Hyundai i30, nebo Škoda rapid?

197
28.1.13 10:13

HYUNDAY i30 nebo ŠKODA rapid

Nemate osobni zkušenost? Co by jste si koupili jako druhe rodinne auto? :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.1.13 10:14

Škodu nebrat… co se týče výbavy a bezpečnosti, tak jedině hyundai.. i když já to auto fakt nemám ráda, tak můj chlap říkal, že rapida nee, že je to velmi nepovedené-má to jeho kolega… oba jsou řidiči z povolání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
28.1.13 10:18

Ahoj, tak za mě rozhodně Hyundai. My už máme v pořadí několikáté auto Hyundai, momentálně ted Santa Fe a řídí se mi báječně miluju ho. Jinak náhradní díly na Hyundai jsou levnější než na Škodovku. Manžel ma autoservis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
28.1.13 10:24

Mame Hyunday i30cw, ten malinko starsi combik. Mame ho od srpna, kupovali jsme za vyhodnou vyprodejovou cenu. A zatim spokojenost ;) Mam pouze 2 male vyhrady - za prve kufr dle udavanych rozmeru mel byt vetsi nez u nasi stare Felicie combi a neni, asi do nej pocitaji i prostor pro pneu ci co. Je na delku mensi a s kocarkem je to dost znat. A za druhe ma relativne kratke pasy vzadu, pri poutani vajicka ho musim na 2 krajnich mistech hodne naklopit, abych ho vubec upoutala, na prostredni misto ho nedam vubec.
Ale to jsou fakt malickosti, jinak jsme celkove spokojeni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
28.1.13 10:31

Task za mě teda Škodovku, máme Octavii a je to držák, několikrát jsme s ní byli na Ukraině a že tam jsou silnice fááák „luxus“ (kam se hrabou ty naše, co na ně pořád nadáváme) a to auto je držák…najezdili jsme spousty km a vždycky bez problémů :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
28.1.13 11:02

My jsme uvažovali o Oktávce, ale nakonec jsme se nechali zlákat na akci 7 dnů s Peugeotem (snad dneska končí, jestli už neskončila včera) a kopili jsme 307 SW. Má super výbavu a dostali jsme na tom díky té akci fakt velkou slevu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
28.1.13 12:20

Holky dekuju za nazory. Prave Hyunday maji do ctvrtka taky akci a furt se nemuzem rozhodnout a jeste k tomu rapida zlevnili o nejakych 90 tisic tak mame tezky rozhodovani.. :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
28.1.13 16:58

@martina.se prosim pekne, nevis na co presne nadavaji? Z te kratke jizdy clovek moc toho nepozna. Jelo se paradne.. :think: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.1.13 19:25

@eleny celkové vlastnosti.. kámoš si rapida koupil jako novinku a brblá, kudy chodí.. už od začátku s tím má problémy, nejdřív okolo přívodu paliva, pak brzdy a pod.. jinak brblal aji co se týče ceny, ale jak jsem koukala, tak teď je to nějaké zvýhodněné.. každopádně huydu seženeš v plné výbavě mnohem levněji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
28.1.13 22:19

@martina.se jej jej.. tak to bych taky :pocitac:. A hlavne musi nadavat ze to ted tak zlevnili. :twisted: Ja vic chci hyunday, jen tam je maly kufr tak proto jsme na vazkach :roll: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.1.13 06:40

@eleny však uvidíte.. ono většinou nové auto nezlobí… ale Hyundai všeobecně je známé tím, že už v základu je téměř komplet výbava, v bezpečnostních testech je to auto velice dobré. Jinak můj chlap měl dvojkovou oktávku, byl celkem spokojen, tedy do doby, než odešlo turbo.. škodovky jsou celkem držáci, ale zase jak se na tom něco pos.., tak ty opravy nejsou zrovna nejlevnější, hyundai má kapánek levnější náhradní díly.. teď má nového golfa a je šťastnej jak blecha :mrgreen: kámoš si koupil Rapida, nadával, kudy chodil - jestli měl prostě smůlu na vadný kus či co.. teď si pořídil superba a už zase brblá :mrgreen: ono je to o člověku. Soused má huydu už pár let a nedá na to auto dopustit, neměl jedinou závadu, prostě držák.. já měla to samé se seatem Ibizou. Bezzávadové auto, dokud mi ho nezrušil eda, co mě sejmul, když mi nedal přednost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
twister97
3.6.13 17:22

No já radši rapida 1.2 tsi je to supr máme to nové nejsou stým problémy spotřeba do 6l motýlí nohou za 5l. Já neříkám že hyundai je špatné auto ale když si řeknete tak škodovka s kvalitou a akcelerací je někde jinde než hiunday, samozřejmě že hiunday je širší o 7cm ale to je v celku jedno. Také má víší výbavu ale to je taky jedno, rapid se povedl je dobře vytvarován. hiunday táke někdy cuká má krátké a dlouhé převody u rapida je řazení přesné. Jízda:jeli jsme ve 1.4 hyundai a ten pocit jsem měl špatný auto vůbec nejelo špatná akcelerace a bylo nám trapně když nás předjelo na okrsce starej obouchanej peugeot 406.S rapidem tohle nebude myslím to 1.2 tsi to je prostě super živější než hyundai má menší spotřebu než hiunday a nemusí se tolik vytáčet než hyundai. Třeba my už řadíme v 1500-2000 otáčkách a akcelerace je supr, u hiundau jsme měli problém to cukalo takže se muselo víc vytáčet. Pětku rapid zvládá už ve 40km/h rychlosti! No a nehledě na to že rapid je o 200kg lehřčí než i30.A tím menší spotřeba a lepší akcelerace.na silnicích potkávám více škodovek než hiundai a kia dohromady.

• Citovat
  • Upravit
85471
3.6.13 18:05

Hyundai dává navíc 5-letou záruku, to se hodí. Manžel říká, že Rapida určitě nebrat, nějak to prý zprasili. Když značku Škoda, tak prý připlatit za Oktávku. My chtěli původně Hyundai i30, ale teď to možná celé přehodnotíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
twister97
4.6.13 15:50

Tak každé auto má své mouchy to je pravda, ale každá automobilka má své výhody my jsme vybrali auto kvůli spotřebe a akceleraci a na výbavě nám to je v celku jednu. Octávka je péradní auto ale zase dražší težší dražší pojistka atd… Říkalo se, že rapid s turbem bude dělat problémy ale už to jezdí asi 9 měsíců a stým autem nejsou problémy. My najezdíme ročne skoro 30000km někteří ani 10000km.
To je právě ono lidi si myslí, že když najedou s autem tak málo kilometrů, tak to bude spolehlivé? Právě že ne to auto nebu zajeté atd…

• Citovat
  • Upravit
Pe972
16.6.13 20:20

Zdravím. Ja som sa tiež rozhodoval medzi týmito dvoma autíčkami. Nakoniec som kúpil Rapida s výbavou Ambition, s motorom 1,2 TSI/63kW a s akciovým balíkom MAX. Dôvody:Rapid má vzadu na šírku viacej miesta, väčší a praktickejšie riešený batožinový priestor.Po skúšobnej jazde oboch aut, sa moja mama(je nižšieho vzrastu) sťažovala na zlý výhľad z vozidla cez okná na zadných dverách, nakoľko bočná línia auta stúpa a sedí sa dosť nízko a väčší hluk pri jazde.Ten som spozoroval aj ja. Samozrejme mám na mysli tzv. aerodynamický hluk. A ešte som si v Hyiundai nevedel nájsť pohodlnú pozíciu. Volant mi pripadal stále veľmi nízko. A samozrejme dôležitá bola aj cena, Rapid bol o cca 300eur lacnejší a s porovnateľnou výbavou akú mal Hyiundai.Ale samozrejme platí koľko ľudí toľko chutí. Zatiaľ som so škodovkou spokojný, priemernú spotrebu mám podľa palubného počítača 6,2L, čo je podľa mňa dobré vzhľadom k tomu, že chodíme do práce väčšinou štyria dospelý…Nech už sa rozhodnete akokoľvek prajem veľa šťastných km

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix