Internetová doba a vztahy

3767
16.3.19 13:14

Tak je sice internetová doba, ale na druhou stranu - jaký si to uděláš, takový to máš. Já co se týká vztahů nikomu nepíšu, vždycky jsem si vybírala „naživo“. Našla jsem si chlapa podobného ražení, který počítače nesnáší a zaklapne ho ihned, jak má v práci padla. Chytré telefony nevedeme - nepotřebujeme je. Fcb a podbné kraviny nemáme, fotky nikde nezveřejňujeme. S přáteli se vídáme buď „naživo“, nebo si voláme. Akorát já občas chvilku relaxuju tady, ale většinou při tom ještě dělám něco jiného. Problémy, které jsi popisoval nemám, protože technice nepodléhám a obklopuji se lidmi, kteří smýšlejí stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
16.3.19 13:17

normálně mama psala tátovi na vojnu dopisy, tu vzájemnou frekvencí si nepamatuji, ale nebylo to nic extrémními a když se vrátil, tak se vzali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
16.3.19 13:27
@Tomkins píše:
Vzpomínáte si někdo, jak probíhaly vztahy v době, kdy ještě nebyly mobilní telefony a internet?

Všimněte si, jaké v současnosti řešíme problémy:

1. Napsal mi, že neví, jak to mezi námi je, a já jsem mu napsala…
  1. Podívala jsem se mu do mobilu a zajistila jsem…
  1. Můj přítel je na internetové seznamce
  1. Můj muž si pořád hraje s mobilem, nemá zájem o dítě, ani o mě.
  1. Půl roku jsme si psali, byl úžasnej, ale vyklubal se z něj..

Jaké to bylo, když si lidi nepsali zprávy, ale místo toho spolu mluvili? Já byl v té době na základní škole a už si to moc nepamatuju. Vím jen, že když se něco domlouvalo, řekli jsme si, kdy a kde se sejdem a kdo tam nedorazil, měl smůlu. Teď každej napíše zprávu, že bude mít půl hodiny zpoždění. Dřív by na něj nikdo nečekal, proto byla důležitá dochvilnost a spolehlivost.

Dřív jsme vše řešili osobně. Jak probíhalo třeba domlouvání rande? Dneska si lidi napíšou na dobrou noc, na dobré ráno, svádění taky probíhá skrz dopisování. Dřív šli spolu na rande a co pak? Domluvili se rovnou, kdy a kde bude rande příští? Zastavil se druhý den muž u ženy doma, aby se s ní domluvil? Nebo zavolal na pevnou linku a zeptal se stylem: „Dobrý den pane Novák, tady Pepa Šrámků. Je prosím Jarka doma?“

A jak vypadaly vztahy na dálku? Dnes běžně žijí třeba půl roku, nebo rok lidi každý v jiném městě a každý den si píšou. Já si vůbec nedokážu představit, jak to probíhalo dřív.

To jsou fakt problémy......

Takže bylo to takhle

1. Řekl mi, že neví, jak to mezi námi je a já mu na to řekla.
2. V jeho autě jsem našla cizí kalhotky
3. Přítel často chodí ven, třeba na disco
4. Můj muž chlastá/hraje automaty /chodí do hospody
5. Po narození mimina se z něj vyklubal…

• Citovat
  • Upravit
1105
16.3.19 13:29

Taky nad tímto občas přemýšlím. Hlavně si
myslím, že jsme měli lepší dětství… Bez telefonů,tabletů atd.. A přijde mi,že většina dnesních dětích si neumí ani hrát. Kolikrát vidím děti i na hřišti, jak sedí u mobilů. Je to smutné @Tomkins :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15176
16.3.19 13:40

@Tomkins Zažila jsem dobu bez mobilu, na rande jsme se domluvili na konkrétní termín, taky jsme si volali na pevnou linku. Každá doba má něco,vždy se řešily nějaké problémy. Jsem za psaní ráda, lepší než telefonování, řekla, bych že seznamovani je skrz sociální sítě a psaní snazší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9697
16.3.19 13:46
@mayunka píše:
Taky nad tímto občas přemýšlím. Hlavně si
myslím, že jsme měli lepší dětství… Bez telefonů,tabletů atd.. A přijde mi,že většina dnesních dětích si neumí ani hrát. Kolikrát vidím děti i na hřišti, jak sedí u mobilů. Je to smutné @Tomkins :think:

A naši rodiče si myslí, že měli lepší dětství bez televize a jejich rodiče si myslí, že měli lepší dětství, i když byla válka… Tohle se těžk posuzuje, nedíváš se na dnešní dob očima dítěte, které to dětstvi právě teď prožívá, ale očima dospělého,který si pamatuje svoje skvělé dětství ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
16.3.19 13:51

@Tomkins já si pamatuju, jak jsem se jednou s kámoškou na základce na něco domluvila a ona zapomněla, mobily byli tenkrát jen pro nejbohatší, a na pevnou jsem s sebou neměla číslo, takže jsem na ní skoro 45 minut čekala úplně zbytečně..... Kr..va

Tak třeba tomto případě by jedna sms vyřešila vše… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
16.3.19 14:04

První mobil jsem měla v deváté třídě na základní škole a už si moc nepamatuji, jak to bylo předtím, ale vím, že jsme jako malé děti chodily s mamkou k telefonní budce, aby mohla třeba zavolat babičce a to jsme třeba v šest večer musely v nepříznivém počasí vyrazit, aby ji mohla něco sdělit :-D tenkrát měla babička ještě ten telefon s čísly, jak se s nima muselo dokola zatočit :-D nevím, už si vůbec nepamatuji jak se tomu říkalo…ještě vím, že když nám poprvé zavedli internet, tak byla obsazena telefonní linka a internet byl hrozně drahej. Jako mělo to svoje pro a proti a nevím, co je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12121
16.3.19 14:50

Čisla jsme na sebe nacházeli ve Zlatých stránkách, volali si na pevnou, rande ty domluvené se domlouvali na konkrétní čas a místo, ty nedomluvené zahrnovaly trošku pátrání „kam asi ten hezký kluk chodí“ (dnes třeba stačí kouknout na fb co lajkuje), v reálu jsme s holkama obíhaly diskotéky jak šílené, abysme potkaly toho svého vyvoleného, stihly jsme v sobotu i tři s mnoha přejezdy :lol: , naštěstí těch míst kde se mladí scházeli nebylo zas tolik :D
Jsem z doby, kdy jsem se vdala a měla dítě ještě dřív, než jsme měli první mobil a všechno se dalo zvládnout, ale bylo to jiné, možná trošku složitější :think:
S manželem jsme si posílali dopisy, pohledy, nechávali si na stole lístečky se vzkazy, pěkné to bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mývalova žena
16.3.19 22:48

Nevím, to je asi kus od kusu a taky jak moc si to připustíš k tělu. Osobně z moderních technologií myslím jen profituju. Mám partnera z internetu, ale byl to jeden oslovený, pár zpráv a setkání. Z těch obecných sociálních sítí mám pouze FB a vlastně kvůli Messengeru - někdy ho nevidím i pár dní anebo si zprávu přečtu a odpovím později. Můj blízký okruh to ví, když nutně něco potřebují, napíšou SMS nebo volají. Na internetu dokážu parádně prokrastinovat, ale jinak žiju ten normální život venku, reálný.....ICT beru jako prostředek k přiblížení se k věcem, ke kterým bych se normálně nedostala.

• Citovat
  • Upravit
Jessie_james
16.3.19 22:57

@Tomkins Tak to si piš že si to pamatuju, dřív lidi neumírali tolik na stres, co se domluvilo platilo, když si to nedodržel byl si dlouhodobě za vola.My jsme měli první dítě v roce 1984 a druhé 1986. co je počítač jsem věděl od roku 1982, svůj jsem měl od roku 1986 (Atari), jen na hry. Takže když tu někdo mluvií o seznamkách, posílam ho ven, protože osobní kontakt je nejlepší..

• Citovat
  • Upravit
1934
16.3.19 23:06
@Alušáček píše:
@Tomkins Zažila jsem dobu bez mobilu, na rande jsme se domluvili na konkrétní termín, taky jsme si volali na pevnou linku. Každá doba má něco,vždy se řešily nějaké problémy. Jsem za psaní ráda, lepší než telefonování, řekla, bych že seznamovani je skrz sociální sítě a psaní snazší..

Nevím, jestli je seznamování skrz sociální sítě snazší. Podle mě je to takové fantazírování. Když potkám ženu naživo, hned vím, jestli se mi líbí, nebo ne. Ale na fotkách každej vypadá jinak. Někdo líp, jiný hůř než ve skutečnosti. A dopisování taky není úplně autentické. Všechno si můžu po sobě přečíst a třikrát to smazat, než to odešlu. Myslím, že dokud neexistoval internet, mladí lidi se víc bavili. Dnes si víc píšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mývalova žena
16.3.19 23:09

@Jessie_james to je zpátečnické, doba se mění a lidé mohou normálně fungovat i za internetové doby a pokud je člověk idiot, tak jím byl a bude. Já radši dostanu zprávu před setkáním, že se dotyčný/á nemůže dostavit než abych tam přišla a tvrdla jak chleba, to je pak ztráta času.

• Citovat
  • Upravit
Jessie_james
16.3.19 23:26
@mývalova žena píše:
@Jessie_james to je zpátečnické, doba se mění a lidé mohou normálně fungovat i za internetové doby a pokud je člověk idiot, tak jím byl a bude. Já radši dostanu zprávu před setkáním, že se dotyčný/á nemůže dostavit než abych tam přišla a tvrdla jak chleba, to je pak ztráta času.

Zpátečnické, to už jsem někdy slyšel aha „kde je síla zpátečníků, kde je síla větru“. Jinak ty píšeš o tom co já. Pokud se domluvíš na něčem, tak to máš dodržet. Jen tak mimochodem jsem programátor, takže jestli je je tu někdo idiot co se týká moderních technologií, tak já to nejsem. Dnešní dobu velice dobře chápu, podílel jsem se na její tvorbě, ale to je asi na člověka, pro kterého je napsání smsky a používání Whatsappu vrchol jeho inteligence. Ještě je možná schopen instalace aplikace z google play, kterou jsem já napsal. Tu instalaci považuje za vrchol svých znalostí moderních technologií , já opravdu tleskám.. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
6439
17.3.19 00:17

Za mě se ještě ty divný postavy s boulemi nahoře chytily a dovlekly se za ty dlouhý chlupy na hlavě do jeskyně. Nezapomenu jak ji zasvítilo v očích když uviděla tolik fláků masa z mamuta ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí