Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No s takovým platem
To na moc vysokou hypo nedosáhneš sama… A taky banyk už skoro vůbec neposkytujou 100% hypo ![]()
Ahoj myslím, že jí nedostaneš. Mamka chtěla taky hypotéku má něco okolo 9.OOO,–kč a táta má 11.OOO ale + diety protože je řidič z povolání a dostane se na nějakých 2O.OOO,– a hypotéku jim nikdo nedal. Prý prorože diety se nepočítají do příjmů tak dohormady měli 2O.OOO,– a ani náhodou. Jinak taky jsem to zkoušela na netu a vyšlo jim, že jim to dají ale realita byla jiná.
Jak píše @monika32 nedostaneš 1OO% hypotéku někde mají hranici vlastních peněz 5 a někde i 15% z ceny nemovitosti. I kdyby jsi dostala 1OO% ceny nemovitosti tak stejně kde vezmeš peníze na odhad, atd. a to se někdy vyšplhá okolo 5O.OOO,– navíc.
V tomto pripade nastesti pro tebe, ti nikdo neda takovou hypoteku, abys ji pokryla stoprocentne koupi domu ci bytu. Hypoteka neni jediny naklad, co pojisteni nemovitosti, odhad nemo itosti a dalsi veci?
@Anonymní píše:
Je mi 27 let, jsem svobodná, nemám čím ručit a mám malý příjem- 12 750 kč. V zaměstnání jsem rok a zajímalo by mě jestli mám vůbec šanci na nějakou hypotéku na bydlení atd? V tabulkách u bank na internetu kde měli finanční kalkulačku jsem si to počítala a vyšlo mi, že bych musela splácet nějakých 47 let, což je blbost samo sebou. Zajímá mě jestli někdo nebyl na tom podobně…Našetřeno nic nemám.
Pokud nebudeš mít k sobě nějakého spolužadatele, tak hypo ti nedají, min. příjem je tuším 15tis ![]()
Nepíšeš o jak vysokou hypotéku se zajímáš
Pokud ti na bydlení bude stačit nějakých 500tisíc, tak podle mě úplně bez šance nejsi. ![]()
@ish píše:
Nepíšeš o jak vysokou hypotéku se zajímášPokud ti na bydlení bude stačit nějakých 500tisíc, tak podle mě úplně bez šance nejsi.
No a kde z tak malého platu vezme na věci kolem hypotéky?
a pak to není jen hypotéka, ale i pojistka na barák, roční pojistka, pojištění hypotéky, což rozumný člověk má a poplatky s bydlením… A hlavně dnes banky strašně neradi půjčí víc jak 80%
Aby neskončila jako ti ze včerejší diskuze, velké oči, hypotéka a chlap přes zimu nemá práci, tak ji nemůžou platit
Fakt IQ, kdyby lidi více přemýšleli
Když chce někdo hypotéku, měl by mít minimálně rezervu 6 měsíčních platů, ale to ještě bude trvat než to český člověk pochopí, jít do hypotéky sám a bez rezerv ![]()
@monika32 píše:
No a kde z tak malého platu vezme na věci kolem hypotéky?a pak to není jen hypotéka, ale i pojistka na barák, roční pojistka, pojištění hypotéky, což rozumný člověk má a poplatky s bydlením… A hlavně dnes banky strašně neradi půjčí víc jak 80%
Aby neskončila jako ti ze včerejší diskuze, velké oči, hypotéka a chlap přes zimu nemá práci, tak ji nemůžou platit
![]()
![]()
Fakt IQ, kdyby lidi více přemýšleli
Když chce někdo hypotéku, měl by mít minimálně rezervu 6 měsíčních platů, ale to ještě bude trvat než to český člověk pochopí, jít do hypotéky sám a bez rezerv
Tak zrovna pojištění hypotéky nevidím jako extrémně rozumnou záležitost, stačí se podívat na přesné podmínky plnění
. Jinak naprostý souhlas do slova a do písmene.
@Naima píše:
Tak zrovna pojištění hypotéky nevidím jako extrémně rozumnou záležitost, stačí se podívat na přesné podmínky plnění. Jinak naprostý souhlas do slova a do písmene.
No myslím tím třeba životku, tam jsou podmínky jasné
A bez toho bych hypotéku nebrala ani náhodou a jestli někdo jo, pak je blázen
A bohužel co zrušili povinnost mít životku ji spousta lidí nemá ![]()
@monika32 píše:
No myslím tím třeba životku, tam jsou podmínky jasnéA bez toho bych hypotéku nebrala ani náhodou a jestli někdo jo, pak je blázen
A bohužel co zrušili povinnost mít životku ji spousta lidí nemá
Jo tak to ano, já myslela pojištění hypotéky jako takové, životka je rozumná stopro
, máme ji s manželem do kříže (plnění).
. Náš kamarád ji nemá, protože vzhledem k jeho zdravotnímu stavu by ji platil vyšší než my normální smrtelníci, a proto si ji neplatí. A zrovna on by ji potřeboval právě proto jako sůl. Nepochopím.
@Naima píše:
Jo tak to ano, já myslela pojištění hypotéky jako takové, životka je rozumná stopro, máme ji s manželem do kříže (plnění).
. Náš kamarád ji nemá, protože vzhledem k jeho zdravotnímu stavu by ji platil vyšší než my normální smrtelníci, a proto si ji neplatí. A zrovna on by ji potřeboval právě proto jako sůl. Nepochopím.
Jo jasně, pojištění schopnosti splácet jsem nemyslela, to je blbost, tam je to fakt zbytečné. Ale právě životka je fakt nutná a není to taky žádný malý peníz
Ale na to lidi prostě nekoukají a pak si ji neuzavřou když už nemusí..
100% hypotéku nedostaneš. Při takovém příjmu tak 500tis. max.
A za druhé, jít do hypotéky, bez jakékoliv naspořené částky je šílenost.
Ono totiž si nebereš jen hypo, ale musíš zaplait odhadce, advokátovi za kupní smlouvu, pojištění nemovitosti - to je jen základ.
A když jsi za rok nebyla schopna nic našetřit, jak z toho chceš platit hypotéku (pokud teda nejsi v nájmu, který je stejný jako příp. hypotéka)?
Tak co se týče tvého příjmu a stavu, tak máš sama šanci na max. 500 000 Kč, na víc nedosáhneš měla jsem to samé, když jsem si brala hypo, byla jsem svobodná, stejný věk i příjem zhruba, a to ještě budeš muset muset oběhnout asi všechny banky a zjišťovat. Dnes už je to mnohem složitější hypo získat, než tomu bylo ještě před pár lety. Takže šanci máš, ale ne moc velkou. Dobře zvaž a propočítej ještě další náklady s tím spojené, jako povinné pojištění zastavené nemovitosti, úroky, podmínky fixace, RPSN atd.Ono záleží na mnoha faktorech, pokud jsi sama, bezdětná a mladá, často nemarodíš, máš pracovní smlouvu na dobu neurčitou, nemáš další úvěry a závazky, tak určitou šanci máš, že někde uspěješ. Hlavně nechoď do žádných lichvářských půjček od nebankovních společností, ty je kolikrát sice snadnější získat, ale je to cesta do pekel.
Já si brala hypo v 21, příjem jsem měla okolo 15t, tehdy jsem byla svobodná a bezdětná, byty byli levnější o dost než ted.. hpo jsem teda dostala, ale dost se u toho kroutili, a to to bylo ještě před krizí. dali mi 80% zbývajících 20% jsem kryla stavebkem
přitom podle tehdejších kalkulaček jsem měla šanci na cca milion, ale dostala jsem 750t a ještě s hroznejma tyjátrama
Je mi 27 let, jsem svobodná, nemám čím ručit a mám malý příjem- 12 750 kč. V zaměstnání jsem rok a zajímalo by mě jestli mám vůbec šanci na nějakou hypotéku na bydlení atd? V tabulkách u bank na internetu kde měli finanční kalkulačku jsem si to počítala a vyšlo mi, že bych musela splácet nějakých 47 let, což je blbost samo sebou. Zajímá mě jestli někdo nebyl na tom podobně…
Našetřeno nic nemám.