Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj,
jsem se splátkou inkasní agentuře pár dnů a hned mi přišla SMS, že mě o víkendu navštíví jejich inkasní inspektor. Jak moc se stává, že skutečně přijde a jak moc se jedná o psychický nátlak?
Díky
A chceš to opravdu zjišťovat? Není lepší zaplatit nebo si nic nebrat, když na to nemám?
Kdyby to šlo zaplatit hned, udělám to. Jenže to nejde. Zpětně své chyby nyní neovlivním. Ptám se jen na tuhle konkrétní otázku, o své blbosti vím i bez tohoto moralizování. A rozhodně se nejedná o dluh z půjčky.
@Janina1995 píše: Více
a kde tě má navštívit? a kdy? tak nebuď doma ![]()
@Paola21 píše: Více
Doma, v sobotu.
Doma pravděpodobně ani být nemůžu, i kdybych chtěla. Jsem si psala společnosti, že dluh mohu uhradit v příštím týdnu celý a že jsem až do další neděle pryč, ale neodpověděli. Volat nechci, chci mít vše písemně.
@Paola21 píše: Více
A bojím se, že mi udělají ostudu po sousedech.
jo, udělají..
kámošce vylepili vymahači z Profi creditu u schránek, na vchodové dveře i na dveře bytu obr-upomínky včetně celkového dluhu
nebýt doma není řešení
zvýší svůj tlak…
sežeň peníze na splátku u rodiny/přtel a těm to vrať ten příští týden…
navíc inkasní společnost ti naúčtuje penále jak kráva včetně poplatku „za výjezd inspektora“, jak vzletně říkají vymahačům…
Nekomunikace není fakt dobrý nápad.
@Lucy75 píše: Více
Tohle snad nehrozí. Profi Credit není u Asociace inkasních agentur, „moje“ inkasní agentura je a tohle si nemůže dovolit. To by vedlo až k jejímu vyloučení, páč je to přísné porušení etického kodexu asociace, který lze snadno dokázat. Navíc se jedná o porušení zákona o ochraně osobních údajů.
no tak jestli to hodláš riskovat, tak prosím..
každopádně se mrkni na jejich web kolik ta sranda s návštěvou bude stát…
@Lucy75 píše: Více
Na webu mají z prdu kulička informací, tam nic není. ![]()
Jim jde o prachy a ne o nějaký kodex.
Aby ses pak nedivila a taky se nedoplatila, tahle sranda s výjezdem stojí hodně.
Tak hlavně že jsi veselá, asi teda o nic nejde… ![]()
tak hlavně, že se směješ a máš humor… on tě přejde.
Může jít o několik tisíc poplatek.
Tyhle „návštěvy“ jsou často poslední kapkou do poháru, kdy se dlužníci konečně odhodlají podat insolvenční návrh, ale jak říkám, to poznáš sama. Oni mají systém vymáhání promakaný.
PS : zagoogli si o inkasních inspektorech, tu třeba článek potvrzuje, že sousedy kontaktují běžně…
https://www.irozhlas.cz/…03191911_anj
U mě kvůli sousedům byli už dvakrát, přitom dotyční tam už dávno nebydleli.
Oni to dělají, obejdou sousedy, pak navštíví rodinu…
AIA si členy dost hlídá.
Splátkový kalendář máš písemne?