Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
potřebuji uklidnit… Jsem v 18tt
Ležela jsem na posteli a pak vstala,možná trochu prudčeji a dostala jsem šílenou křeč do pravého podbřišku, asi tak na 2sekundy. Šíleně jsem se lekla, bylo to fakt intenzivní, až jsem spadla, naštěstí zpátky na postel…Teď mám strach, jestli se tam miminko nějak neskříplo.
Možná hysterčím zbytečně, ale nikdy předtím se mi to nestalo. Bylo to úplně jiné než např. píchnutí po kýchnutí či kašli…
Máte někdo podobnou zkušenost?
jojo, mě se to stávalo taky, když jsem se rychle napnula, nebo zapřela při vstávání, překulení v posteli. S dítětem to nemá nic společného, jsou to jen břišní svaly, které se rozevírají do stran, pak po porodu je potřeba posilovat, aby se dostali zpět.
Ahoj, přesně s těhu to nemá nic společného. Mě tyto křeče občas chytnou. A navíc mě dost často chytá i křeč do kyčle ![]()
Ahoj, je to úplně normální a v těhotenství běžné
Děje se to přesně jak píšeš - při kašli, kýchnutí, při prudkém zvednutí, při prudkém otočení se na posteli…
mě se to stalo už několikrát.Vždycky při kýchnutí,taky jsem se vyděsila,byla to příšerná bolest.Jsem ráda,že tady holky vysvětlily,že je to normální ![]()
Díky moc za vaše příspěvky, hned jsem klidnější.
Nakazila jsem svým šílením i manžela, tak mu jdu říct, že to snad nic vážného nebylo…
Pettulle píše:
Ahoj, přesně s těhu to nemá nic společného. Mě tyto křeče občas chytnou. A navíc mě dost často chytá i křeč do kyčle
Křeče do kyčlí mám také a celkem často, ale to mě tak neděsí, jak když to je v břiše…
Příspěvek upraven 17.11.10 v 20:04
A myslíte, že by na to pomohl hořčík? Kvůli tvrdnutí břicha jsem začala v pondělí pít 1,5l Magnezie denně, tak snad to pomůže… ![]()
Také jsem to v těhu měla. Je to velmi nepříjemné, ale neboj, miminku to neublíží.
elziska píše:Pettulle píše:
Ahoj, přesně s těhu to nemá nic společného. Mě tyto křeče občas chytnou. A navíc mě dost často chytá i křeč do kyčleKřeče do kyčlí mám také a celkem často, ale to mě tak neděsí, jak když to je v břiše…
Příspěvek upraven 17.11.10 v 20:04
vim, že křeč v těhu dokáže vyděsit, jenže já těhu nejsem a mám je
ale nejsou tak častý jako ty kyčlový, taky bych s tím ráda začala něco dělat, ale k dr. se mi nechce a nevim co by mohlo pomoct.
taky se mi to stalo v těhu.chtěla jsem vystoupit z auta a při tom pohybu se mi něco na levé straně podbříšku skříplo byla to šílená bolest která m, nedovolila se narovnat.takže jsem dlouhou dobu strávila u auta v předklonu.
![]()
To jste mě fakt uklidnili, že je to tak časté. Já se opravdu lekla, stalo se mi to poprvé (a doufám, že naposled).