Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj ,no mě vždy bylo řečeno jak mám krásná embrya a dělí se to ukázkově ,ale stejně se to nechytlo .Moje kámoška z MK si nechával dělat 2krát PGD,kvůli manželovi měl nějakou vadu v rodině a dali za to šílený peníze a snad jednou nebylo vůbec co transferovat a podruhý se stejně nechytlo a nakonec mají přirozeně zdravou holčičku…Tak jsem se rozhodla ,že aspon něco zhubnu trochu a jim prednison..a nasadim femibion ,až vylezu do města a stejně si to tělo asi řekne samo jestli to chce nebo ne ..já už nevim.. ![]()
Leni, femibion jsem začala teď taky jíst… jdu na první pokus teď v září-říjen, pokud se něco nezhatí, takže jsem teoreticky našprtaná, praxe ale ukáže jak na tom vůbec jsme.
Ono ani to PGD není záruka to je jasné… navíc je tam faktor věk, ten neodpářeme, prostě dost těch oocytů je k ničemu.
Ananta píše:
Leni, femibion jsem začala teď taky jíst… jdu na první pokus teď v září-říjen, pokud se něco nezhatí, takže jsem teoreticky našprtaná, praxe ale ukáže jak na tom vůbec jsme.Ono ani to PGD není záruka to je jasné… navíc je tam faktor věk, ten neodpářeme, prostě dost těch oocytů je k ničemu.
já si taky myslim ,měla jsem 30vajec ,dělali si ze mě srandu ,že jsem jak slepice plné plato a stejně to nedopadlo dobře,dali mi a zamrazili jenom blasty a stejně nic ..ale v té době jsem ještě netušila ,že mám tu alergii a vesele jsme doma souložili ..na 2pokus jsme měli rok kondom styk a jako otěhotněla jsem ,ale …zase to nebylo v pořádku ,když mi to umřelo,taky furt přemýšlim o všem možném,to picsi ani netušim jestli u nás dělají,každopádně AH řekli ,že je zbytečné pokud je už ICSI,u nás v car nedělají ani nativy ,musela bych do PHY ,ale to si nechávam jako možnost poslední
přeci jen je to dost z ruky pro nás z jihu..ty kontroly,no neumim si to představit
To je přesně ono co mně štve. Nedělají se nejdřiv testy na alergie,genetika,hormonální profil prostě ti dají 2 - 3 pokusy a pak tě teprve pošlou na testy a zjistí alergii na sperma
tohle fak nechápu. Jako u nás 3 IVF a až potom mi udělala DR hormonální profil a konstatovala aha tak proto vajíčka nedozrávají
Tohle by se mnělo přece zjistit před IVF ne. Stojí to fůru peněz nás,pojišťovny. Nervy jak to vyjde a nakonec ty hormony taky nic moc zdravého tak pročččččččččč.
PRACHY PRACHY A PRACHY
Blanka S píše:
To je přesně ono co mně štve. Nedělají se nejdřiv testy na alergie,genetika,hormonální profil prostě ti dají 2 - 3 pokusy a pak tě teprve pošlou na testy a zjistí alergii na sperma![]()
tohle fak nechápu. Jako u nás 3 IVF a až potom mi udělala DR hormonální profil a konstatovala aha tak proto vajíčka nedozrávají
Tohle by se mnělo přece zjistit před IVF ne. Stojí to fůru peněz nás,pojišťovny. Nervy jak to vyjde a nakonec ty hormony taky nic moc zdravého tak pročččččččččč.
PRACHY PRACHY A PRACHY
Mě by tam ani neposlali ,já jsem na ně musela zatlačit ,aby mi dali žádanku jak na genetiku tak na imuno ..že se mi to zdá už divné ,proč něco nedělají ,jsem z toho popravdě dost smutná jak málo se tim doktoři zabývají a jen je zajímá kdy se půjde do dalšího pokusu ..ale neřeší příčinu neúspěchu.
Já teda naštěstí s tímhle u svého CARu problém nikdy neměla, provedli mi všecka možná vyšetření dlouho před prvním IVF, dali nám na všecko dostatek času, nikam netlačili… Imuno jsem měla hned na začátku, genetiku po prvním IVF, kdy jsem sice otěhotněla, ale potratila. Některé testy v průběhu těch let, co jsem tam chodila, pravidelně opakovali. Ale bohužel z diskuzí vím, že takovýhle CAR je dneska spíš jen výjimka. Pak jsem CAR změnila za výše zmíněný Pronatal, důvodem bylo po třech IVF jít do darovaných vajíček a můj bývalý CAR měl příšerné čekací lhůty (státní zařízení) a tam už to jelo, koukali na mě divně už jen ve chvíli, kdy jsem chtěla IVF odložit o dva měsíce kvůli dovolené, no a přesně jak píšeš, z každé schůzky jsem cítila, že mi chtějí pomoct, ale moje prachy jsou pro ně nejpřednější, zkoušeli mi účtovat i za věci, co jsem ani nepodstoupila… bez ICSI ani omylem, byla jsem svědkem nátlaku na holku při prvním IVF se 13 vajíčkama a normospermiogramem, kdy jí přesvědčovali, že jít do přirozeného oplodnění je ohromný risk. Pak kouknete na jejich web a zjistíte, že ICSI u nich podstupuje 98 % pacientek! Nicméně musím dodat, že to čtvrté IVF (s vlastníma) tam nakonec přes mé negativní pocity klaplo, takže bych je neměla zas tak moc pomlouvat a jsem jim moc vděčná
Ovšem pokud se rozhodneme to ještě někdy podstoupit pro další dítko, pokorně se vracím zpět k Apolináři.
Nakonec ICSI, v Pronatalu fakt nic jinýho nedělaj, ale navzdory svým chvástavým řečem o špičkové laboratoři oplodnili jedno jediné z šesti.
Jinak jestli si mě pamatuješ, jsem Len z MK ![]()
ugluk píše:
Nakonec ICSI, v Pronatalu fakt nic jinýho nedělaj, ale navzdory svým chvástavým řečem o špičkové laboratoři oplodnili jedno jediné z šesti.
Jinak jestli si mě pamatuješ, jsem Len z MK
no nekecej …to jsi ty?tovíš z té fotky neni nic vidět ,ježiš tak to jsem o to víc ráda ,že se ti to povedlo a co jsi těhulka a nebo už máte miminko?
No vidíš já jsem byla 3× v Pronatalu a nedokopala jsem je k ničemu jen je spermogramu v roce 2008.Tak jsem přešla do Gennetu a na první konzultaci mi DR. řekla,že uděláme vyšetření a ani jsem jí žádat nemusela
pak se v tom vyznej.
Pronatal je dobrej svělá laboratoř. Embriolog tuším Hlinka si je dobře vycvičil než si založil EUROPE IVF International. Ty doktoři jsou horší.
Blanko, nám paradoxně provedli všechna vyšetření kromě toho spermiogramu
Jim stačilo mé tvrzení „vždycky byl OK“ a navzdory mnoha společným návštěvám manželovy spermie viděli poprvé v den odběru vajíček ![]()
to je hrůza. Fakt jen prachy prachy. Pamatuju se na DR Slámovou,která mě propouštěla v 2008 k mojí DR jako těhotnou. Vypadala jako by to byl jen její zásluha a gratulovala mi do nebes ať je doporučuji atd… Přitom jsem jí tenkrát viděla poprvé
. No a teď v únoru 2011 kdy jsem mněla jen jedno vajíško ( průser ) tak čučela do monitoru a já jí říkala tak co dál? Kdy mám jít na další pokus? A ona kuňkala. Nečekala jsem nic jiného než přímé odpovědi na mé otázky bez jakýchkoli emocí. Tak jsem jim řekla čau a přešla do Gennetu.
Tak mně to bylo s tím spermiem jedno, já věděla, že když bylo 20× nadprůměrné, pojednadvacáté bude zas, ale je jsem teda obdivovala, dělali mi imuno a šetřili dvě stovky na spermiogramu ![]()