Hypo bez vlastních prostředků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2692
1.10.13 15:10
@Anonymní píše:
Ani kdyz bude rucit domem, ktery koupime? deti nema :nevim:

Já bych to možná zkusila, zase nejde o tak obrovskou částku, ono když by si to rozložil na hodně dlouho a splátka by mu vyšla třeba na 2-3tisíce, vyjít by to mohlo-ale zase hodně přeplatíte. Nemůže mu zaměstnavatel přiznat víc, aspon třeba na tři měsíce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.13 15:13
@zuzukobylka píše:
Já bych to možná zkusila, zase nejde o tak obrovskou částku, ono když by si to rozložil na hodně dlouho a splátka by mu vyšla třeba na 2-3tisíce, vyjít by to mohlo-ale zase hodně přeplatíte. Nemůže mu zaměstnavatel přiznat víc, aspon třeba na tři měsíce?

Dokládají se jak výplatní pásky tak i přiznaný příjem od zaměstnavatele ;)

Ale mohli by žádat spolu, snad má děvče taky nějaký příjem a kdyby neměli jiný půjčky tak pak možná :think:

• Citovat
  • Upravit
2692
1.10.13 15:18
@Anonymní píše:
Dokládají se jak výplatní pásky tak i přiznaný příjem od zaměstnavatele ;)Ale mohli by žádat spolu, snad má děvče taky nějaký příjem a kdyby neměli jiný půjčky tak pak možná :think:

Nevim, za jakou dobu se dokládají příjmy, tři měsíce nebo víc? Já to myslela tak, že by mu to zaměstnavatel opravdu přiznal, tzn. měl by to i na výplatní pásce. I kdyby mu to třeba přiznal jen jeden měsíc, hned by se navýšil průměr třeba o dva tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101871
1.10.13 15:21
@zuzukobylka píše:
Nevim, za jakou dobu se dokládají příjmy, tři měsíce nebo víc? Já to myslela tak, že by mu to zaměstnavatel opravdu přiznal, tzn. měl by to i na výplatní pásce. I kdyby mu to třeba přiznal jen jeden měsíc, hned by se navýšil průměr třeba o dva tisíce.

Jak u které banky, třeba ČS chce 12 měsíců zpětně, právě aby se nedalo navyšovat průměr zvýšením na 2-3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
1.10.13 15:23
@j.a.n.i1 píše:
Jak u které banky, třeba ČS chce 12 měsíců zpětně, právě aby se nedalo navyšovat průměr zvýšením na 2-3 měsíce.

Aha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.13 15:34
@zuzukobylka píše:
Aha :)

KB chce poslední 3 výplatní pásky a příjem za celý rok od zaměstnavatele potvrzený ;)

• Citovat
  • Upravit
3030
1.10.13 15:49

@Two u OSVC si banky vyzadaj danovy priznani za 1 nebo 2 roky zpetne, tak na to pozor, aby tam byly prijmy dostatecny. Bohuzel nikdo nezkoume, kolik opravdu vydelava, ale kolik je na DP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
726
1.10.13 16:03

Banky dávají 100% hypo a našetřené peníze bych si nechala stranou kdyby „něco“

nabídka od SBER BANK je hodně zajímavá http://www.chcihypoteku.cz/…e/index.html

a nebo RB
http://www.rb.cz/…-kalkulacka/

a i mateřská se počítá do společného příjmu a je zohledněna v žádosti o hypo

my máme hypo od KB a příští rok nám končí fixace a už se nemůžeme dočkat až odejdeme k jiné bance, jelikož ty jejich poplatky jsou k :poblion:

Příspěvek upraven 01.10.13 v 16:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
1.10.13 16:06

Ahoj, já jsem měla 100% hypotéku sama (svobodná), u KB. Ale úrok byl proto bohužel vyšší a to 5,1 %.
Bylo to v r. 2010 na 1,8 mil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
1.10.13 16:22

TWO: Zdravím, odkud jste? Manžel dělá hypotéky (srovnání pro všechna banky), tak pokud byste potřebovala, je Vám k dispozici s radou, případně vyřízením. Když tak mi napište zprávu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
1.10.13 17:24

No nevím…můj přítel žádal loni o hypotéku u KB a 100% mu v žádném případě nedali…a to měl víc jak 20 tisíc čistého…chtěl půjčit 850 tisíc…nakonec si musela půjčit jeho máma 20%, tzn. 170 tisíc u ČS a poslat mu to na účet…on to složil u KB jako vlastní prostředky, tzn. 20% z hypotéky…tak mu pak dali úvěr na zbylých 680 tisíc a platí cca 4000Kč/měsíčně na 23 let…a to neměl žádné dluhy, žádné vroubky u bank, mobil. operátorů…nikde nic…u KB měl i dlouholetý účet, tedy jejich věrný klient…a že ručí bytem, je jasné…ten je vlastně do doby splacení „ve vlastnictví“ banky… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4649
1.10.13 18:31

My jsme si před třemi roky půjčovali 100 % hypotéku 1.7 mil. na byt. Nebyl žádný problém, odhady dělají většinou stejné, jako kupní cenu, popřípadě se dá v realitce domluvit na snížení kupní ceny, zvlášť, když se nemovitost dlouho prodává. Ušetřené peníze padli na 5% provizi realitce, tedy 68 tisíc a zbytek na nějaké úpravy. Máme u ČSOB a hned, jak bude fixace budeme smlouvat anebo odejdeme, poplatky jsou fakt drsné a ještě ke všemu účet, který u nich musíme vést, je doost nevýhodný :( Máme hypo dohromady s partnerem a chtěli příjmy za posledních 12 měsíců. A taky ručíme bytem.
Jinak něco jiného je, pokud budeš ručit tou nemovitostí, co kupuješ a k tomu jinou svojí - to pak se ty potřebné příjmy snižují, ale to má málokdo dvě nemovitosti a zaručit se třeba bytem rodičů, to bych v životě neudělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Two
7
2.10.13 14:28

Dobrý den, jsme ze Zlínského kraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Two
7
2.10.13 14:29

Všem moc děkuji za rady a postřehy :D :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alenama
2.10.13 14:52
@Two píše:
Je to na koupi rodiného domu, kterým by jsme ručily. Manžel je osvč, příjmy nejsou problém, bude žádat sám beze mě. Taky bych si ty peníze nechala raději na rekonstrukci a na horší časy :D Co by se stalo, kdyby byl odhad nižší než kupní cena?

Pokud je manžel osvc s pausalem, tak bude mít problém na rozumnou hypotéku vůbec dosáhnou..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel