Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Děvčátka, prosím žádáme si o hypotéku. Momentálně jsem od 26.1.2013 na PPM, ale předtím jsem byla na rodičovské. A tak nevím kde si mám potvrdit příjem (asi za uplynulý rok?)u zaměstnavatele a nebo na sociálce, že jsem pobírala rodičovský příspěvek? Děkuji za odpověď ![]()
Jestli můžu poradit, tak využijte pomoc finančního poradce.
Nebojte, já poradce nejsem a nenabízím svoje služby
jen jsme taky vyřizovali před dvěma roky hypotéku a její pomoc byla skvělá a hlavně Vám vše řekne a poradí. Švagr si vyřizoval půjčku sám a stálo ho to dost peněz (kam vlezl, tam platil) a my platili jen kolek 500.- kč na katastrálním úřadě a 1800.- kč za odhad.
@Phoebe13 píše:
Jestli můžu poradit, tak využijte pomoc finančního poradce.
Nebojte, já poradce nejsem a nenabízím svoje službyjen jsme taky vyřizovali před dvěma roky hypotéku a její pomoc byla skvělá a hlavně Vám vše řekne a poradí. Švagr si vyřizoval půjčku sám a stálo ho to dost peněz (kam vlezl, tam platil) a my platili jen kolek 500.- kč na katastrálním úřadě a 1800.- kč za odhad.
Děkuji za odpověď. Máme finančního poradce, jenže ona si tím není jistá
Prý by stačilo potvrzení o tom, že pobírám mateřskou. Jenže já žádné potvrzení nemám, protože mateřská mi začala od toho 26.1.2013 takže z toho asi vyplývá, že bych si měla zajít na sociálku a tam se zeptat jestli mi potvrdí, že jsem pobírala rodičovský příspěvek v předchozím roce. Díky ![]()
Ja si myslim ze zamestnavatel pokud mas smlouvu na neurcito. Jako rd neni posuzovano jako prijem.Ale zkuste se zeptat v nejake bance.Jako rd nebudes pobirat porad. A nebo si nech potvrdit oboji.
My zadali o hypoteku s rodicakem a vyjeli mi potvrzeni normalne na socialnim odboru uradu prace, tak kde se rodicak vyrizuje. Ale to jsem ho teda jeste pobirala, ty kdyz uz ho nepobiras tak by ti mel dat potvrzeni o vysi materske ten kdo ti ji vyplaci, takze sprava socialniho zabezpeceni pokud se nepletu. Protoze u toho potvrzeni o rodicaku by si mela ze si ho brala do toho data a to by bylo na nic.
@kattkka píše:
Ja si myslim ze zamestnavatel pokud mas smlouvu na neurcito. Jako rd neni posuzovano jako prijem.Ale zkuste se zeptat v nejake bance.Jako rd nebudes pobirat porad. A nebo si nech potvrdit oboji.
Díky! Ono možná čím více tím lépe ![]()
@Jolynka píše:
My zadali o hypoteku s rodicakem a vyjeli mi potvrzeni normalne na socialnim odboru uradu prace, tak kde se rodicak vyrizuje. Ale to jsem ho teda jeste pobirala, ty kdyz uz ho nepobiras tak by ti mel dat potvrzeni o vysi materske ten kdo ti ji vyplaci, takze sprava socialniho zabezpeceni pokud se nepletu. Protoze u toho potvrzeni o rodicaku by si mela ze si ho brala do toho data a to by bylo na nic.
Aha já myslela, že budou chtít nějaké to potvrzení zpětně třeba za ten celej rok.. takže půjdu na okresní správu, aby mi potvrdili PPM. Díky ![]()
@Ercaa zpetne ti je asi na nic, ja tenkrat zadala zacatkem roku a dostala jsem rozpis rodicaku na ten rok dopredu. To jako kdyby donesl nezamestnany potvrzeni o prijmu, ktery mel ale uz nema, tak by asi taky moc neuspel
Jinak ale rodicak normalne banky uznavaji, my konkretne to meli u Raiffaissen bank.
No, mě stačilo potvrzení že pobírám RP a jak dlouho ještě budu
No, ale to bylo u žádosti o meziúvěr u lišky-myslím, že by to mohlo být podobné.
Hezký den,
začínáme vyřizovat hypotéku. Čerpám RP, pracuji na minimální úvazek. Mám doma potvrzení o výši příjmu. Připadá mi nesmyslný, aby mi v práci vyplnili, kolik jsem vydělala za posledních 12 měsíců, když už jsem 10měsíců z toho doma. Řešil jste to někdo? Napadlo mě, že by mi jen napsali, že jsem na rodičáku, případně, že když jsem tam byla, měla jsem tolik a tolik.
![]()
Nejsem si jistá, ale tobě nebude vyplňovat mzdu zaměstnavatel, ale sociálka