Infuze a přibívání miminka

55
29.1.14 13:04

infuze a přibívání miminka

Zdravím maminky chtěla bych se optat zda jste byla nějaká maminka ve stejné situaci. V 33+5 tt mi dělali utrazvuk řekli mi že naše miminko je moc malé. Vážilo 1680g bylo opožděné 2 až 3 týdny hned ten den jsme měla nástup do mělnické nenocnice, týden jsem byla na infuzích na dokrmování miminka.Za 6 dní přibralo 1960g při propuštění o 2 dny později zase naměřily 1880g. Řekli mi že je pořád atějně opožděné ted jdu zase v pátek na kontrolu a bojim se kolik naměří. Čekám 3 miminko ale takové starosti jsem vubec neměla 1 mimi mělo 2600g a 2 mimi 3270g.Dnes jsem 35+3 a zdá se mi je mi bříško kleslo dolu a každý mi to řiká tak se bojim aby nám to nepřišlo dřív. Obě děti byli rozený v termínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
29.1.14 13:10

8o Infuze kvůli přibírání miminka? To slyším poprvé.
Odchylka při ODHADU hmotnosti je až půl kila. :nevim:

Mě taky strašili „podmíráčkem“, odhady před porodem 2,7kg, jakoby nepřibíral…
Narodil se 3 dny po tom odhadu a měl 3,2kg, úplně v pořádku.

Ani první dvě děti nebyli zrovna obříci… No uvidíš, co nameří, ale příliš bych nestresovala, hlavně aby byly OK průtoky pupečníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1749
29.1.14 13:12

Taky mi to přijde divný. Váhu miminka přece nejde přesně změřit, nebo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
29.1.14 13:15

@maren ja mela dceru v 32tt 1200g celou dobu byla o 3 týdny menší dr měřil průtoky pupecnikem ty byly OK narodila se v 41tt a vážila 2910 takže celkem normální váha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
29.1.14 13:17

Porodila jsem dvě naprosto zdravé podmírové děti, v termínu. Koukni na metřík :palec:
Infuze jsem nedostávala, to slyším poprvé, jen jsem se při druhém těhotenství dost cpala hroznovým cukrem, aby mimi lépe přibývalo. Babská rada. Malá byla o něco větší, nevím, jestli to bylo tím cukrem. Všechno bude v pořádku, průtoky jsou nejdůležitější, tak bude mimi menší, je to prý stále častější jev :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
681
29.1.14 13:18

Já porodila v termínu (na den) kluka s váhou 2570g a 47 cm. Byl prostě menší, ale jinak naprosto zdravý. Odhad jsem měla den před porodem 2300g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
29.1.14 13:26

Mě doktor tvrdil, že váhu nemůže zjistit. Že sice může přeměřit hlavičku a hrudník a pod, ale už nezjistí kolik má kde tukové tkáně :nevim: A je známo, že odhady se různí cca 500g.
Kamarádka šla na císaře protože hrozili velkým miminkem a nakonec se narodil prcek. Takže hlavu vzhůru.
To, že kleslo bříško nemusí nic znamenat, třeba se miminko jen nějak otočilo :think: :palec: nebo je to fyziologické, ale porod může být za dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Avonte
29.1.14 13:26

Mně naměřili u malého v 31 tydnu (30+5) 1520g, ted jsem v 33 a doufám, že už má víc, ale nikdo mi nic při vážení neříkal. Slyšela jsem, že na vykrmení miminka pomáhá hroznový cukr, med a ořechy:)

• Citovat
  • Upravit
55
29.1.14 14:42

Byla jsem napíchnutá na kapačce 2 denně že je to výživa pro miminko. Mělo to být na 5 dní 10 infuzí, ale mě to trochu prodloužily na 8 dní a 13 infuzí. Říkali tomu vyživovací infuze.Jsem ráda že to miminku pomohlo a přibralo. Děsim se jenom toho jestli přibívá ted když jsme doma pořád něco pojídám. Děkuju za tipy k jídelníčku ten hroznový cukr určitě skusím. Super správa je že prutoky byli v pořádku ty mi dělali pořád. Bojim se protože mě vystrašily případně císařem pokud nebude přibývat. No jsem zjedavá kolik přibrala za ten týden co jsem doma z nemocnice. Děkuji za příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí