Inkontinence po vymočení?

Anonymní
17.11.22 19:57

Inkontinence po vymočení?

Ahoj, omlouvám se za anonym, ale jistě pochopíte, že je to pro mě dost citlivé téma.
Je mi 22 a všímám si, že občas se mi stane, že když jdu čůrat, tak pak když vyjdu z wc, tak ze mě třeba ještě vyjde pár kapek, i když mi přišlo, že vyšlo ven všechno.
Při kýchání, kašlání, fyzické námaze se mi to nestává. Jediné co, tak občas když se fakt hodně směju a chce se mi trochu čůrat, tak musím překřížit nohy, ale to je asi normální. + Občas když se mi chce dlouho čurat, vydržet to dokážu normálně, ale pak když už jsem na wc a např. si rozepínám kalhoty, tak mám pocit, že to najednou nevydržím. Většinou se to stává, když jdu ze zimy do tepla.
Jinak nic. Ty kapičky mám vždycky jen jednorázově po čůrání, pak už ne.
Myslíte, že se to dá považovat za inkontinenci, a že to mám nějak řešit?
Asi zkusím ty Kegelovy cviky, ono to je určitě dobré i preventivně, ale spíš, jestli vyhledat lékaře a nebo to není potřeba.
Po porodu nejsem.
Děkuji za odpověď a přeji hezký večer. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2896
17.11.22 21:21

Já mám po porodu totéž. Za inkontinenci to považuju. Hodně se mi to zlepšilo cvičením mamacore. Křížit nohy musím při větším záchvatu kašle a při velkém zvracení se regulérně počůrám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24656
17.11.22 21:54

Posilujte pánevní dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.22 22:46

Me by zajimalo, jestli tady nekdo odborne poradi. Mam to take, vysvetlit to gynekolozce byl nadlidsky vykon. Moje gyndarka tvrdi, ze to inkontinence neni, vzhledem k tomu, ze se mi to nestava ani u kasle, kychani, chuze do schodu atd. Ze se jedna o zmenu polohy mocove trubice po tehotenstvich. Proste ze doslo ke zmene anatomickych pomeru. Rada byla, na toalete se vrtet, aby se vse dostalo ven. Ja si jejim verdiktem jista nejsem, zvazuji navstevu urogynekologa, ale to bych asi potrebovala zadanku nebo doporuceni. Ted nad tim uvazuji, ze se mi to nejak nestava :think:, jupii. Panevni dno jsem cvicila pravidelne a pak i na diastazu. Zacalo mi to paradoxne po cisari. Po vaginalnich porodech nic.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.22 10:43

Cvičení pánevního dna a prevence močových infekcí. Když to nezabere, tak urolog a urogynekolog. Případně vzácně neurolog.
Kdyby k tomu byly ještě větší potíže se zácpou, je dobré se nechat vyšetřit i na gastru. Může tam být vadná práce svěračů, vadné střevo, pokles pánevního dna, z toho následně rektokéla atp. i ve velmi mladém věku. Časem se to zhoršuje a jste v pytli. Je potřeba včas rehabilitovat, ale málo se to řeší a ví.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.11.22 15:28

Děkuju.
Při zvracení ani kašlání problém nemám, zácpou netrpím už vůbec, tu jsem neměla ani nepamatuji, takže tím to rozhodně nebude.
No zjistila jsem, že když se fakt pořádně „oklepu“ a utřu, tak se mi to nestává. Možná je chyba ve mě, každopádně ty cviky zkusím. ;) Asi to nebude žádná tragédie.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex