Insolvence, rodičák a zaměstnání
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Na to by ses měla zeptat svého insolvenčního správce. Ten by ti to měl říct přesně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje mama s jejim manzelem jsou take v insolvenci, on ma vic penez, ma vyzivovaci povinnost na mamu a jeho dve dcery, ktere studuji, mama ma vyzivovaci povinnost na manzela, takze ji taky zustavaji nejaky penize navic..tusim mame kolem 10 tisic z 20 a jemu kolem 15 z 25 tisic..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj chlap má plat měsíčně kolem těch 25000kč a nechávají mu pro nás tři 11800kč a teď jsem volala insolvenčnímu správci a ten mi řekl že mi budou nechávat něco málo kolem 12tisíc tak nevim teda, prý to poznám až na první výplatní pásce kolik mi z výplaty budou nechávat
že prý to počítat takhle dopředu nejde nebo co?
no jsem z toho nějaká zmatená, buď je insolvenční správce línej něco počítat nebo má pravdu a opravdu to nejde předem vypočítat nebo prostě nevím, ale je mi divný že bych měla stejně peněz jako můj chlap pro nás tři, a ještě se mě ptal kolik mám dětí tak jsem řekla že jen jedno a manžela a hned říkal že budu mít vyživovací povinnost vůči manželovi, sobě a dítěti takže prý budou nechávat okolo 12tisíc tak nevim nevim jestli má dobrý informace nebo jak to teda doopravdy je ![]()
- Citovat
- Upravit
Mělo by to tak být. Měli by ti nechávat stejně jako manželovi. Oba máte vyživovací povinnost na sebe a na dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
insolvence
Dobrý den je tu prosím někdo kdo šel do insolvence a pobíral rodičovský příspěvek a k tomu i plat od zaměstnavatele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo nevíte jak je to se začátkem podnikání během insolvence. V současné době jsem na rodičovské dovolené a jednalo by se o vedlejší příjem. Děkuji
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den, chci se zeptat jestli někdo nevíte jak je to se začátkem podnikání během insolvence. V současné době jsem na rodičovské dovolené a jednalo by se o vedlejší příjem. Děkuji
Tady máš odpověď: http://www.keton.eu/poradna/?q=47
Pokud ti už bylo schváleno oddlužení, pak ano.
V době návrhu nesmíš, pokud je insolvence řešena konkursem, tak taky ne, pokud byl insolvenční návrh zamítnut pro nedostatek majetku, tak taky ne (po dobu 3 let od právní moci),…
Viz § 8 ŽZ nebo http://www.poradte.cz/…olvenci.html
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Tady máš odpověď: http://www.keton.eu/poradna/?q=47Pokud ti už bylo schváleno oddlužení, pak ano.
V době návrhu nesmíš, pokud je insolvence řešena konkursem, tak taky ne, pokud byl insolvenční návrh zamítnut pro nedostatek majetku, tak taky ne (po dobu 3 let od právní moci),…
Děkuju
Viz § 8 ŽZ nebo http://www.poradte.cz/…olvenci.html
- Citovat
- Upravit
Zdravim muze mi nekdo poradit? pritel ma insolvenci a cekame miminko… jelikoz bude po porodu vyzivovat mimco zmeni se mu nejak splatka? bude samozrejme napsany jako otec ditete…bylo me nekde receno ze by se splatka mohla snizit… vite nekdo jak to je? diky za info…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, mám na vás prosbu, jak je to prosím? Jsme s manželem v insolvenci, já pobírám rodičák 7600kč z něhož mi nestrhávaj ani korunu a manželovi všechno strhávaj z platu a nechávaj mu životní minimum pro nás 3(manžel, já a syn 11800kč), já teď nastoupila na hlavní pracovní poměr do zaměstnání a rodičák pobírám do října tohoto roku. kolik mi budou strhávat z platu? budu mít vlastně jakoby dva příjmy(rodičák a výplatu z práce) a nevím jak a co budou strhávat
poradíte mi někdo? je to docela důležitý, pokud by měli strhávat celou výplatu na mimořádné splátky tak bych smlouvu v práci ukončila, protože dojíždím a tím pádem se mi to nevyplatí a navíc do benzínu vrážím naše peníze co nám po veškerých srážkách zbydou takže pokud by měli strhávat veškerý můj příjem ze zaměstnání tak bysme na tom vlastně byli ještě hůř než jsme teď
děkuji a omlouvám se za anonymní dotaz