Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak dneska šílim já
ječí, drškuje a zase ječí. Neuspatelná. Je přetažená jak prase a ne a ne zabrat. Výborný.(Včera to bylo podobný) Ještě jeden takovej den a skáču z okna
![]()
My dneska zatim v pohodě i oblíkání a přesun do kočárku proběhl v klidu
Ale den ještě nekončí, teď je rozdováděná, ale měla by si odpočinout před koupáním ![]()
Jestli mě to čeká taky tak dlouho a intenzivně, tak dřív spíš skončim v Bohnicích.
neboj se,časem si na to člověk zvykne,já už jsem byla pak tak otupělá,že jsem ten řev přestala vnímat
Ale teď si opravdu užívám luxusní klídeček,malá je strašlivě hodná oproti své starší sestřičce ![]()
jj dneska je fakt děsnej den. Malá kňourá a teď večer řvala jak tur, tipuju to na zuby ![]()
Ano, včera byl skutečně děsnej den.
Asi něco ve vzduchu. ![]()
Taky už jsme zažili takovej „hysterák“ až se zalíkala a byla úplně rudá. U nás tedy vždycky pomůže prso. No a příčiny máme dvě - a) kolika - a ta je to i tehdy, pokud to na bolení nevypadá
b)přetažená a nemůže zabrat. Na obojí zabere prso a nebo auto. ![]()
Johanka83 píše:
Ano, včera byl skutečně děsnej den.Asi něco ve vzduchu.
Taky už jsme zažili takovej „hysterák“ až se zalíkala a byla úplně rudá. U nás tedy vždycky pomůže prso. No a příčiny máme dvě - a) kolika - a ta je to i tehdy, pokud to na bolení nevypadá
b)přetažená a nemůže zabrat. Na obojí zabere prso a nebo auto.
Na mojí zabírá nasáčkování do kočárku a ježdění přes práh v kuchyni. K těmto účelům jsme před víc jak měsícem z kuchyně vyndali dveře ![]()
rozmary píše:Brunička píše:Neboj se nejsi sama,už to máme naštěstí za sebou,ale první dcera byla to samý,necelý týden po příjezdu z porodnice jsme mazali na pohotovost,odpoledne spustila a nezabralo nic,doktor říkal prdíky,tak jsme čekali kdy ty prdíky přejdou,v roce nám tvrdili to jsou zuby,ve třech letech je to vzdor,máš prostě nejspíš náladové miminko a mateřskou si fakt užiješ
Je to tak strašnej řev a já nevim jak ji pomoct a hlavně PROČ vlastně hysterčí??!!!
Někdy si myslim, že je jen přetažená a má z toho záchvat, ale dnes fakt nevim. V kočárku se jí normálně líbí (když se jezdí)
„Nejlepčí“ je, že je doma můj táta a ten se tváří tak strašně vystrašeně, když malá spustí, že mě tim opravdu vyděsí. Pak chodí a říká:„to není jen tak, takovej pláč , tý holce něco je“…Rozárce je už 5 a skoro každý den má záchvat řevu,je to beran a to doslova.Držte se
Tohle, co popisuješ jsme zažili u nejstarší dcery. Ještě i v 9 letech, když se zadařilo. Teď jí bude 11, začíná dospívat (vcelku brzy), ale …řev se zklidnil. Je rozumnější, ale zas má jiné myšky ![]()
teď jsem dočetla str.3 a nestačím se divit. Asi fakt včera byly erupce na slunci nebo co…taky jsme si užili řevu a nekonečného houpání…a dnes byla jako sluníčko…naštěstí ![]()
kdyby jí něco opravdu bolelo, tak se vám jí určitě nepodaří utišit, hlavně u miminek jak jim něco je, tak mají hnedka teplotu.taky už se mi to stalo, třeba když se malá přetáhla tím že mi nechtěla spinkat a zvědavě koukala kde co lítá a pak už jí usnout prostě nešlo…plakala histericky z unavy a pomohlo zavinout a sednout na míč a rytmicky se pohupovat a zpívat.nebo se mi to stalo, když jsem měla stres a byla nervozní…oni to ty dětičky vycítí…prý se to dostává taky do mlíka a to jsem si též užila pláče až až
Dobrý den maminky,
rozhodla jsem se Vám nasdílet náš příběh, protože možná některá z Vás také tápete a hledáte zde odpovědi.
Začalo to vyvolávaným porodem, moje gynekoložka správně odhadla, že syn je rozměrově o 2 týdny napřed, nicméně doktoři na Bulovce mě nechali 10 dní přenášet a tak se po dlouhém vyvolávaném porodu narodil 4 kilový macek (já mám 163 cm), který řval od narození od rána do rána. Nejvíce křičel u kojení a cesta v kočárku byla utrpení. Zablokovanou páteř jsme řešili hned v prvních týdnech u ortopeda, ke kterému jsme chodili na kyčle, ale řekl nám, že syn rozhazuje rukama a otáčí hlavu a blokaci tudíž mít nemůže.
Nastal koloběh laktačních poradkyní (Robin pil vždy max. 5 min z prsa a pak se s šíleným řevem odpojil - LP tvrdily, že mu to asi stačí!!!), nakonec střídaní umělých mlék, absolvovali jsme několikrát sono břicha, projeli se sanitkou, několikrát jeli na pohotovost, byli jsme v Motole v centru pro nadměrně plačící kojence (ano opravdu existuje, kde Robinka diagnostikovali jako nadměrně křičícího až s nesnesitelným pláčem, nicméně pomoc žádná). V jeho 4. měsíci, kdy už měly odejít tzv. koliky, na které jeho řev všichni doktoři svalovali, nám nakonec pediatr napsal pozorování v nemocnici, kde mu dělali všechny možné testy - nic se neodhalilo. Nicméně jedna sestra mi řekla, že je zdravý a podle řevu je jen vzteklý a že takto může řvát až do roka, že má v rodině podobné dítě (říkala, že má i podobný výraz - teď už vím, že to byl výraz nevyspalého a nešťastného dítěte, asi bych tipla, že její synovec bude mít podobnou diagnózu).
Až díky diskuzi na webu, jsem se proklikla do této skupiny https://www.facebook.com/…34987640190/ na Facebooku a to nás zachránilo, pročetla jsem všechny příspěvky, což mě nasměrovalo k diagnóze. Objednali jsme se do HK do ordinace pana Poppera, nicméně, byl dlouhodobě nemocný a jeho kolega nám řekl, že vzhledem k tomu, že je na tom motoricky výborně, blokáda to na 90% nebude. Až pan Živný https://www.neurocentrumclinic.org/ diagnostikoval blokádu, už po zahájení reflexní terapie jsme se druhý den všichni vyspali, Robinek přestal plakat, zklidnil se a začal se smát. Po odblokování se stav trochu zhoršil, ale po dalším sezení se Robinek začal jen zlepšovat - začal více spát, hysteráky úplně vymizely, když brečí, tak jako normální dítě, jehož pláč jde utišit. I motoricky je napřed - v 5 měsících se plazí jako tryskomyš. Trvalo to 4.5 měsíce a jsem přešťastná, že je to za námi, protože to bylo opravdu PSYCHO. Navíc u nikoho nemáte porozumnění, protože děti přeci brečí a vy jako prvorodička tušíte, že když hystericky řve, jako by mu řezali ruku, že to snad není normální, i když vás o tom všichni doktoři dle výsledků přesvědčují.
Díky bohu je to za námi a moc přeju všem maminkám pevné nervy a nedejte se! Děti nebrečí hysterickým pláčem celý den BEZDŮVODNĚ! Náš Robinek se zachránil sám svým křikem, protože kdyby pobrekával, asi bychom se smířili s diagnózou doktorů, že je jen ubrečený. A to nás zachránilo.