Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky chtěla bych se optat zda jste byla nějaká maminka ve stejné situaci. V 33+5 tt mi dělali utrazvuk řekli mi že naše miminko je moc malé. Vážilo 1680g bylo opožděné 2 až 3 týdny hned ten den jsme měla nástup do mělnické nenocnice, týden jsem byla na infuzích na dokrmování miminka.Za 6 dní přibralo 1960g při propuštění o 2 dny později zase naměřily 1880g. Řekli mi že je pořád atějně opožděné ted jdu zase v pátek na kontrolu a bojim se kolik naměří. Čekám 3 miminko ale takové starosti jsem vubec neměla 1 mimi mělo 2600g a 2 mimi 3270g.Dnes jsem 35+3 a zdá se mi je mi bříško kleslo dolu a každý mi to řiká tak se bojim aby nám to nepřišlo dřív. Obě děti byli rozený v termínu
Infuze kvůli přibírání miminka? To slyším poprvé.
Odchylka při ODHADU hmotnosti je až půl kila. ![]()
Mě taky strašili „podmíráčkem“, odhady před porodem 2,7kg, jakoby nepřibíral…
Narodil se 3 dny po tom odhadu a měl 3,2kg, úplně v pořádku.
Ani první dvě děti nebyli zrovna obříci… No uvidíš, co nameří, ale příliš bych nestresovala, hlavně aby byly OK průtoky pupečníkem.
Taky mi to přijde divný. Váhu miminka přece nejde přesně změřit, nebo?
@maren ja mela dceru v 32tt 1200g celou dobu byla o 3 týdny menší dr měřil průtoky pupecnikem ty byly OK narodila se v 41tt a vážila 2910 takže celkem normální váha.
Porodila jsem dvě naprosto zdravé podmírové děti, v termínu. Koukni na metřík ![]()
Infuze jsem nedostávala, to slyším poprvé, jen jsem se při druhém těhotenství dost cpala hroznovým cukrem, aby mimi lépe přibývalo. Babská rada. Malá byla o něco větší, nevím, jestli to bylo tím cukrem. Všechno bude v pořádku, průtoky jsou nejdůležitější, tak bude mimi menší, je to prý stále častější jev ![]()
Já porodila v termínu (na den) kluka s váhou 2570g a 47 cm. Byl prostě menší, ale jinak naprosto zdravý. Odhad jsem měla den před porodem 2300g.
Mě doktor tvrdil, že váhu nemůže zjistit. Že sice může přeměřit hlavičku a hrudník a pod, ale už nezjistí kolik má kde tukové tkáně
A je známo, že odhady se různí cca 500g.
Kamarádka šla na císaře protože hrozili velkým miminkem a nakonec se narodil prcek. Takže hlavu vzhůru.
To, že kleslo bříško nemusí nic znamenat, třeba se miminko jen nějak otočilo
nebo je to fyziologické, ale porod může být za dlouho
Mně naměřili u malého v 31 tydnu (30+5) 1520g, ted jsem v 33 a doufám, že už má víc, ale nikdo mi nic při vážení neříkal. Slyšela jsem, že na vykrmení miminka pomáhá hroznový cukr, med a ořechy:)
Byla jsem napíchnutá na kapačce 2 denně že je to výživa pro miminko. Mělo to být na 5 dní 10 infuzí, ale mě to trochu prodloužily na 8 dní a 13 infuzí. Říkali tomu vyživovací infuze.Jsem ráda že to miminku pomohlo a přibralo. Děsim se jenom toho jestli přibívá ted když jsme doma pořád něco pojídám. Děkuju za tipy k jídelníčku ten hroznový cukr určitě skusím. Super správa je že prutoky byli v pořádku ty mi dělali pořád. Bojim se protože mě vystrašily případně císařem pokud nebude přibývat. No jsem zjedavá kolik přibrala za ten týden co jsem doma z nemocnice. Děkuji za příspěvky