Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@rayon jo, ale určitě po vás budou chtít rezervační poplatek.
@blecha72 píše:
@martina.se OT, jak do dopadlo s rodičákem?
vidíš, to jsem nedopsala.. paní se uklepla, dojde mi to s dalším ![]()
@rayon píše:
Takže má smysl se ucházet o konkrétní nabídku už teď, i když peníze budu mít k dispozici až za více než 3 měsíce?
ano, má, protože ono to dost trvá, než se vše vyřídí. A navíc se to dá „synchronizovat“, když bance doložíš, kdy budeš mít hotovost k použití ![]()
@rayon Nemá, protože hypotéku dopředu dělá jen GE. Ostatní banky hypotéku schválí až na základě toho, že máte zvolenou nemovitost.
Co si vůbec chcete koupit?
Byt v Praze. Nemyslel jsem obchazet banky, ale jestli uz ted je vhodna doba na to zacit jednat i s realitkami ci majiteli bytu. Jak dlouho obvykle trva proces od podani nabidky do zaplaceni majiteli.
@rayon najít vhodný byt v určité cenové relaci někdy trvá dlouho. Když ho najdeš, domluvíš se s konkrétním majitelem nebo realitkou na podmínkách podpisu předkupní smlouvy a složíš rezervační poplatek (určité procento z ceny). Ty jim sdělíš, kdy budeš mít peníze k dispozici a oni budou souhlasit, nebo ne. To dopředu nikdo neví.
@rayon Jednat s realitkami či majiteli bytu můžete kdykoli, jestli se pak dohodnete na lhůtách, to už je druhá věc…
Obvykle to trvá dva až tři měsíce, když nejsou komplikace.
Samozřejmě že můžete, ale jde o to, aby to nebyla ztráta času.