Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
V únoru 2016 mě čeká druhý porod, první byl sekcí v květnu 2013, ptala jsem se na vyvolávání u druhého a prý to jde, ale záleží na velikosti dítěte, stavu jizvy,… - takže je to individuální. Když jsem byla s první dcerou v porodnici, potkala jsem tam maminku, měla už druhé, první rodila sekcí - rozestup mezi porody měla cca 3 roky. Též jí porod vyvolávali, začali ráno a odpoledne se jí dítě narodilo. Pokud bych se na vyvolávaný/ přirozený porod necítila, budu chtít raději sekci. I když doufám, že to půjde tak nějak normálně. Měla jsem sekci z důvodu nepostupujícího porodu a tam je prý větší šance, že se to bude opakovat. Vy máte, ale mnohem menší časový odstup mezi porody, to bych se také bála.
Holky dítě je 3890g a termín je až 2.11. Zítra mě chteji přijmout a indukovat
že se to do pondelka musí porodit ale já to nepodepisu
@Anonymní píše:
Holky dítě je 3890g a termín je až 2.11. Zítra mě chteji přijmout a indukovatže se to do pondelka musí porodit ale já to nepodepisu
Jsem ve stejne situaci. Včera jsem podepsala negativní reverz, chteli me hospitalizovat. Nakonec jsem se domluvili se zástupcem primáře, ze se porod bude opatrne vyvolávat pouze tabletami a kdyz to neklapne, tak to ukončíme sekci. Tak jsem rada, ze jsem si to vydupala, i kdyz pokud chytnu tu doktorku (ktera me chtela hospitalizován) u porodu, tak nejspíš nebudeme nadšená ani jedna, jelikož jsme spolu měly nepříjemnou výměnu názorů..
Ahoj jsem také po sc---ve 33tt mi praskla voda a v porodnici se pokusili vyvolat porod jsoua le předchozím sc omezeni. Takže mi zavedly na noc tyčinky do čípku že do rána to zcela jistě bude. Ráno prd a ni o mlilmetr zavřená na 1000západů. Po domluvě jsme zkusili oxytocin al eneproběhla ani jedna jediná kotarkce takže mě vzali na sekci…Zkusila bych to…