Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Ani kdyz bude rucit domem, ktery koupime? deti nema
Já bych to možná zkusila, zase nejde o tak obrovskou částku, ono když by si to rozložil na hodně dlouho a splátka by mu vyšla třeba na 2-3tisíce, vyjít by to mohlo-ale zase hodně přeplatíte. Nemůže mu zaměstnavatel přiznat víc, aspon třeba na tři měsíce?
@zuzukobylka píše:
Já bych to možná zkusila, zase nejde o tak obrovskou částku, ono když by si to rozložil na hodně dlouho a splátka by mu vyšla třeba na 2-3tisíce, vyjít by to mohlo-ale zase hodně přeplatíte. Nemůže mu zaměstnavatel přiznat víc, aspon třeba na tři měsíce?
Dokládají se jak výplatní pásky tak i přiznaný příjem od zaměstnavatele ![]()
Ale mohli by žádat spolu, snad má děvče taky nějaký příjem a kdyby neměli jiný půjčky tak pak možná ![]()
@Anonymní píše:
Dokládají se jak výplatní pásky tak i přiznaný příjem od zaměstnavateleAle mohli by žádat spolu, snad má děvče taky nějaký příjem a kdyby neměli jiný půjčky tak pak možná
Nevim, za jakou dobu se dokládají příjmy, tři měsíce nebo víc? Já to myslela tak, že by mu to zaměstnavatel opravdu přiznal, tzn. měl by to i na výplatní pásce. I kdyby mu to třeba přiznal jen jeden měsíc, hned by se navýšil průměr třeba o dva tisíce.
@zuzukobylka píše:
Nevim, za jakou dobu se dokládají příjmy, tři měsíce nebo víc? Já to myslela tak, že by mu to zaměstnavatel opravdu přiznal, tzn. měl by to i na výplatní pásce. I kdyby mu to třeba přiznal jen jeden měsíc, hned by se navýšil průměr třeba o dva tisíce.
Jak u které banky, třeba ČS chce 12 měsíců zpětně, právě aby se nedalo navyšovat průměr zvýšením na 2-3 měsíce.
@j.a.n.i1 píše:
Jak u které banky, třeba ČS chce 12 měsíců zpětně, právě aby se nedalo navyšovat průměr zvýšením na 2-3 měsíce.
Aha ![]()
@zuzukobylka píše:
Aha
KB chce poslední 3 výplatní pásky a příjem za celý rok od zaměstnavatele potvrzený ![]()
@Two u OSVC si banky vyzadaj danovy priznani za 1 nebo 2 roky zpetne, tak na to pozor, aby tam byly prijmy dostatecny. Bohuzel nikdo nezkoume, kolik opravdu vydelava, ale kolik je na DP
Banky dávají 100% hypo a našetřené peníze bych si nechala stranou kdyby „něco“
nabídka od SBER BANK je hodně zajímavá http://www.chcihypoteku.cz/…e/index.html
a nebo RB
http://www.rb.cz/…-kalkulacka/
a i mateřská se počítá do společného příjmu a je zohledněna v žádosti o hypo
my máme hypo od KB a příští rok nám končí fixace a už se nemůžeme dočkat až odejdeme k jiné bance, jelikož ty jejich poplatky jsou k ![]()
Příspěvek upraven 01.10.13 v 16:09
Ahoj, já jsem měla 100% hypotéku sama (svobodná), u KB. Ale úrok byl proto bohužel vyšší a to 5,1 %.
Bylo to v r. 2010 na 1,8 mil
TWO: Zdravím, odkud jste? Manžel dělá hypotéky (srovnání pro všechna banky), tak pokud byste potřebovala, je Vám k dispozici s radou, případně vyřízením. Když tak mi napište zprávu.
No nevím…můj přítel žádal loni o hypotéku u KB a 100% mu v žádném případě nedali…a to měl víc jak 20 tisíc čistého…chtěl půjčit 850 tisíc…nakonec si musela půjčit jeho máma 20%, tzn. 170 tisíc u ČS a poslat mu to na účet…on to složil u KB jako vlastní prostředky, tzn. 20% z hypotéky…tak mu pak dali úvěr na zbylých 680 tisíc a platí cca 4000Kč/měsíčně na 23 let…a to neměl žádné dluhy, žádné vroubky u bank, mobil. operátorů…nikde nic…u KB měl i dlouholetý účet, tedy jejich věrný klient…a že ručí bytem, je jasné…ten je vlastně do doby splacení „ve vlastnictví“ banky… ![]()
My jsme si před třemi roky půjčovali 100 % hypotéku 1.7 mil. na byt. Nebyl žádný problém, odhady dělají většinou stejné, jako kupní cenu, popřípadě se dá v realitce domluvit na snížení kupní ceny, zvlášť, když se nemovitost dlouho prodává. Ušetřené peníze padli na 5% provizi realitce, tedy 68 tisíc a zbytek na nějaké úpravy. Máme u ČSOB a hned, jak bude fixace budeme smlouvat anebo odejdeme, poplatky jsou fakt drsné a ještě ke všemu účet, který u nich musíme vést, je doost nevýhodný
Máme hypo dohromady s partnerem a chtěli příjmy za posledních 12 měsíců. A taky ručíme bytem.
Jinak něco jiného je, pokud budeš ručit tou nemovitostí, co kupuješ a k tomu jinou svojí - to pak se ty potřebné příjmy snižují, ale to má málokdo dvě nemovitosti a zaručit se třeba bytem rodičů, to bych v životě neudělala…
@Two píše:
Je to na koupi rodiného domu, kterým by jsme ručily. Manžel je osvč, příjmy nejsou problém, bude žádat sám beze mě. Taky bych si ty peníze nechala raději na rekonstrukci a na horší časyCo by se stalo, kdyby byl odhad nižší než kupní cena?
Pokud je manžel osvc s pausalem, tak bude mít problém na rozumnou hypotéku vůbec dosáhnou..