Indukce versus plyn - náklady

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zza
9.1.11 12:34

ïndukci mám 4 roky, předtím jsem měla plyn(i u našich jsme byli zvyklí na plyn). Indukce je jednoznačně favorit. Minimální údržba, rychlost, žádné riziko spálenin na rozdíl od plynu. Jenom je třeba si dát pozor na příkon, jaký má váš jistič, my jsme museli posílit, jelikož indukce má max okolo 6 kWh ! a to je dost. Jaká je měsíčí spotřeba netuším, jelikož máme všechno včetně topení na elektřinu. Měřák by vám asi nepomohl, protože indukce se připojuje přímo na kabel, ne na zásuvku, právě kvůli velkému příkonu.

• Citovat
  • Upravit
891
9.1.11 13:16

zza jak přímo na kabel? Když si koupím indukci, to to nezvládnu zapojit bez někoho, kdo umí s elektrikou? Prosím, můžeš to popsat? Jsem asi nějak mimo :think:
A ta spotřeba by mně taky zajímala, je to vlastně hlavní faktor, který rozhodne, zda vyberu znovu plyn, nebo indukci. Klasickou elektriku už NIKDY, vařila jsem na ní v minulém bytě, a když jsme se přestěhovali sem, byla jsem nadšená z plynu. Ale z indukce bych byla ještě víc :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
9.1.11 14:08

Gama, podle mě levnější než plyn nebude. Nám jedna velká plynová bomba za necelých 500 Kč vydrží 3-4 měsíce. Pochybuju, že na elektrice propálíme stejně nebo dokonce míň. Ale indukce má spoustu jiných výhod, co už tu bylo rečeno - větší ochrana pro prcky, neočouzené nádobí, větší komfort při vaření a tak.

• Citovat
  • Upravit
18305
9.1.11 14:15

Běžný elektrický sporák (včetně elektrické trouby) má příkon kolem 7,5 kilowattů. Jen samotná indukční deska (bez trouby) taky zhruba tolik. Právě předpisy pro instalaci elektrických spotřebičů (číslo té technické normy z hlavy nevím… :oops: ) vyžadují, aby nad určitý výkon byly spotřebiče přišroubované takhle. Čili žádná zástrčka do zásuvky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
9.1.11 14:36

Našla jsem něco tady - porovnání spotřeby:

http://www.nazeleno.cz/…indukce.aspx

Jinak mám s indukcí taky ty nejlepší zkušenosti, bohužel jen do doby, než rok po záruce vyhořela :-( (od té doby při zapnutí vyhazují obě indukční plotýnky pojistky, vařím na zbývajících dvou klasických sklokeramických)
Ale až našetříme, jdu do ní určitě znovu, komfort maximální!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.1.11 14:59

Žížalo, to máte asi tu první generaci - relativně rychlé stárnutí materiálu, hlavně na dotyku různých součástek, protéká tam větší proud - a pak to ten původní jistič už neutáhne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
9.1.11 18:16

Juro - to určitě neee, teď je stará 3 roky a bydlíme v novostavbě, takže jistič je na to silný dost. Ale už jsem o tom někde četla, že to prostě bouchne a konec. No, měli jsme smůlu na vadnej kus, bohužel až po záruce :-(

Problém je spíš v tom, že jsem nedostatečně studovala recenze a vybrala jsem si kombinovanou Whirlpool (vepředu 2 plotny indukční a vzadu 2 klasika hi-light). Bohužel ty indukce odešly jak jsem psala, zadní plotny jedou v pohodě. Hrozně se mi líbila ta kombinace (třeba že se dítě zepředu nespálí, když tam sáhne, naopak vzadu budu moct použít obyč. pánev). Dneska už bych šla do lepší značky a jen indukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.1.11 18:31

Tak to jsem se špatně vyjádřil - nemyslel jsem, že ten kus byl vyrobený už dávno, ale že ten typ byl dávno vyvinutý a vy možná máte konkrétní kus z konce výrobní série, která se už doprodávala… Holt někdo ty náklady na vývoj chytrých věciček zaplatit musí… :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
9.1.11 19:08

O křehkosti té desky můžu povídat a musím říct, že jde rozbít celkem jednoduše (byť naprosto nechtěně, výměna nové desky docela mazec přes 7tis.). No, nicméně je křehká jako každá jiná sklokeramika. Rozhodně bych se nebála, že by se běžným používáním (náraz hrnce apod.) lehce rozbila, chce to ten správný grif, že. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
woopydredova
8.3.12 16:54

Dotaz

Dobrý den,
Ráda bych se zeptala zda je možné protopit za byt 1+1 s novým přístrojem Junkers za rok skoro 35 tis. chlap který tu byl mi říkal že když to budu mít na 2 stupeň skoro nic to nežere a nakonec mi přišel doplatek 21tis. prosím poraďte

• Citovat
  • Upravit
705
21.10.15 18:14

Má ně kdo už zjištěné ty náklady oproti plynu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný