Hypotéka a student

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3893
6.2.14 11:26

Hypotéku máme 3. rokem já v té době studovala a pracoval jen manžel-já pracovala až od léta minulého roku. šli jsme do toho s tím, že se prostě nějak omezíme a dopadlo to tak, že se neomezujeme snad v ničem-máme takový nenáročný životní styl a spoustu peněz ještě ušetříme, takže to splatíme mnohem dřív než to vypadalo. pokud to spolu myslíte vážně, běžte do toho ;) pro mě to je to nejlepší, co jsem v životě udělala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
7.2.14 14:16
@martina289 píše:
Ahoj všichni.
Můžu se zeptat, zda si někdo s přítelem bral hypotéku, když on vydělával a vy studovali?

Moje situace je taková… Přítel vydělává asi 18, ale bude mít novou práci, kde bude mít ještě víc. Já studuju, ale po dobu studia budu pobírat měsíčně 5 tisíc+mám brigády… Mám strach ale jít do hypotéky, která by byla 1,8 milionu. Přítel by jí dostal, ale já nevím, když ještě studuju. Na druhou stranu je to šance, kterou nemusíme už dostat - dobrá lokalita, zahrada, dům celkově předělanej a cena vzhledem k tomu je akorát.
Musím podotknout, že je přítelovi 21 a mě 20. Nejsme typy, co si chce užívat, dovolená taky není prioritou, ale přemýšlím, jestli to není moc brzy se zavázat bance a splácet bůhví do kolika…

Asi mi tady nic neporadíte, spíš jsem se potřela vypovídat a vyslechnout si ruzný postřehy…
Díky jen tomu, kdo to přečte :)

žádná banka nedá vám dohromady hypo…nejste manželé a jako spolužadatel taky nemůžeš být páč nemáš peníze, jedná se jen o něj a myslím, že 1,8 při příjmu dejme tomu okolo 20 tisíc když nemá čím ručit a nebude v práci víc jak rok tak je šance nulová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
8.2.14 14:58
@Grey Sky píše: žádná banka nedá vám dohromady hypo…nejste manželé a jako spolužadatel taky nemůžeš být páč nemáš peníze, jedná se jen o něj a myslím, že 1,8 při příjmu dejme tomu okolo 20 tisíc když nemá čím ručit a nebude v práci víc jak rok tak je šance nulová…

My si jí nebudeme brát společně, jen on sám na sebe. Asi jsem to špatně napsala. Příjem má téměř 20 tisíc, pracuje třetím rokem a má dokonce i čím ručit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
8.2.14 17:52
@martina289 píše:
My si jí nebudeme brát společně, jen on sám na sebe. Asi jsem to špatně napsala. Příjem má téměř 20 tisíc, pracuje třetím rokem a má dokonce i čím ručit :)

si psala že mění práci ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
8.2.14 17:58
@Grey Sky píše:
si psala že mění práci ne?

Má slíbené místo, až odejde pán do důchodu a dříve než v létě to nebude. Takže si hypo bude brát ještě v současné. Paní v bance mu pouze řekla, že tam musí být více jak tři měsíce, což je zkušební doba… Změnit práci si může kdykoli, až bude mít hypotéku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
8.2.14 18:11
@martina289 píše:
Má slíbené místo, až odejde pán do důchodu a dříve než v létě to nebude. Takže si hypo bude brát ještě v současné. Paní v bance mu pouze řekla, že tam musí být více jak tři měsíce, což je zkušební doba… Změnit práci si může kdykoli, až bude mít hypotéku…

ahá… pochopila jsem to tak že tedka bude měnit práci - kde bude mít víc peněz…právě pak by to nešlo, u většiny bank chtějí mít odpracovaný rok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
8.2.14 18:12
@Grey Sky píše:
ahá… pochopila jsem to tak že tedka bude měnit práci - kde bude mít víc peněz…právě pak by to nešlo, u většiny bank chtějí mít odpracovaný rok…

to my víme :)
tak snad to klapne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
8.2.14 18:13
@martina289 píše:
to my víme :)
tak snad to klapne

držím palce :kytka:

• načítám...