INSEMINACE?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nedočkavost
15.2.13 20:59

Děkuji, taky doufám že to brzy vyléčím :)…To znám taky sem ty poslední dnyy byla nervozní :))…Tak ti přeju hodně štěstí aby ti to vyšlo :))

• Citovat
  • Upravit
Mija R.
22.2.13 16:06

inseminace

Jen se chci pridat do diskuse, ja dnes podsoupila vysetreni nutne pred inseminaci/hysteroskopii i pruchodnost vejcovou pomoci ultrazvuku- uzasna metoda bez uspani i bolesti-moc doporucuji super kliniku Tomasov ve Zline/.Chci jen rici ze vim ze inseminace ma nizsi procento uspesnosti, ale je mnohem prirozenejsi nez IVF a taky vim ze radeji zkusim i vicekrat inseminaci nez hned jit do IVF, protoze ty davky hormonu jsou velmi vysoke. Doktori preferuji IVF protoze ma vetsi uspesnost. Tak neveste hlavu kdyz to hned nevyjde znam pani ktera byla na inseminaci 20× a nakonec to vyslo:-) ale samozrejmne zalezi jak na tom kdo zdravotne je. vsem drzim pesti at je jejich cesta k miminku jakakoliv.

• Citovat
  • Upravit
469
1.3.13 22:07
@Mija R. píše:
Jen se chci pridat do diskuse, ja dnes podsoupila vysetreni nutne pred inseminaci/hysteroskopii i pruchodnost vejcovou pomoci ultrazvuku- uzasna metoda bez uspani i bolesti-moc doporucuji super kliniku Tomasov ve Zline/.Chci jen rici ze vim ze inseminace ma nizsi procento uspesnosti, ale je mnohem prirozenejsi nez IVF a taky vim ze radeji zkusim i vicekrat inseminaci nez hned jit do IVF, protoze ty davky hormonu jsou velmi vysoke. Doktori preferuji IVF protoze ma vetsi uspesnost. Tak neveste hlavu kdyz to hned nevyjde znam pani ktera byla na inseminaci 20× a nakonec to vyslo:-) ale samozrejmne zalezi jak na tom kdo zdravotne je. vsem drzim pesti at je jejich cesta k miminku jakakoliv.
Super, díky za příspěvek. Taky nás lékař chtěl vmanipulovat do IVF hned při první konzultaci, ale ta narkoza a ty rizika :( Jsem zdrava, jedno dítě už mám, takže jsem si prosadila IUI, které mne čeká za cca 12 dní. Jsem rozhodnuta podstoupit víc pokusu IUI, kdyby se nezadařilo hned. IVF až na posledním míste
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mija R.
2.3.13 14:40

Souhlasim radeji vice pokusu IUI, dokonce jsem byla prekvapena, ze kdyz se rozhodnote jen pro IUI tak vam to pojistovna hradi i vickrat, ale potom si clovek vycerpa pokusy a uz by si musel platiti IVF ale kdyz ho vubec nechcete je to OK…jen opravdu obcas nuti rovnou do IVF, je to skoda… nas nastesti nikdo nenuti, ale taky jsem si urcila pravidla hned na zacatku a nevim jestli jsou na to vsichni zvykly, obcas nas svazuje strach a tak nekdy vypneme intuici a verime slepe lekarum pro ktere jsou to spise cisla-aneb procenta uspesnosti. Drzim pesti at vam pokus vyjde kdyz ne tento tak dalsi, ci nekdy to jde i prirozene ona inseminace pomaha i psychicky ze se hlavne neco deje a neco se hybe kupredu a to muze pomoci a v jine oblasti. tak at se vam zadari. :)

• Citovat
  • Upravit
martinnna28
2.3.13 17:28

Ahoj všem, čtu si vaše příběhy a pevně doufám, že to všem vyjde, ale dovolila bych si trošku upřesnit určité poznatky. Nikdy jsem se nesetkala s tím, že by mě s manželem hned lékaři tlačili do IVF!!! Naopak, mě museli vždy přemlouvat, že IVF je až poslední varianta. A hlavně IVF se doporučuje hned např. z důvodu špatného spermiogramu. Protože opravdu nevím jak by nepohyblivá spermie došla až tak daleko kam má!! A další důvod proč lékaři čekají s IVF je také důvod již zde zmiňovaný…POJIŠŤOVNA!!! VZP vám nikdy nezaplatí IVF hned, pokud se z lékařského hlediska nepotvrdí, že není jiná možnost! podstoupila jsem oba postupy, takže vím moc dobře o čem mluvím. Nicméně ještě jednou hodně štěstí ať se rozhodnete pro jakoukoli variantu :D

• Citovat
  • Upravit
469
3.3.13 13:23
@martinnna28 píše:
Ahoj všem, čtu si vaše příběhy a pevně doufám, že to všem vyjde, ale dovolila bych si trošku upřesnit určité poznatky. Nikdy jsem se nesetkala s tím, že by mě s manželem hned lékaři tlačili do IVF!!! Naopak, mě museli vždy přemlouvat, že IVF je až poslední varianta. A hlavně IVF se doporučuje hned např. z důvodu špatného spermiogramu. Protože opravdu nevím jak by nepohyblivá spermie došla až tak daleko kam má!! A další důvod proč lékaři čekají s IVF je také důvod již zde zmiňovaný…POJIŠŤOVNA!!! VZP vám nikdy nezaplatí IVF hned, pokud se z lékařského hlediska nepotvrdí, že není jiná možnost! podstoupila jsem oba postupy, takže vím moc dobře o čem mluvím. Nicméně ještě jednou hodně štěstí ať se rozhodnete pro jakoukoli variantu :D

Pravě, že se často setkávám s tím na diskuzi, že hned lékař navrhl IVF a od inseminace právě odrazoval. Nevím jaké měli ty páry problémy, na IUI musí být oba relativně zdraví. My měli právě špatný první spermiogram a navíc je mi přes 30. Spermiogram se rapidně zlepšil do normálu, takže jsem ráda, že to IUI zkusíme a ne hned IVF (narkoza+ náročnost) jak navrhoval lékař. Třeba fakt skončíme u IVF. Máme oba 205 pojištovnu, což asi není problém. Zkusím se zeptat přimo na pojištovně s tím proplácením asistované reprodukce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinnna28
3.3.13 13:43

Pak nevidím důvod proč by jste měli podstupovat IVF pokud má manžel na 2 pokus spermiogram o hodně lepší. Ale reakce pana doktora byla naprosto normální 1 spermiogram byl špatný, proto ta nabídka IVF. I Váš věk je přecejenom nad 30 jsou to postupy, které by vám navrhl jakýkoliv lékař. Co se týče proplácení od pojišťovny nejdříve musí dojít ke schválení IVF já mam klasickou VZP manžel vojenskou neměli jsme problém. Máte pravdu, že postup je zdlouhavý to ano, ale nikoli nesouhlasím, že odběr folikulů a narkoza jsou náročné!!! Probudíte se nejdéle do 15 min žádné nutkání na zvracení, jediné negativum mírné špinění po zákroku. Shrnuto, pokud nejste nějaká citlivka absolutně bez problémů. Každopádně pokud se vše zlepšilo je lepší IUI hlavně z finančních důvodů. Držím palečky :D

• Citovat
  • Upravit
469
7.3.13 19:12

Já jsem na žádné operaci ještě nebyla a narkozu jsem taky neměla, akorád jsem podstoupila císařský řez a vzpamatovávala jsem se z toho pár týdnů, naštěstí to bylo vyváženo zdravým miminkem, takže nelituju niceho :) Je mi fakt jasné, proč nám doktor vehementně doporučoval IVF, protože partnerovo spermio bylo fakt mega katastrofální…a to asi z důvodů rekonvalescence po operaci slepáku…navíc a spěchat vezl „vzorek“ z domu, asi 1 hodinu cesty a nijak spermijky „nezahříval“. No, ted už jsme chytřejší a víme, že je třeba spermijky udržovat při teplotě 37 C a spěchat do CARu. Přítel má problém s tou „odběrovou“ místností a nedari se mu poskytnout vzorek na místě, takže to už 2 x vezl. Osobně mi nejsou vůbec příjemné ani obyč preventivní prohlídky u gyn, takže IUI i IVF se dost bojím, ale jít do toho musím :nevim: Zvládly to i jiné, zvládnu i já a třeba to nebude tak děsivé, jak si predstavuji. Čeká mne to IUI příští pátek. Držte palce, at to vyjde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinnna28
8.3.13 11:17

Vůbec se IUI nebojte lehnete si v ambulanci na kozu jako při jakékoli klasické prohlídce sestřička vám ukáže velmi tenkou a dlouhou zkumavku ve které bude partnerovo sperma po proplachu tzn. (jen nejlepší vybrané sperma)vy zkontrolujete r. č. partnera na této zkumavce. Poté lékař sperma nabere do inj stříkačky na jejímž konci je velmi velmi slabá trubička tu vám zavede přes děložní čípek až do dělohy a vstříkne partnerovo sperma to je vše :-). Samotný zákrok trvá necelou minutku a hlvně vůbec nebolí!!! Věřím, že jste statečná a budu vám držet palečky :-)) Je pravda, že IVF je náročnější proces, ale pokud chcete mimi zvládnete to úplně s přehledem. Spíš bych řekla, že je to náročné časově. Je taky pravda, že dovoz spermatu není zrovna nejlepší, ale v krajním případě to jde. Můj manžel po prvním odběru řekl už nikdy a pak si uvědomil proč to dělá a odběr po odběru to šlo líp a líp. Povzbuďte manžela i pro něj je to těžké :) Kdyby jste potřebovala cokoliv najdete mě na facebooku jako martinu křížkovou hartingerovou a můžeme to probrat víc do hloubky. Držím palečky

• Citovat
  • Upravit
11.3.13 19:15

Já mám za sebou 2 inseminace. Obě neúspěšné. Oba jsme s partnerem v pořádku. Kamarádce se zadařilo na první pokus (špatný spg, nepravidelná ovulace).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinnna28
11.3.13 20:11

No v jednom maj doktoři pravdu nikdo neví co se v našem těle děje a oni zkouší negativum je, že to odnášejí naše nervy. Nám IUInepomohla pro mě to byla jen ztráta času což se mi potvrdilo. Tak držím palečky

• Citovat
  • Upravit
469
27.3.13 14:50

Tak to jsem se trochu uklidnila, že to IUI je celkem v poho. Někomu to připadá nepříjemné někdo necítí skoro nic, je to individuální. Někdo je vyděšený k smrti ze zubaře…jiný zase nemusí prohlídky u gyndaře. My jsme museli odložit IUI kvůli nemoci, takže až v dubnu DOUFAM, že nam do toho nic nevleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
11.4.13 18:36

Ahok holky, jdeme koncem dubna na inseminaci a zarazilo mě že mi doktor nedal žádný hormony na podporu, jste na tom taky někdo jako já??myslím, že bez hormonální podpory je ta úspěšnost snížena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
11.4.13 19:19

@nika1988 Ahoj, tak to je zvláštní. Ani Clostilbegyt na folikukly a Pregnyl na vyvoláni ovulace nenapsal? Já jsem zdravá, MS i ovulaci mám přesnou a v pohodě a mne napsal obojí. A přitom má problém spíš partner s lenivějčíma spermijkama :lol: Já jsem už starší snažilka 34 let, ale zatím vše funguje jak má, nikdy nebyl problém. Možná tem mladším a zdravým pacientkám ten tvůj lékař nic nepředepisuje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
martinnna28
13.4.13 11:04

Je to zvláštní, že Vám doktor nic nepředepsal, protože máte pravdu v tom, že je lepší a více úspěšnější mít hormonální stimulaci!! Je taky otázka, co máte za problém, proč vám to nejde. Ale i tak na inseminaci co aspoň vím já se používá právě hormonální stimulace já to tak měla a díky tomu lékaři zjistili, že na ní skoro nereaguju. Takže nám doporučili po 2 pokusu inseminace postup IVF a dnes jsem ve 4 měsíci. Zeptala bych se být na Vašem místě proč nemáte žádnou stimulaci. Držím palečky :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex