ICSI a PICSI

Napsat příspěvek
Velikost písma:
419
1.11.11 17:42
hanulka píše:
Díky, dost jsi mi při rozhodování pomohla :-D Do ICSI asi půjdeme, ale PICSI mi přijde asi zbytečné :nevim:

Ahojky Hanulko,pročítala jsem si diskuzi a pokud ti neva tak bych napsala co řekli nám.Já bych měla začít o víkendu stimulovat na první IVF.Před tím jsem byla 4krát na IUI a nic. Dr. nám vysvětlila že při ICSI vybírají pouze pohledem a tudíž se mohou splést a vybrat spermii se špatnou genetickou informací,zatímco při PCSI se na speciální gel navážou pouze kvalitní spermie které jsou schopné oplodnění.
Takže já určitě volím PCSI ikdyž je to dražší.Budeme mít tak nějak pocit, že jsme pro to udělali vše.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
1.11.11 19:47

Takže tomu mám rozumět tak, že při PICSI je téměř jisté, že se se alespoň jedno oplodní???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
1.11.11 21:30
hanulka píše:
Takže tomu mám rozumět tak, že při PICSI je téměř jisté, že se se alespoň jedno oplodní???

Ano mělo by to tak být,ale ještě záleží na kvalitě vajíček,u tohohle jde hlavně o spermie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
2.11.11 17:56
hanulka píše:

Jisté v IVF není bohužel nikdy nic…ale nám vysvětlovali, že se PICSI projeví spíše až během vývoje embrya v pozdějších stádiích než že by tam byl nějaký rozdíl v oplození.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
2.11.11 18:00

Já chtěla taky PICSI, ale bohužel spermie nemají dobrou hybnost na tuto metodu, takže nám to embryoložka rozmluvila, že by z toho nejspíš nic nebylo, takže tato metoda není vhodná pro každého. A opravdu není jisté u IVF vůbec nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
5.11.11 13:01

Tak jenom pro upřesnění, nechali jsme nakonec ICSI, na OPU jsem byla ve středu a volám každý den, vypadá top dobře..Z 19 vajíček je 9 oplozených :-P V pondělí transfer, tak snad nebude už moc velká úmrtnost, a%t je co zamrazit :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
6.1.12 23:10
hanulka píše:

ahoj, s dovolenim se vlozim..PICSI neznamena, ze se cokoli oplodni, pouze to znamena, ze se vybere nejzdravejsi spermie..nam tedy bylo vysvetleno, a to je veliky rozdil;) dalsi uz zalezi na kvalite toho vajicka a tu nam ta metoda nezaruci.Me ceka prvni IVF cca za 2mesice a vzhledem k hranicnimu SPG do ni asi pujdeme..nebudu spolehat na zkusene oko embryologa, ktere ale neni schopne videt treba genetickou vadu nesenou spermii..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6337
6.1.12 23:12
Jindřiš píše:
Já chtěla taky PICSI, ale bohužel spermie nemají dobrou hybnost na tuto metodu, takže nám to embryoložka rozmluvila, že by z toho nejspíš nic nebylo, takže tato metoda není vhodná pro každého. A opravdu není jisté u IVF vůbec nic.

jejda, tak tohle nam nikdo nezminil, pomale spermie jsou u nas temer vsechny..ale predpokladam, ze teto metode prave staci ta setina tech normalne rychlych, ktere si tu kyselinu hylauronovou „vycenichaj“ a prisajou se k ni:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
17.1.14 11:36

Ahojky nam budoutaky delat picsi a chtela bychse zeptat na kolikaty pokus vam to vyslo dekuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí