Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Řeknu Ti upřímně, já jsem myslela, že to nezvládnu, mám taky klaustrofobii. A ten tunel už tak je hroznej, ale oni Ti ještě přikurtujou hlavu do takové masky. Myslela jsem, že to nezvládnu. Ale v ruce máš tlačítko a kdybys to nemohla zvládnout, tak zmáčkneš a oni Tě vytáhnou ven. Já jsem měla prvních asi pět minut panickej záchvat, ale furt jsem si říkala, že to musím vydržet, jinak nezjistí, co je špatně. Já jsem byla kvůli tinitu. Trvá to 20 minut až půl hodiny, je to šílenej hluk a bouchání, ale základ je se pokusit zklidnit, přežiješ to, jen je to pro klaustrofobiky extrémně nepříjemné. Říkala mi, že je úplně běžné, že to nezvládnou. Zkouší to pak na několikrát. Uvidíš, že to dáš. Zkoušej si dávat průběžně hlavu do nějakýho malýho prostoru. Jo a neotvírej po celou dobu oči, to pomůže, protože jakmile je otevřeš, uvidíš těsně nad očima tu bednu a to jsem myslela, že je po mně.
@Zvonilka83 v tom tunelu se sviti, to je v pohode, taky nesnasim maly prostory a tohle jsem v klidu dala.
Ja taky nemám ráda stísněné prostory, ale rezonance mi nevadila. Asi proto, že jsem tam jenom vlastně ležela a nikde se mě nic nedotykalo, kromě hlavy, která byla v takovém fixatoru.
Teda zápal plic jsem měla opakovaně a nikdy mě nepustili z nemocnice bez zlepšení. To spíš bude jiný problém ne? A ta MR má být kvůli tomu??
@Zkai já jsem utonula. Měla jsem zápal plic, byla na plicním ventilátoru na aru. V nemocnici 14 dní,7 rtg. Pak týden dobré, ale pak to začalo. Je toho víc druhů. Mám to z těch hadiček v plicích. Není to ten klasický s horečkama. MR má být kvůli mozku. Upadla jsem v bazénu do bezvědomí bez příčiny. Tak jsem se utopila
@Zvonilka83 píše:
@Zkai já jsem utonula. Měla jsem zápal plic, byla na plicním ventilátoru na aru. V nemocnici 14 dní,7 rtg. Pak týden dobré, ale pak to začalo. Je toho víc druhů. Mám to z těch hadiček v plicích. Není to ten klasický s horečkama. MR má být kvůli mozku. Upadla jsem v bazénu do bezvědomí bez příčiny. Tak jsem se utopila
Ježiš… Jsem si to musela najít, ventilatorová pneumonie to bude, ale příznaky to má stejné, jako každá další plicní infekce, tak jestli můžeš dýchat vcelku normálně, tak budeš mít jiný, další problém a zápal plic byl trapně, pouze bonus. Musíš ten tunel přežít, i kdyby tě měli přivázat. Fandím ti.
@Zkai přivázat
no musím na MR jít, musí se to došetřit a vezmu si kdyžtak něc na uklidnění. Když to dopadne dobře, byla to akorát špatná souhra náhod a omdlela jsem a špatném místě - ve vodě. K pneumonii, mám přesně tohle:
https://www.wikiskripta.eu/w/Atypické_pneumonie
A už mě to hrozně štve ![]()