Insolvence a vrácení daní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.3.18 11:57

daně

On kamarad prave ma ještě rok před sebou je v isolvenci a pri mu pulku nechali protože sito zřizoval v pulce roku a pulku mu nechali, nam by prej taky měli nechat tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.18 12:40

Jenže zase na druhou stranu skolkovne se platí z peněz, které nám zbydou po odečtu insolvence, takže z našeho minima. Přeplatek za plyn co nam vraceli jsme si po poradě s insol. správcem mohli nechat. Je to celý nějaký divný :roll: :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.3.18 09:48

Pevná splátka

Nevite nekdo jak je to s danemi pri pevne splatce? Mame stanovenou pevnou splatku a vse nad nam neberou. Je mozne si dane ponechat? A nevite jak je to s měsíční slevou ma deti? Taky pri pevne splatce.

• Citovat
  • Upravit
4
19.11.18 10:42

Dobrý den, je možné si zažádat o ponechání přeplatku na dani z příjmu? Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
19.11.18 14:35
@gabistr píše:
Dobrý den, je možné si zažádat o ponechání přeplatku na dani z příjmu? Děkuji za odpověď.

Jako že by si přeplatek na dani stát ponechal? Jistě. Dokonce o to nemusíte ani žádat. Když podáte daňové přiznání a nepožádáte o vrácení přeplatku na dani, tak si přeplatek stát ponechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
19.11.18 15:39
@eumedon píše:
Jako že by si přeplatek na dani stát ponechal? Jistě. Dokonce o to nemusíte ani žádat. Když podáte daňové přiznání a nepožádáte o vrácení přeplatku na dani, tak si přeplatek stát ponechá.

Ne, že bych si já zažádala u insol. správce a soudu o ponechání přeplatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
19.11.18 17:29
@gabistr píše:
Ne, že bych si já zažádala u insol. správce a soudu o ponechání přeplatku.

Aha.
Tak zažádat lze o cokoliv, ale asi nevyhoví, protože vrácený přeplatek daně je tvůj mimořádný příjem. A to proto, že splátky se ti počítaly z čistého příjmu a čistý příjem se počítal jako rozdíl hrubého příjmu a zálohy na daň. Čili když byly zálohy tak velké, že máš přeplatek, tak byly nižší splátky insolvence.

To je rozdíl například od vrácení přeplatku záloh na energie, protože ty se platí už z čistého příjmu, resp. z toho, co ti zbude na živobytí po odvodu splátek insolvence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.4.19 08:53

Dobrý den. Rád bych zjistil zda mi vrátí přeplatek na daních když jsem v insolvenci? Abych to upřesnil. Letos jsem podával poprvé daňové přiznání přes datovou schránku. Daňové přiznání jsem posílal za roky 2017 a 2018. Insolvenci jsem zahájil loni v září s tím, že jsem si podal žádost. V tu chvíli se zastavila exekuce a čekal jsem na vyjádření soudu. Platební povinnost pro poplatek ins. správci mi vznikl až od ledna 2019 kdy jsem pravidelně platil měsíční částku 1089,– Rozhodnutí o oddlužení mi přišlo do datové schránky letos na konci března, že mi oddlužení povolují a že od měsíce dubna 2019 mi budou prováděny srážky ze mzdy. Jde mi o to, zda mi ins. správce vezme všechny vrácené daně nebo jenom nějakou část? Pochopil bych přeplatek za rok 2018 kdy jsem se dostal do platební neschopnosti ze které vznikla exekuce a následně insolvence, ale že bych neměl nárok ani na daně za rok 2017 kdy jsem nikde žádný dluh neměl? Vím, že mi ins. správce bude vracet peníze od zaměstnavatele,které dával z mého příjmu do depositu od pozastavení exekuce až do schválení insolvence, je to stejné s vracením daní? Děkuji předem za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.3.21 17:12

Vrácení přeplatku na danich

Ahoj, chci se zeptat, mají mi vracet přeplatek na daních ohledně skolkovneho za malého a jsem v insolvenčním řízení, kde mám pozastavené exekuce a můj dotaz zní: nevezmou mi to, když jsem si to nechala zaslat na účet? Moc děkuji za odpovedi🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19811
19.3.21 19:11
@terezka0000 píše:
Ahoj, chci se zeptat, mají mi vracet přeplatek na daních ohledně skolkovneho za malého a jsem v insolvenčním řízení, kde mám pozastavené exekuce a můj dotaz zní: nevezmou mi to, když jsem si to nechala zaslat na účet? Moc děkuji za odpovedi🙂

Vratka přeplatku daně z příjmu je mimořádný příjem (protože do příjmu se počítá čistý příjem), takže vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.22 12:42

Danee

Chci se zeptat mám exekuci a chci podat návrh na exekuci trvá to pár měsíců. Když se ten návrh podá tak se zastaví exekuce takže mi nemůžou strhnout nic ze mzdy. Takže by mi vlastně měli nechat daně když ještě nebudu vědět zda mi to schválí či nikoliv

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák