ICSI a PICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2486
6.9.11 14:55

Blanko, do Pronatalu jsem měla jít původně a po té co jsem si četla různé reference, tak mi došlo, že je to dost továrna na peníze, ale jistě i mnoha lidem pomohli. Ono cary jsou o kšeftu, to je jisté, ale záleží na tom zda jsou „nasazeni“ i pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
7.9.11 10:24

Nám doporučili PISCI z důvodu, že máme 80% špatnou morfologii spermií. Ale jedna holčina mi psala, že by nám stačila i ISCI, tak nevím… :zed: Jaký je pak v tom tedy rozdíl? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
7.9.11 10:30

No, normospermiogram je max. 70 % morfologicky špatných, tak to zhoršení není zas až tak dramatické, ale závisí i na dalších okolnostech a hodnotách… Jinak co se týče morfologie samotné, tak i při ICSI pochopitelně vyberou morfologicky OK spermie. PICSI je vybírá i dle zralosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
7.9.11 10:31
Arnie píše:
Nám doporučili PISCI z důvodu, že máme 80% špatnou morfologii spermií. Ale jedna holčina mi psala, že by nám stačila i ISCI, tak nevím… :zed: Jaký je pak v tom tedy rozdíl? :?:

Ahoj, promiň, že jsemt ak lezu, ale nedalo mi to. V roce 2007 jsem podstoupila IVF a manžel mě 1,5% morfologicky dobrých spermií a stačilo ICSI. Podle Dr.by bylo PICSI zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
7.9.11 10:34
ugluk píše:
No, normospermiogram je max. 70 % morfologicky špatných, tak to zhoršení není zas až tak dramatické, ale závisí i na dalších okolnostech a hodnotách… Jinak co se týče morfologie samotné, tak i při ICSI pochopitelně vyberou morfologicky OK spermie. PICSI je vybírá i dle zralosti.

Takže by to bylo spíš „pro jistotu“, že vyberou opravdu ty nejlepší borce, ne? :lol: Teď půjde o to, zda to za ty peníze opravdu stojí, jestli to není zbytečný luxus. I když pro mimi cokoli :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
7.9.11 10:36

No, nám dělali pro jistotu ICSI, co kdyby se neoplodnilo přirozeně, že :lol: (jsem na první straně psala, že přirozeně se oplodnilo 6 ze 6 a s ICSI 1 ze 6). Ale jinak jo, samozřejmě jde o peníze až na prvním místě… Ve výsledku to ale záleží jen a jen na vás :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
7.9.11 13:15

Ono vše jak ISCI tak PISCI je zásah do embria. Já mám dceru jak jsem psala po ISCI a je od narození hypotonická :cry: Nepřímo mi řekl neurolog, že to mohlo způsobit ISCI. Žádná stupde není takže nepřímo. Dcera je už v pořádku mněla ( má) slaboučku formu a je už od dvou let co chodí v pořádku, ale zarazilo mně,že se setkávám dost s maminama tady na emiminu ve stejných diskuzích dítě po IVF a hypotonické dítě.
Tím nikoho neodrazuju a jdu do toho znova. Jen pro info. Pokud to není potřeba tak si to promyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
7.9.11 13:18

Blanko, ano o tom jsem přemýšlela, je to zásah, nepřirozený a myslím si, že může mít následky. Opravdu zvažuju, že je pro mě lepší varianta mít oplodněné dvě vajíčka přirozeně, než víc nějakou metodou vpichu. Mražení je mi stejně nějak proti „srsti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
7.9.11 13:26

Mně bylo to přirozené oplodnění vždycky o dost „sympatičtější“, prostě příroda má svůj rozum, ovšem uznávám, že ve spoustě případů je to metoda naprosto k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
7.9.11 13:38

To pro každého co já bych za to dala. Když se to tak veme tak já,protože nemám vejcovody od hodně mlada,když jsem ještě o detech neuvažovala a byla sama skoro dítě. Tak mi pojišťovna zaplatí jako bych se vyspala jen třikrát s chlapem je to od života nefér. Ikdyž dcera problém mněla a užily jsme si obě dvě dost slz,trápení a bolesti ( cvičení hodně bolí) i já mněla nejeden monokl,když mně kopla jak nechtěla cvičit, byla jsem pokousaná atd…tak zpětně bych neměnila a mněla jí znova a znova :srdce: . Unás jiná metoda něž ISCI nepřipadala v úvahu manžel mněl už v roce 2008 jen 3mil/ml jinak jsou spermie ok.
Takže mi jdem naposled letos do IVF (máme už dceru) a nebudem se dál pokoušet a dáme si PISCI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
7.9.11 13:58

No jistě, když je indikace špatných spermií, tak je to k nezaplacení, ale připadá mi zbytečné to používat i když je spermiogram vcelku ok. Ale musím se zeptat někde na to, jestli ty starší vajíčka jsou normálně oplodnitelné, jestli třeba nemají tvrdší obal nebo tak něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
7.9.11 14:04

K tomu se používá asistovaný hatching pokud je obal tuhý. Jenže i tady v poradně to dr. nedoporučuje. Je to vše složité a musí si to člověk pořádně promyslet,aby potom neříkal já jsem mněla udělat to či ono ono by to vyšlo.
Když jsem šla na 1 IVF tak jsem otom nevěděla vůbec nic ani nic nezjišťovala brala jsem to,že to na 100% vyjde a až na sále bylo nás tam pět jsem koukala jako tele, že to vyjít nemsí každé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
7.9.11 15:19

Blanko a proč to Dr. nedoporučuje? To je Dr. z caru? Jenže když by mělo tvrdý obal, tak se do něj nedostane ani ta spermie ne?

Jak píšeš, promyslet to… asi mi z toho trochu hrabe, potřebovala bych věřit těm doktorům, ale to mi moc nejde, primárně v tom vidím slušněj bussines, protože občas čtu fakt neuvěřitelné skazky o tom co se v carech děje, zvytečné ICSI nevyjímaje. Já jim ty peníze klidně dám, ale nechci podstupovat nic co není nezbytně nutné a já nad těma vajíčkama a spermiema pak stát nebudu, co mi řeknou, budu muset brát jako fakt, i kdyby tam něco ten embryolog podělal, tak než by ti to řekli stejně ti je zavedou, víš houby co se tam děje, žádná kontrola z tvé strany prostě neexistuje a to mě štve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LENKACAR
9.9.11 11:43
Ananta píše:
Blanko a proč to Dr. nedoporučuje? To je Dr. z caru? Jenže když by mělo tvrdý obal, tak se do něj nedostane ani ta spermie ne?Jak píšeš, promyslet to… asi mi z toho trochu hrabe, potřebovala bych věřit těm doktorům, ale to mi moc nejde, primárně v tom vidím slušněj bussines, protože občas čtu fakt neuvěřitelné skazky o tom co se v carech děje, zvytečné ICSI nevyjímaje. Já jim ty peníze klidně dám, ale nechci podstupovat nic co není nezbytně nutné a já nad těma vajíčkama a spermiema pak stát nebudu, co mi řeknou, budu muset brát jako fakt, i kdyby tam něco ten embryolog podělal, tak než by ti to řekli stejně ti je zavedou, víš houby co se tam děje, žádná kontrola z tvé strany prostě neexistuje a to mě štve.

shoduji se s tebou ve všem ,taky rozmýšlím nad oplodněním normálním a nebo icsi ..jestli je to nezbytně nutné ..už jsme měli icsi 2krát a povedlo se dost oplodnit ,ale pořád mám ten pocit ,že to neni přírodně a něco je špatně ..ještě se nepovedlo z ketů nikdy nic a z čerstvých dvojky revize 10tt..pořád nějak mě to táhne rozumově zkusit to přírodně .. :think: pokud to embryo bude dobře vyvíjející tak mi stačí i 1 a nemusim mít pokaždé OHSS :cert:už jsem z těch neúspěchů taky taková otrávená,když ani blastocysty nejsou k tomu .. :nevim: furt mám v sobě červíčka ,kterej hlodá ,co když by se ta spermie našla líp normoš s tim vajuchem a vzniklo něco co bude dál prospívat ..do konce roku jdem do 3IVF vymačkaný jak citron…Sperma nebylo žádnej zázrak ,ale tak na hraně .. :think:pak zase mi zjistili alergii na sperma a trofoblast,tak jestli se to tim icsi právě jako obchází ,jestli by vůbec byla šance ..má tady třeba někdo alergii a dával si plodnit normálně?

• Citovat
  • Upravit
2486
9.9.11 12:34

Ahoj Lenko…
v poslední době mě zaujala tato metoda

http://www.lekari-online.cz/…lepsi-embryo

Je neinvazivní a údajně spolehlivější než klasické PGD. To jestli je embryo v pořádku se pozná pozorováním správného dělení buněk. Je indikováno i pro starší ženy, které už mají dost špatných oocytů.

Proč to píšu, dělají to jen některé cary a já když se na to dívám jako laik, tak nechápu, proč tuto jednoduchou metodu založenou na pozorování nedělají běžně a za nějakou normální cenu. Byla by mnohem větší úspěšnost IVF a tím i míň pokusů hrazených pojišťovnou… Proč to ta pojišťovna z větší části neproplatí, podle mě by se jí to vyplatilo, ale carům ne, to je jasné…

U vás je otázka, jak jsou na tom ty spermie co se týká ICSI… možná by se dal zkusit nativ bez ICSI nebo jen mírná stimulace a viděli byste co to vytěží. Z toho co mám vyčteno, tak to, že má někdo hodně vajíček neznamená, že se mu nutně zadaří, dokonce mám pocit, že jsou ty vajíčka ve velkém množství z větší části nekvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí