Ideální uklízečka :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8736
27.10.21 14:52

@PAN66 já jsem odjakživa bordelář, takže krom hraček se u mě nic nezměnilo… Teda asi jo, s detma jsem se naučila uklízet, protože kdybych to nedělala, tak tu za chvíli shnijeme. Ale ono to stejně nejde vidět. Vysaju a do 10 vteřin přijde dítě a rozsype krupky. Vytru a než uklidit mop, dítě něco vylije. Kompletně uklidim detky pokoj a než z něj vylezu, je tam zas jak po výbuchu… poněkud mi chybí motivace k neustálému uklízení… ovšem chystajíci se distanční výuka mě k úklidu alespoň před počítačem motivuje dostatečně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
27.10.21 15:03
@Midaku píše:
@PAN66 já jsem odjakživa bordelář, takže krom hraček se u mě nic nezměnilo… Teda asi jo, s detma jsem se naučila uklízet, protože kdybych to nedělala, tak tu za chvíli shnijeme. Ale ono to stejně nejde vidět. Vysaju a do 10 vteřin přijde dítě a rozsype krupky. Vytru a než uklidit mop, dítě něco vylije. Kompletně uklidim detky pokoj a než z něj vylezu, je tam zas jak po výbuchu… poněkud mi chybí motivace k neustálému uklízení… ovšem chystajíci se distanční výuka mě k úklidu alespoň před počítačem motivuje dostatečně :mrgreen:

Znam, proto, kdyz byla dcera mala, pani na uklid jsem nevyuzivala, prisla a nadhera, dve hodky s ditetem a jako by tam nebyla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
27.10.21 15:07

Musela by uklízet lépe jak já :oops: a to se zatím nepovedlo žádné se kterou jsem to zkoušela, jo jsem perfekcionista a bolí to.

• Citovat
  • Upravit
35787
27.10.21 16:31
@Altavista píše:
Musela by uklízet lépe jak já :oops: a to se zatím nepovedlo žádné se kterou jsem to zkoušela, jo jsem perfekcionista a bolí to.

Tak u nás taky neuklidí žádná jako já, ale uklidí přijatelně a já mám volno :mrgreen: a doma je čisto, já jsem v klidu a můžu dělat cokoliv jinýho. Stejně i tak je potřeba uklízet každý den ten normální bordel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
27.10.21 16:45
@pikola píše:
Tak u nás taky neuklidí žádná jako já, ale uklidí přijatelně a já mám volno :mrgreen: a doma je čisto, já jsem v klidu a můžu dělat cokoliv jinýho. Stejně i tak je potřeba uklízet každý den ten normální bordel :nevim:

Nemám děti, takže si čas organizuji sama. S dětmi by mi určitě helpl i ten nedokonalý úklid. Chápu

• Citovat
  • Upravit
849
27.10.21 17:36

A třeba “uklízíte” před jejím příchodem? Myslím třeba věci zapomenuté na kuchyňské lince, hračky všude možně, nádobí do myčky, špinavé prádlo v pokoji,…? Mě osobně právě toto děsí, že by mě to večer před stresovalo 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
27.10.21 18:24
@Daisy86 píše:
A třeba “uklízíte” před jejím příchodem? Myslím třeba věci zapomenuté na kuchyňské lince, hračky všude možně, nádobí do myčky, špinavé prádlo v pokoji,…? Mě osobně právě toto děsí, že by mě to večer před stresovalo 😀

Já jo, jelikož ona tohle nedělá. Hračky posbírá, když někde něco nechám tak to umyje, ale že bych nechala mega bordel to ne. To by to pak nestihla za 3h. Manžel je ještě horší, ten myje věci když ona je tady a mohla by to přitom umýt ona :lol: třeba utírá stůl který ona za půl hodiny půjde utřít :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.10.21 18:46

Tak my mame uklizecku za 150 kc na hodinu (nejsme v praze, jsme na vesnici, ona k nam v ramci te sazby dojizdi z okresniho mesta asi 10km cesta). je u nas necele 3 hodiny, nechavam ji 500. chodila co dva tydny, ted nove bude chodit kazdy tyden.

jsem minimalista, mame malo veci i nabytku, dum asi 200m2. chci po ni zakladni uklid: umyt koupelny a zachody, vyluxovat (jinak vysava robot), vytrit, to nesnasim :), mame vsude francouzska okna tak umyt mista opatlana detma (vsude). pred tim, nez prijde, uklizim plochy, ale to delam tak jako tak kazdy vecer (kuchynska linka, hracky). nevynasi kos, nepere, nesklada pradlo, neprevleka postel.

nicmene ja nijak citliva na soukromi nejsem, takze by mi nevadilo, kdyby mi skladala i ty kalhotky, hlavne ze to nemusim delat ja. nicmene nas dum je velky a v ramci tech 3 hodin tyhle veci uz nestiha. kdyz ale potrebuju udelat neco nad ramec, vzdy se domluvime. mimo ty pravidelne veci vzdy udela neco navic (umyt kuchynske skrinky, omatlane dvere a vypinace, vymest pavuciny:)) a tak)

jinak je pro me dulezita duvera, klice nema, ale klidne ji tu necham samotnou. prostredky pouziva nase (mame dubove podlahy a cisticku odpadnich vod, takze tam taky nemuze prijit uplne cokoliv)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
27.10.21 19:40
@Daisy86 píše:

Zezacatku jsem to delala, ale uz nedelam, jako snazim se nenechavat bordel, ale abych uklizela pred prichodem pani na uklid, to ne. Po detech jen kontroluji, zda pouzili stetku na zachod, spinave pradlo v pokoji nemivam, to delam automaticky, kdyz u deti vidim, odesilam je do koupelny a kose na pradlo. Rano, kdyz nestiham, tak mycku neresim. Pani je zlata, ani ji nemusim rikat a kdyz vidi, ze jsme nestihali, nanda nadobi do mycky a zapne ji, utre linku..ale ono toho moc neni, hrnicky a misky. Ja z vecera nadobi nebo birdel v kuchyni nenechavam, neusla bych :lol: ale, kdyz ma uklizet muz, tak obcas zkousi, ze zitra prijde pani na uklid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
27.10.21 20:11
@kocunka píše:
Ahoj holky, prosím poraďte co vše by podle vás měla splňovat ideální uklízečka se kterou budete rády spolupracovat.
Je mi jasná taková ta klasika jako prach, vyluxovat, vytřít, umejt koupelnu a wc, nádobí, ale co dál? Stlaní? Praní? Žehlení (a u toho u vás, nebo že si to odveze k sobě a další den zase doveze? )? Mytí lednice? Vymývání skříní? Vynášení odpadků? Skládání prádla?
Myslíte, že je lepší, když bude používat vaše prostředky, koště a podobně nebo když si bude vozit svoje?Předem všem děkuji za informace a názory :kytka:

Za mě uklízečku jedině takovou, která odtáhne gauč, vyčistí mikrovlnku, jednou za čas lampy, vyčistí odpad ve vaně. Utírat skříně a dávat prádlo do pračky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
27.10.21 20:19
@Midaku píše:
V prvé řadě spolehlivost, ať se nemusím bát ji nechat samotnou doma. A pak bych nejvíc ocenila klasický úklid. Hračky do polic a krabic, pastelky do stojanu, odpadky do koše, nádobí do myčky, prádlo do pračky, ze susaku poskládat, tašky do bedny na tašky…prostě uklidit. Kdyby zbyl čas, může i vytrit a vysat, ale to klidně pak udělám sama, když už půjde vidět podlaha :mrgreen:

To ke zvláštní, to slyším prvně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
27.10.21 20:22

@pikola hele a to si sami nestelete a čekáte jednou týdně na paní uklízečku? Nebo si stelete a ve čtvrtek si slavnostně dáte oraz, protože to paní udělá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
27.10.21 20:49
@Daisy86 píše:

Ano. Cca hodinu to na uklid chystam. Uklidit hracky v herne, ve 2 pokojickach, roznosit poskladane veci od susicky, uklidit provozni bordel v obyvaku, vse z kuchynske linky do mycky…
Driv jsem i lehce predluxovala, to uz fakt dlouho nedelam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35787
27.10.21 21:24
@Bubla Bůčková píše:
@pikola hele a to si sami nestelete a čekáte jednou týdně na paní uklízečku? Nebo si stelete a ve čtvrtek si slavnostně dáte oraz, protože to paní udělá? :think:

Ona převlíká postel, takže ustele ;) Manžel občas ustele než ona přijde, já ne :mrgreen: Jinak v týdnu jak kdy, někdy máme ustláno a někdy ne :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
27.10.21 21:31

Už si také budu muset zase pořídit brzy paní na uklid.. chtěla bych aby toho uklidila co nejvíce :lol: … ať si klidně půjčí i můj vibrátor :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný