Miliónový dluh - insolvence nemožná

Tina94
18.9.17 14:02

Miliónový dluh-insolvence nemožná

Holky, potřebovala bych radu co dál…rodinný známý, říkejme mu třeba Pepa, má dluhy ve výši něco přes milion. Jsou to dluhy z různých půjček, zdravotní pojištění, úroky atd. Žádal si o insolvenci, která mu ale byla zamítnutá z důvodu, neuhrazení odměn ins. správci, nedostavil se k soudu a nikdo nebyl schopný ho kontaktovat. Spadl tedy do konkurzu.
Nemá práci na smlouvu, jelikož by se hned ozvali věřitelé a byl by bez peněz.
Pracuje tedy na černo s tím, že jakmile uhradí dluhy, které má dále, např. dluhy za nájem, výživné atd., teprve potom si bude hledat práci na smlouvu..
Zažádal si znovu o insolvenci.
Chci se zeptat, zda je tady nějaká šance, že by mu byla schválena i když nemá práci a vlastně ani žádný příjem.
Pokud mu schválená nebude, jak tyto dluhy splatit, když podle jeho slov není možné nastoupit normálně do práce..
Moc se v této problematice nevyznám a proto děkuji za všechny odpovědi..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
18.9.17 14:06

Logicky, nepracuje, nema z ceho insolvenci splacet. Ma dluhy u statu. Nema sanci na insolvenci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.17 14:09

Miluju nazor, ze nekdo nemuze pracovat, protoze ma dluhy a tak se raci bude poflakovat od niceho k nicemu… At se necha normalne zamestnat a zacne splacet, nebo se z toho nevyhrabe. Nechalu, cemu se divi, kdyz na vsechno kaslal :roll:
Mymu brateovi je 25 a ma znicenej celej zivot, pac dluzi pres mega a taky na to kasle a raci chodi po brigadach, ze kterych ma prd…
Anonym nebo smazat, prosim

• Citovat
  • Upravit
1100
18.9.17 14:26

Neplati, nepracuje, a tak nárok nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tina94
18.9.17 14:39

Co s ním tedy bude dál, pokud s tím nic nebude dělat?
Insolvenci nedostane, do práce nenastoupí, bude pořád dělat na černo, dluhy splácet nebude.
Co bude s těmi jeho dluhy, které on prostě není schopen splácet? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3739
18.9.17 14:49
@Tina94 píše:
Co s ním tedy bude dál, pokud s tím nic nebude dělat?
Insolvenci nedostane, do práce nenastoupí, bude pořád dělat na černo, dluhy splácet nebude.
Co bude s těmi jeho dluhy, které on prostě není schopen splácet? :nevim:

asi ho zavrou. jestli nebude platit ani ty alimenty, tak je to docela pravděpodobné. Ještě ze sebe může udělat debílka (ne že by nebyl) a nechat si vzít občanku a udělat se nesvéprávným. A takovým lidem bych to dělala naprosto automaticky Když neumí počítat kolik je 1+1 tak nemá mít právo o čemkoliv rozhodovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.9.17 14:50
@Tina94 píše:
Holky, potřebovala bych radu co dál…rodinný známý, říkejme mu třeba Pepa, má dluhy ve výši něco přes milion. Jsou to dluhy z různých půjček, zdravotní pojištění, úroky atd. Žádal si o insolvenci, která mu ale byla zamítnutá z důvodu, neuhrazení odměn ins. správci, nedostavil se k soudu a nikdo nebyl schopný ho kontaktovat. Spadl tedy do konkurzu.
Nemá práci na smlouvu, jelikož by se hned ozvali věřitelé a byl by bez peněz.
Pracuje tedy na černo s tím, že jakmile uhradí dluhy, které má dále, např. dluhy za nájem, výživné atd., teprve potom si bude hledat práci na smlouvu..
Zažádal si znovu o insolvenci.
Chci se zeptat, zda je tady nějaká šance, že by mu byla schválena i když nemá práci a vlastně ani žádný příjem.
Pokud mu schválená nebude, jak tyto dluhy splatit, když podle jeho slov není možné nastoupit normálně do práce..
Moc se v této problematice nevyznám a proto děkuji za všechny odpovědi..

Jak to myslíte? Tomu nerozumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tina94
18.9.17 14:55

Asi jsem to špatně napsala, ale myslela jsem to tak, že nebylo možno se s ním nijak spojit..na poštu nereagoval a a nebylo možno ho nijak jinak kontaktovat.

• Citovat
  • Upravit
4200
18.9.17 14:58
@Tina94 píše:
Asi jsem to špatně napsala, ale myslela jsem to tak, že nebylo možno se s ním nijak spojit..na poštu nereagoval a a nebylo možno ho nijak jinak kontaktovat.

No ale to jeho jeho problém, jeho vina.
Podle správního řádu se tady uplatňuje fikce doručení - právě proto, aby se lidé soudům nevyhýbali a soudy se tak netáhly donekonečna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
18.9.17 14:59
@Tina94 píše:

Takže on o neco pozadal a pak se na to proste jako na vsechno vy.ral.
Pochybuji a doufam, ze nekomu takovemu zadnou insolvenci nepovoli. On se zamerne vyhyba placeni. Tak at si pomuze sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.9.17 15:48
@kontramatka píše:
asi ho zavrou. jestli nebude platit ani ty alimenty, tak je to docela pravděpodobné. Ještě ze sebe může udělat debílka (ne že by nebyl) a nechat si vzít občanku a udělat se nesvéprávným. A takovým lidem bych to dělala naprosto automaticky Když neumí počítat kolik je 1+1 tak nemá mít právo o čemkoliv rozhodovat.
:think: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tina94
18.9.17 16:00

Dejme tomu, že tedy nastoupí do nějaké práce. Myslíte si, že je možné miliónový dluh splatit? Podle mě se mu hned ozvou všichni věřitelé a každý bude chtít svoje peníze. Kdyby měl plat dejme tomu 15-20 tisíc, podle mě není reálná šance toto splácet tak, aby mu i nějaké peníze zůstávaly.

• Citovat
  • Upravit
365
18.9.17 16:10

Když se nechá zaměstnat, musí mu ponechat existenční minimum /něco přes 6000,– nevím teď přesně/, zbytek mu bude exekutor brát. Pokud to bude dělat jak doteď, půjde sedět. S tím zbavením svépravnosti bych souhlasila, vždyť takový člověk nemůže být normální.. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
18.9.17 16:13
@Burj Chalifa píše: :think: :palec:

Skvěle vystiženo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
18.9.17 16:21

Opravuji - nemyslela jsem existenční minimum, ale nazabavitelnou částku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel