Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@daaaja Nejsi já si taky myslim že s nemocnýma dětma se nikam nechodí a už vůbec ne s angínou a už vůbec vůbec vůbec ne spálovou. a bacha syn jí mel v 5ti měsících tak nevim jak je to s těma miminkama. museli jsme pak jezdin na penicilin každej den. zA MNĚ TAM NECHOD BAZÉN BUDE LEPŠÍ ![]()
Taky bych určitě návštěvu odvolala. Mají být soudní a nechodit nemocní na návštěvu. Navíc by se měla spála i spálová angína pořádně vyležet, protože se to rádo vrací.
Spálovou angínu moje děti od sebe nikdy nechytly, ale to neznamená, že není přenosná. Na návštěvu bych nešla a ještě bych to těm rodičům nemocné holčičky vytmavila.
Ahoj, o víkendu mi psala učitelka ze školky že se objevila ve školce spálová angína. Syn minulý týden ve školce nebyl, byli jsme na horách a plánuji si ho nechat ještě do úterý doma a ve středu by šel, jdu do práce. Myslíte, že už se nemoc projevila u všech dětí co s ní přišli do styku? Inkubační doba je 4 dny myslím.
Ze zkusenosti moji mamky - ucitelky ze skolky - pokud se jim ve tride vyskytne spala nebo spalovka, maji ji tak 3 deti. dokonce ani dvojcata ji od sebe nechytla, mel ji jen jeden z nich. takze bych to tolik nehrotila, pokud se teda nechystate jeste nekam na hory treba… ve. skolce je furt neco, spala, vsi, nestovice…
Můj syn, když mu bylo 5 měl také spálovou anginu a nikdo jiný ji tehdy ve školce nedostal, ani se nedělala žádná opatření.
Někdy se pro změnu stane, že dítě trpící spálou nakazí jiné, infekce se u nich neprojeví spálou, nýbrž impetigem (byť to může být kromě Streptococcus pyogenes vyvoláno i zlatým stafylokokem – Staphylococcus aureus).
Ahoj, obnovím příspěvek. Syn má spálovou angínu. ATB bere už 6tý den. Teplotu měl první tři dny. Kdy by jste šli na procházku? Nemyslím, někam mezi lidi. Ale na chvíli ven, aby se „vyvětral“. Díky za reakce
Oživuji diskuzi.
Můj syn má spálovou angínu od štědrého dne. Máme nasazeny antibiotika. Vím, že je infekční. Jsme doma a nikam nechodíme, ani nikdo k nám. Ovšem došly zásoby
Potřebuju nakoupit ![]()
Můžu jít ven mezi lidi? Nebo můžu být přenašeč???
@Janča1212 Přenašeč spálového bacilu být můžeš a nic ti být nemusí. Já kdysi spálového bacila měla, dostala jsem troje ATB, než mi ho dr. vymlátila a výtěry z krku byly čisté. Odcházela jsem se slovy: Teď tam nic není, ale za dva týdny ho klidně můžete mít znovu. Syn ho měl taky, dětská dělala jen výtěry, dvakrát tam byl, potřetí ne, ATB nenasazovala, když mu nic nebylo. Hodně lidí ho má a ani o tom neví. Takže nakoupit běž. ![]()
Též sem ho měla a normálně chodila do práce nebylo my dobře furt sem chodila k doktorce a ta nic prohlidla krk a dobrý až po dvou týdnech ji napadlo udělat stěr šla sem od ni domu ani sem nedošla a hned my volala vraťte se trvalo hodně dlouho než sem ho dostala s těla.
Tak pokud má třeba jedno dítě spálovou angínu, tak případné druhé a další normálně chodí do školy. Stejně tak třeba manžel do práce.
@Janča1212 Klidně nakoupit běžte. Dcera měla spálového bacila v krku, ale nic moc jí nebylo. Zato manžel to dostal naplno a lehl. Já i naše skoro měsíční miminko jsme v pořádku. Prý se to přenáší mnohem hůř než virózy a po čtyřech dávkách ATB přestane být člověk infekční.