab ale ten to pry taky nebude. Muze byt alergie na ospen jeste po 14 dnech?
![]()
@helbell No nevím, ale podle popisu se jako neštovice celkem chovají… a ne, pokud stále vylézají, tak to po 14 dnech nebude reakce na ospen.
@j.a.n.i1 píše:
@helbell No nevím, ale podle popisu se jako neštovice celkem chovají… a ne, pokud stále vylézají, tak to po 14 dnech nebude reakce na ospen.
Ja teda nevim ale po 14 dnech jsou nestovice vylecene, vysevaji se prvni dny a ne tri tydny a nase doktorka rekla, ze by musely byt I v obliceji a vlasech. A tam nema jedinou a nemel. Taky bych se nejspise nakazila a starsi syn taky kdyz jsme je nemeli. A o ospenu jsem cetla ze alergie na penicilin v nem muze trvat dlouho. Ale rikam jsem jen teoretik. AJa hlavne zoufala nikdo nevi co to je a malej vypada jak po projiti ulem ![]()