Internetová doba a vztahy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6439
17.3.19 00:17

Za mě se ještě ty divný postavy s boulemi nahoře chytily a dovlekly se za ty dlouhý chlupy na hlavě do jeskyně. Nezapomenu jak ji zasvítilo v očích když uviděla tolik fláků masa z mamuta ;) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210
17.3.19 06:38
@Tomkins píše:
Nevím, jestli je seznamování skrz sociální sítě snazší. Podle mě je to takové fantazírování. Když potkám ženu naživo, hned vím, jestli se mi líbí, nebo ne. Ale na fotkách každej vypadá jinak. Někdo líp, jiný hůř než ve skutečnosti. A dopisování taky není úplně autentické. Všechno si můžu po sobě přečíst a třikrát to smazat, než to odešlu. Myslím, že dokud neexistoval internet, mladí lidi se víc bavili. Dnes si víc píšou.

Ano, ale spousta lidí potká na živo někoho kdo se mu líbí, ale netroufne si oslovit, nebo pozvat na rande, napsat jo,je to jednoduší..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
17.3.19 06:52
@Alušáček píše:
Ano, ale spousta lidí potká na živo někoho kdo se mu líbí, ale netroufne si oslovit, nebo pozvat na rande, napsat jo,je to jednoduší..

To máš pravdu. Ale je to zároveň takový… srabský. Pak tady vznikají témata jako „panicem ve čtyřiceti“. Lidi nemají odvahu se oslovit naživo. A když už to chlap udělá, žena neumí adekvátně zareagovat. Často se taková nechávají setkání vyhnít stylem „Uvidíme, třeba ho/ji potom najdu na Facebooku“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40405
17.3.19 07:30
@Tomkins píše:
To máš pravdu. Ale je to zároveň takový… srabský. Pak tady vznikají témata jako „panicem ve čtyřiceti“. Lidi nemají odvahu se oslovit naživo. A když už to chlap udělá, žena neumí adekvátně zareagovat. Často se taková nechávají setkání vyhnít stylem „Uvidíme, třeba ho/ji potom najdu na Facebooku“.

Panicové ve 40 byli vždycky, akorát ted to máš tady na e-miminu na očích a pořád je to strašně zanedbatelný vzorek, na kterém nejde nic stavět…

Pořád platí - „jaké si to uděláš, takové to máš“ - at s mobilem anebo bez…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
17.3.19 08:01

Co vztahy, ale hledání ubytovani na dovolenou, jak se blbě hledalo. Dneska na netu najdu penzion, kouknu jak vypadá vevnitř, co okolí, recenze a jedu… :) Jinak pamatuju, jak jsem psal na seznamku v rádiu a čekal až mě za pár dní přečtou a kdo mi asi pošle dopis. Krásně pomalá ta doba byla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
17.3.19 09:21

Rozdíl je jen v dostupnosti a spolehlivosti informací. Internetová seznamka nabízí jen holý, často fakta zamlčující text, v lepším případě celému světu ukazuje fotku, která ne zcela odpovídá realitě. Je velkou databází falešných nadějí, že sobě najdu někoho nepřiměřeně atraktivního. Některé seznamky jsou pro provozovatele strojem na peníze. Na to je při jejích užití potřeba myslet a neoddalovat fyzické setkání. Mimoslovní komunikace je důležitejší než slova.

Mimochodem, mám známého, hledajícího přes seznamky roky vážný vztah. Ve skutečnosti si jej takto i několikrát za rok najme nějaká krasavice, co potřebuje opravit dům, byt, zahradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
17.3.19 09:36

Na internetu pracuji, jsem na něm tedy skoro nonstop, taky jsem si tam našel přítelkyni. Ale je to spíš má výhoda, jako k******y pokročilý uživatel moc dobře vím jaký internet je a podle toho se na něm chovám a vím jak je ho potřeba využívat. Moderní komunikační technologie nám přinášejí mnohé výhody, nevýhodou jsou lidé samotní. Jsou hloupý, nevzdělaní, příliš otevření a zlí.

Chce to hroší kůži a znalosti o tom jak s tím vším pracovat. Brát je jako pomůcku, nikoli středobod. Reálný svět je stále důležitější, tak toho využijme. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
17.3.19 10:02

Seznamování probíhalo naživo a všude. Ve škole, na kroužku, na pionýrském táboře v tanečních, na plese, na zábavě, diskotéce, na sudu , na ulici, jednou jsem se seznámila i po telefonu s omylem :lol: a také fungovaly inzeráty. Po seznámení se domlouvala další schůzka, psali jsme si dopisy a ti šťastnější si mohli zatelefonovat. Byli jsme asi kontaktnější než teď. Od počítače bych se seznamovala nerada. Při osobním setkání hned víš jak dotyčný vypadá, jestli je dostatečně vysoký a jestli je ti sympatický. To se na netu nikdo nedozví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MEduZKa35
17.3.19 10:33

Spíš je smutné, že není kam utéct.. :roll: .Mě třeba není ani 30 a prostě neuznávám dnešní dobu..Mám slzy v očích, když jedu tramvají a každý hledí do telefonu. Nebo když naproti sobě v kavárně sedí kluk s holkou a hledí do telefonu. Maminka s kočárkem jede, mimčo jí křičí a ona hledí do telefonu..Co v tom telefonu sakra hledají?? :nevim:
Já mám telefon na to, k čemu je určen tzn. volání a psaní sms, max. připojení k internetu abych zjistila, kdy mi jede tramvaj nebo autobus. Facebok, nebo podobné cosi, jsou pro mě sprostá slova. Vím, že si spoustu věcí komplikuju, ale mě je tohle ,,vystavování soukromí světu"proti srsti.Navíc prý to ničí vztahy.Ale to si lidi ničí sami. Proč někoho tato doba tak lehce semele a někdo si může zachovat svoji individualitu.Takže jako všechno, je to o lidech.. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
7692
17.3.19 11:40
@MEduZKa35 píše:
Spíš je smutné, že není kam utéct.. :roll: .Mě třeba není ani 30 a prostě neuznávám dnešní dobu..Mám slzy v očích, když jedu tramvají a každý hledí do telefonu. Nebo když naproti sobě v kavárně sedí kluk s holkou a hledí do telefonu. Maminka s kočárkem jede, mimčo jí křičí a ona hledí do telefonu..Co v tom telefonu sakra hledají?? :nevim:
Já mám telefon na to, k čemu je určen tzn. volání a psaní sms, max. připojení k internetu abych zjistila, kdy mi jede tramvaj nebo autobus. Facebok, nebo podobné cosi, jsou pro mě sprostá slova. Vím, že si spoustu věcí komplikuju, ale mě je tohle ,,vystavování soukromí světu"proti srsti.Navíc prý to ničí vztahy.Ale to si lidi ničí sami. Proč někoho tato doba tak lehce semele a někdo si může zachovat svoji individualitu.Takže jako všechno, je to o lidech.. :pocitac:

To je zase druhý extrém. Doba se silně digitalizuje a svět se zmenšuje. Využít toho ve svůj prospěch bys měl/a. Internet ani FB nejsou nic sprostého či nevyžadujícího respekt. V podstatě je to ten nejúžasnější nástroj který dnes máme. Dokonce i ten Facebook je velmi užitečný, dokud ovšem nezačneš sledovat stránky jako: „Hadi mají nohy“, sbírat tisíce „přátel“ nebo čučet celý den do chatu.

Tohle mě zaujalo: „Kluk jde se svou holkou a čumí do mobilu.“ To je ta pomyslná hranice kterou je nutno respektovat. Tady ano, tady ne. Kdo to neví nebo nehodlá respektovat dopadne jako digitální blbec. Kdo to oddělit dokáže, vytěží z obého maximum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1934
17.3.19 11:47
@Lexter píše:
To je zase druhý extrém. Doba se silně digitalizuje a svět se zmenšuje. Využít toho ve svůj prospěch bys měl/a. Internet není sprosté slovo. V podstatě je to ten nejúžasnější nástroj který dnes máme. Dokonce i ten Facebook je velmi užitečný, dokud ovšem nezačneš sledovat stránky jako: „Hadi mají nohy“, a nesbírat tisíce „přátel“ nebo čučet celý den do chatu.Tohle mě zaujalo: „Kluk jde se svou holkou a čumí do mobilu.“ To je ta pomyslná hranice kterou je nutno respektovat. Tady ano, tady ne. Kdo to neví nebo nehodlá respektovat dopadne jako digitální blbec. Kdo to oddělit dokáže, vytěží z obého maximum.

Jenže jak se ubránit, když je to tak návykový? Samotný Facebook je vyroben tak, aby na něm vznikala zavislost. To samé instagram. A máš to kdykoliv po ruce.

To už musíš mít pořádnou dávku sebeovládání a hlavně si uvědomovat, že je to takhle špatně. A teď se podívej na malý děti. Sedí na pískovišti a hrají si s mobilem. Tahle generace už bez mobilu nebude umět žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
17.3.19 11:51
@Tomkins píše:
Jenže jak se ubránit, když je to tak návykový? Samotný Facebook je vyroben tak, aby na něm vznikala zavislost. To samé instagram. A máš to kdykoliv po ruce.To už musíš mít pořádnou dávku sebeovládání a hlavně si uvědomovat, že je to takhle špatně. A teď se podívej na malý děti. Sedí na pískovišti a hrají si s mobilem. Tahle generace už bez mobilu nebude umět žít.

Každý máme doma pár flašek chlastu a stejně nejsme pořád nalití. Za děti přebíráme odpovědnost my. Omezená doba pro hraní, více ne-digitálních aktivit. Neříkám zakázat, proboha ne, jen korigovat. Dokud nemají vlastní rozum, dodáme ho my. Proto jsem nikdy nebyl pro extra liberální výchovu. Beru to tak, že děcka jsou sice zvídavá, leč pitomá stvoření. A těžko se brání různým svodům. Zatím. ;)

Je to jen o tom nastavit si hranici a dodržovat ji. Já sám mám facebook jen pro vývojářské účely, mám raději některé vybrané servery které odebírám pomocí čtečky protože prostě nemám čas zabývat se tunami hnoje.

Raději si zajdu se psem ven, vyfotím si přírodu, natrhám kytky pro mamču a doma si ty fotky digitálně upravím a uložím, případně nějaké velmi povedené pošlu známým po internetu. ;) Ideální kombinace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15210
17.3.19 12:07
@Tomkins píše:
Jenže jak se ubránit, když je to tak návykový? Samotný Facebook je vyroben tak, aby na něm vznikala zavislost. To samé instagram. A máš to kdykoliv po ruce.To už musíš mít pořádnou dávku sebeovládání a hlavně si uvědomovat, že je to takhle špatně. A teď se podívej na malý děti. Sedí na pískovišti a hrají si s mobilem. Tahle generace už bez mobilu nebude umět žít.

Zase neprehanej, na pískovišti jsem dítě s mobilem ještě neviděla.. Bez mobilu už by nechtěli žít oni moji 65leti rodiče natož mladší generace. Mobil usnadňuje život, stejně jako auto, pračka atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7692
17.3.19 12:12
@Alušáček píše:
Zase neprehanej, na pískovišti jsem dítě s mobilem ještě neviděla.. Bez mobilu už by nechtěli žít oni moji 65leti rodiče natož mladší generace. Mobil usnadňuje život, stejně jako auto, pračka atd.

A tak je potřeba to brát. Kdo to tak nebere zjistí, že když děcku sebere mobil tak dostane takový hysterák že je nutné volat záchranku. Jo, děje se to a čím dál tím častěji. ;)

Sem nedávno viděl ve vlaku jak se dcerka chlubila tátovi že jí mamka koupila nový iPhone X a že když jí koupí ještě lepší tak se s ním teprve bude bavit. No a dvě hodiny ve vlaku jen čuměla do mobilu na facebook. Taťka se snažil ale vůbec jsem se mu nedivil jak celej zešedivěl. Za mě by už ten krám letěl z okna. Prostě mamka příliš benevolentní a otec jakbysmet. Někde se musí nastavit lajna. Neříkám, že je to ideální příklad.

Zkuste si prosím vyhledat něco o Digitální demenci. Je to skutečný problém. Čím chytřejší je svět, tím blbější je člověk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MEduZKa35
17.3.19 12:36
@Tomkins píše:

To nemáš pravdu, je to o výchově. Já tedy své dítě takto nepovedu. I kdyby mělo vyčnívat z davu. Sama jsem nebyla nikdy součástí stáda a vždy jsem tak nějak dělala něco jiného než ostatní. Ale mám dítě i kamarády kolem, sice starší, ale uznávají stejné hodnoty. To, že píšeš že na faceboku je závislost- závislosti jsou hold pro slabé články..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky