Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Logicky, nepracuje, nema z ceho insolvenci splacet. Ma dluhy u statu. Nema sanci na insolvenci
Miluju nazor, ze nekdo nemuze pracovat, protoze ma dluhy a tak se raci bude poflakovat od niceho k nicemu… At se necha normalne zamestnat a zacne splacet, nebo se z toho nevyhrabe. Nechalu, cemu se divi, kdyz na vsechno kaslal ![]()
Mymu brateovi je 25 a ma znicenej celej zivot, pac dluzi pres mega a taky na to kasle a raci chodi po brigadach, ze kterych ma prd…
Anonym nebo smazat, prosim
Co s ním tedy bude dál, pokud s tím nic nebude dělat?
Insolvenci nedostane, do práce nenastoupí, bude pořád dělat na černo, dluhy splácet nebude.
Co bude s těmi jeho dluhy, které on prostě není schopen splácet? ![]()
@Tina94 píše:
Co s ním tedy bude dál, pokud s tím nic nebude dělat?
Insolvenci nedostane, do práce nenastoupí, bude pořád dělat na černo, dluhy splácet nebude.
Co bude s těmi jeho dluhy, které on prostě není schopen splácet?
asi ho zavrou. jestli nebude platit ani ty alimenty, tak je to docela pravděpodobné. Ještě ze sebe může udělat debílka (ne že by nebyl) a nechat si vzít občanku a udělat se nesvéprávným. A takovým lidem bych to dělala naprosto automaticky Když neumí počítat kolik je 1+1 tak nemá mít právo o čemkoliv rozhodovat.
@Tina94 píše:
Holky, potřebovala bych radu co dál…rodinný známý, říkejme mu třeba Pepa, má dluhy ve výši něco přes milion. Jsou to dluhy z různých půjček, zdravotní pojištění, úroky atd. Žádal si o insolvenci, která mu ale byla zamítnutá z důvodu, neuhrazení odměn ins. správci, nedostavil se k soudu a nikdo nebyl schopný ho kontaktovat. Spadl tedy do konkurzu.
Nemá práci na smlouvu, jelikož by se hned ozvali věřitelé a byl by bez peněz.
Pracuje tedy na černo s tím, že jakmile uhradí dluhy, které má dále, např. dluhy za nájem, výživné atd., teprve potom si bude hledat práci na smlouvu..
Zažádal si znovu o insolvenci.
Chci se zeptat, zda je tady nějaká šance, že by mu byla schválena i když nemá práci a vlastně ani žádný příjem.
Pokud mu schválená nebude, jak tyto dluhy splatit, když podle jeho slov není možné nastoupit normálně do práce..
Moc se v této problematice nevyznám a proto děkuji za všechny odpovědi..
Jak to myslíte? Tomu nerozumím.
Asi jsem to špatně napsala, ale myslela jsem to tak, že nebylo možno se s ním nijak spojit..na poštu nereagoval a a nebylo možno ho nijak jinak kontaktovat.
@Tina94 píše:
Asi jsem to špatně napsala, ale myslela jsem to tak, že nebylo možno se s ním nijak spojit..na poštu nereagoval a a nebylo možno ho nijak jinak kontaktovat.
No ale to jeho jeho problém, jeho vina.
Podle správního řádu se tady uplatňuje fikce doručení - právě proto, aby se lidé soudům nevyhýbali a soudy se tak netáhly donekonečna.
@Tina94 píše:
Takže on o neco pozadal a pak se na to proste jako na vsechno vy.ral.
Pochybuji a doufam, ze nekomu takovemu zadnou insolvenci nepovoli. On se zamerne vyhyba placeni. Tak at si pomuze sam.
@kontramatka píše:
asi ho zavrou. jestli nebude platit ani ty alimenty, tak je to docela pravděpodobné. Ještě ze sebe může udělat debílka (ne že by nebyl) a nechat si vzít občanku a udělat se nesvéprávným. A takovým lidem bych to dělala naprosto automaticky Když neumí počítat kolik je 1+1 tak nemá mít právo o čemkoliv rozhodovat.
Dejme tomu, že tedy nastoupí do nějaké práce. Myslíte si, že je možné miliónový dluh splatit? Podle mě se mu hned ozvou všichni věřitelé a každý bude chtít svoje peníze. Kdyby měl plat dejme tomu 15-20 tisíc, podle mě není reálná šance toto splácet tak, aby mu i nějaké peníze zůstávaly.
Když se nechá zaměstnat, musí mu ponechat existenční minimum /něco přes 6000,– nevím teď přesně/, zbytek mu bude exekutor brát. Pokud to bude dělat jak doteď, půjde sedět. S tím zbavením svépravnosti bych souhlasila, vždyť takový člověk nemůže být normální..
![]()
Opravuji - nemyslela jsem existenční minimum, ale nazabavitelnou částku.
Holky, potřebovala bych radu co dál…rodinný známý, říkejme mu třeba Pepa, má dluhy ve výši něco přes milion. Jsou to dluhy z různých půjček, zdravotní pojištění, úroky atd. Žádal si o insolvenci, která mu ale byla zamítnutá z důvodu, neuhrazení odměn ins. správci, nedostavil se k soudu a nikdo nebyl schopný ho kontaktovat. Spadl tedy do konkurzu.
Nemá práci na smlouvu, jelikož by se hned ozvali věřitelé a byl by bez peněz.
Pracuje tedy na černo s tím, že jakmile uhradí dluhy, které má dále, např. dluhy za nájem, výživné atd., teprve potom si bude hledat práci na smlouvu..
Zažádal si znovu o insolvenci.
Chci se zeptat, zda je tady nějaká šance, že by mu byla schválena i když nemá práci a vlastně ani žádný příjem.
Pokud mu schválená nebude, jak tyto dluhy splatit, když podle jeho slov není možné nastoupit normálně do práce..
Moc se v této problematice nevyznám a proto děkuji za všechny odpovědi..