Insolvence - pevná splátka

Anonymní
26.9.17 10:20

Insolvence- pevná splátka

Dobrý den, nemáte nekdo zkušenost během insolvence o žádost pevné splátky? Poprosim jen ty co o tom něco vědí.. rejpalove a pod nereagovat. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1142
26.9.17 11:27

Nelze, žádat můžeš nejpozději v podaném návrhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.17 11:45

@Moucharda az tak? Nam to poradil právě právník. Už to pár lidem sepisoval a z 5 rodin 4 schválili. Tak sháním info. Jestli to ma cenu. Máme to teprve půl roku a žádost nám sepisovala paní která nemá ani střední a sama ma insolvenci (což jsme nevěděli) takže vse na prd. Ach jo ???? :zed:

• Citovat
  • Upravit
24827
8.12.18 00:20

už to asi není aktuální téma ? každopádně fakt miluji, když radí někdo špatně… viz info @Moucharda ....... existuje totiž ust. § 407 odst. 3 IZ, tedy pokud se změní poměry, lze i bez návrhu splátkový kalendář změnit.. pokud plní někdo na 100% tak to není problém vůbec, pokud plní nad 50%, pak stačí doložit oprávněnost žádosti a soud rozhodne, často ve prospěch dlužníka.. návrh musí být samozřejmě dobře napsaný a odůvodněný..

Pro lidi v ins., kteří plní nad 50% to znamená slušnější žití nad úrovní živoření..
pro lidi v ins. kteří plní průběžně nad 100% to pak znamená totéž, akorát se placení protáhne (ale zase jim zůstane vyšší zůstatek), takže vše se řešit dá, jen to musí být v souladu s IZ a rozhodně ne u lidí, kteří s tím vy..bávají a hradí záměrně jen na 30,01%.. takovým bych to ani nepovolovala, protože ve většině případů si příjmy odkloní „načerno“ , sepíšou si „dar“ a vše obejdou.. např. kamioňáci apod… ale tak - přej a bude ti přáno, že.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1570
8.12.18 01:14

@Lucy75 co s tim udelas, nic. Jedine doufat, ze takovym zmr… uz nikdo v jejich zivote nepujci bez zajisteni :pocitac:

Pokud ne isir tak jiste jina databaze se objevi, kde budou ty zoufalci dosmrti k nalezeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.5.19 14:26
@Roker píše:
@Lucy75 co s tim udelas, nic. Jedine doufat, ze takovym zmr… uz nikdo v jejich zivote nepujci bez zajisteni :pocitac:Pokud ne isir tak jiste jina databaze se objevi, kde budou ty zoufalci dosmrti k nalezeni…

8o Proč tak sprostě? Já jsem se v insolvenci, splatím 100 %, protože jsem se hned po krachu podnikání stala zaměstnancem a „napravím to“. Chyba byla, že jsem myslela, že se mi to ještě rozjede a neukončila hned, ale i tak tam byla výpovědní lhůta z nájmu atd. Můj trest za to, je ta insolvence a nechápu posměšky jiných. Jsou lidi co to neřeší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel