Infekčnost spálové angíny

248
8.7.12 11:03

Infekčnost spálové angíny

Ahojky,
mám dotaz ohledně spálové angíny.. odpoledne mají přijít na návštěvu k tchyni příbuzní s holčičkou, která má spálovou angínu, ještě bude brát týden ATB. Nevíte, jak moc je to infekční? Máme půlročního chlapečka a popravdě mi nepřijde normální, když ví, že tam budeme my s miminkem, že tam přijdou s nemocným dítětem a ještě k tomu se spálovou angínou.. Kdyby to byla rýma, tak to neřeším, ale tohle… :nevim: Řeším to moc nebo byste tam radši nešly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
cher
8.7.12 11:04

Nešla bych. A řeším teda i rýmu. Podle mě na návštěvy se chodí jen se zdravými dětmi, půlroční miminko bych tomuhle nevystavovala

• Citovat
  • Upravit
3380
8.7.12 11:10

Meli jsme nedavno spalu, infekcni je pry 48 hodin po nasazeni ATB, ale neriskovala bych to. Nicmene rizikova skupina jsou deti az od ctyr let pry a muj dvouapullety to opravdu od te starsi nechytl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
8.7.12 11:11

Já bych tam teda nešla, u půl roční by mi vadila aj ta rýma. Teda jít se spálovou angínou na návštěvu je docela sobecký.

• Citovat
  • Upravit
12691
8.7.12 11:11

Když jsem byla malá (to už je 20 let) :D tak jsem se spálovou angínou ležela na infekčním. A pak jsem ji měla před 2 lety a taky si mě chtěli nechat na infekčním. Nakonec jsem teda zůstala doma, ale je to infekční. Asi bych se takovýmto návštěvám vyvarovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
8.7.12 11:12

@monysek21 Kolikátý den bere holčička ATB? Po 3 dnech užívání ATB by už být infekční neměla. Ale upřímně mi nepřijde normální, tahat na návštěvu dítě, které bere ATB. Takže já bych nic nepokoušela a nechodila bych tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
8.7.12 11:12

@Ainy No, ale stejně jde o princip s namocnýma dětma se nemá chodit po návštěvách, ale asi jsem cíťa :nevim:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
8.7.12 11:14

Skoro čtyřletý synovec měl spálovou angínu nedávno, se synem strávil celý den jeden den před tím, než šli k dr. a dostali atb. Ten den už byl skleslý, pofňukával, bylo vidět, že na něj něco leze, ale teplotu ani další příznaky neměl. Syn to nechytl.
S půlročním miminem bych neriskovala ani náhodou a návštěvu bych oželela

• Citovat
  • Upravit
14335
8.7.12 11:15

No to bych nešla.. nám doktorka řekla i týden se vyhýbat kolektivu od zalečení…
To je teda nezodpovědnost, jít s děckem nemocným na návštěvu 8o..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
8.7.12 11:18
@Rose-k píše:
@Ainy No, ale stejně jde o princip s namocnýma dětma se nemá chodit po návštěvách, ale asi jsem cíťa :nevim:

Vsak ja taky pisu ze bych to neriskovala, jen pisu osobni zkusenost ze mladsi to nechytil (ani my) a u kojencu je to myslim hodne vzacne.. Ja jsem tu starsi drzela doma tyden,a pak uz jsme chodili taky ven. Mela teda hodne lehky prubeh. Jo a jestli je ma brat jeste tyden tak to znamena ze je bere ty tri dny,no je to tak tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.7.12 11:23

To máte stejné, jak když napíšet, že někdo nechytl rotaviry.. ale stejně by se tak max týden po tom nemělo nikde chodit…
Nešla bych, a divím se spíš te mamince, že nenecha dítě odpočívat a někde ji bere :think:..Navíc může být infekční i ona ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
8.7.12 11:25

Holky děkuju moc za názory :hug:
Jsem ráda, že nejsem až taková hysterka.. :lol: taky mi to přijde sobecký a nezodpovědný, hlavně když ví, že tam budeme my s prckem.. navíc při atb nesmí ani na sluníčko ne?
No takže je rozhodnuto, nejdeme tam, uděláme hezký odpoledne sami u bazénku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
8.7.12 11:28

@monysek21 jj, s atb by na sluníčko rozhodně neměl

• Citovat
  • Upravit
2872
8.7.12 11:28

3 po nasazení ATB ale s miminkem bych k ní nešla ani kdyb měla mít poslední dávku :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
346
8.7.12 11:36

Přijde mi to sobecký nejen vůči ostatním lidem na návštěvě, ale i vůči té nemocné holčičce - možná máme moc pečlivou doktorku, ale syn teď na jaře dostal na spálovou angínu ATB na 10 dní a první týden měl fakt pokud možno ležet, protože ten bacil je prý mrcha na srdce, ledviny a játra. Po dobrání ATB ještě další týden nechodil do školy. Taky jsem měla strach, aby to od něj nechytl nejmladší syn, ale na mimča to prý moc „nepřeskakuje“. Užijte si pohodu u bazénku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí