Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@malytlustyhroch píše:
Zni to, jako ze chces pro dite to nejlepsi, ale bojis, ze mu to nebudes moci dlouhodobe poskytnout a ze ti skomplikuje zivot. Myslim, ze kdybych se na to koukala takhle, dala bych dite k adopci. Je to trochu narocnejsi reseni, ale prijde ni cestne, navic budes mit dalsich nekolik mesicu na rozmyslenou (myslim, ze jeste asi 6 tydnu po porodu muzes vzit svoleni k adopci zpet). Podminky nikdy nejsou idealni, vzdycky se najde neco, co by si clovek predstavoval pro sve dite lip. Ale v Cechach je dost naruci cekajicich na mala miminka, tak bych se adopce nebala.Příspěvek upraven 24.09.18 v 13:22
Podle mně je mnohem horší zvládnout psychicky dát narozené dítě k adopci než jít na potrat.
Je mi tě moc líto, nebo spíš tvé situace..
Zamilovala jsi se do chlapa, který čeká jestli se zamiluje? No bohužel, nezamiluje.
buď to tam je nebo ne, mrzí mě to, sama jsem to zažila. Bohužel si myslím, že ani miminko by tento vztah nezachránilo, ale to nikdo neví, třeba se pletu a vy to jako rodina zvládnete. Moc bych ti to přála.
každopádně ty se znáš, zkus sama odhadnout, jestli bys potrat zvládla po psychické stránce, jestli bys to uzavřela a nebo jestli by sis celý život říkala, teď by mu bylo 5, byl by to chlapeček? Přeji hodně sil.
Ahoj tady zakladatelka, miminko si nechám. Nebudu lhát, moc jsem toho nenaspala a noc to byla opravdu dlouhá. Hned rano jsem volala a zákrok zrušila. Ted už jen budu doufat že bude mimi zdravé a ze vse pujde jak má. Dekuju vsem za rady a příběhy , opravdu mi to pomohlo, uz ted jsem rada za to jak jsem se rozhodla, ale prosím mějte pochopení i pro ženy ktere se rozhodnou opačně. Je opravdu těžké být na to rozhodnutí sama bez jakekoliv podpory od partnera. A myslim ze to ne kazdy zvladne.
@Anonymní píše:
Ahoj tady zakladatelka, miminko si nechám. Nebudu lhát, moc jsem toho nenaspala a noc to byla opravdu dlouhá. Hned rano jsem volala a zákrok zrušila. Ted už jen budu doufat že bude mimi zdravé a ze vse pujde jak má. Dekuju vsem za rady a příběhy , opravdu mi to pomohlo, uz ted jsem rada za to jak jsem se rozhodla, ale prosím mějte pochopení i pro ženy ktere se rozhodnou opačně. Je opravdu těžké být na to rozhodnutí sama bez jakekoliv podpory od partnera. A myslim ze to ne kazdy zvladne.
Dobré ráno, diskuzi jsem objevila ráno a jsem moc ráda, že ses rozhodla si miminko nechat. Pokud bys potřebovala nějaké věci pro miminko, tak se pak na mě můžeš klidně obrátit. Máme holky a kluka, takže oblečení spousty ????
@Anonymní píše:
Uff trochu jsem si oddechla, víš jednou, za hodně let bys to v sobě někde hluboko měla uložené a považovala to za nejhorší rozhodnutí tvého života, jsi citlivá žena a toto by tě jednoho dne mohlo zničit. Držím palce ale určitě to zvládneš, sice rodičák je mizerný ale ty příspěvky na bydlení až tak ne, a hlavně zapiš otce do rodného listu!!! ![]()
@carola píše:
To je hezký. Sakra,kde je nějaká spravedlnost. Strašně moc ti(vám) držím palečky,ať se dočkáte.
Dekuji mockrat, snad se dockame jednou
treba se uchyti moje mala holcicka kterou mame ted v mrazacku ![]()
@Anonymní píše:
Rozhodnutí padlo, teď musíš konat. Ohledy, city a emoce stranou (i když to zní hnusně) a jdi tvrdě po zabezpečení sebe a dítěte. Od toho tvého Romea bych nečekala zhola nic, ten práskne do bot při první příležitosti, nejdýl až zjistí, co péče o dítě obnáší. Nech ho zapsat do rodného listu, zjisti si, na co všechno náš nárok, požádej o pomoc rodinu a určitě zabojuj o co nejvyšší alimenty a výživné na sebe, hlavně ho ve jménu lásky nešetři. Teď už kopeš hlavně za to malé ![]()
@Anonymní píše:
Uff jsem moc rada, ze ses takhle rozhodla, urcite vse dopadne dobre
co se tyce interupci jako takovych.. vis, ono je mnoho cest jak se chranit - antikoncepce, pesar, teliska, kondomy..proto obcas my co se snazime o dite marne takhle „ostre“ reagujeme
protoze zase nerozumime Vasi situaci stejne jak zena ktera k miminku prisla jak slepy k houslim nerozumi, co je na otehotneni tezkeho
je to proste dvoji svet no
nemyslim to samozrejme spatne, to vubec ne.. mam ale obrovskou radost, ze sis mrnouse nechala a verim tomu, ze budes skvela mama ![]()
Jé super, to je krásné, myslela jsem na tebe a mimi
ono za nic nemůže a bude ti dělat celý život radost, uvidíš.
Budeš skvělá maminka a tady můžeš přijít pro radu, neboj, vše se zvládne. ![]()
Ahoj, já jsem taky moc ráda, že si se rozhodla mimi nechat. Určitě by si jinak časem svého rozhodnutí litovala.
@Reaskiller Napsala jsi to krásně o tom dvojím světu. Nerozumím takové situaci, já jsem prostě proti interupci v době, kdy je tolik možností ochrany. Budu moc držet palečky, aby se Vám co nejdříve zadařilo. Aby Vaše holčička rozmrzla do krásy a hlavně zdraví ![]()
@Anonymní píše:
Určitě to nebudeš mít lehké, ale kdo říká, že bez mimča by to lehké bylo. Fandím ti ať to s miminkem zvládnete co nejlíp, budete na to min dva, třeba i tři. ![]()
Gratuluji k těžkému rozhodnutí, hlavně teď už všechny stresy zahod za hlavu.
![]()
@terien píše:
V tvé situaci (žádná pomoc, zázemí, finance,bez otce,…) bych si dítě nenechala. Ovšem nenechala bych si ani toho chlapa, divím se ti, že se tak ponižuješ a děláš mu matraci. Třeba je tenhle malér znamení,že se máš konečně vzpamatovat a začít se svým životem něco dělat.
Krásně napsáno.
@LaPaloma píše:
Podle mně je mnohem horší zvládnout psychicky dát narozené dítě k adopci než jít na potrat.
Určitě je, ale interrupce je zbabělé řešení, ale snazší, než dát dítě k adopci, na místě zakladatelky bych si dítě nenechala, zkazí si život, je mladá, dítě může mít s někým jiným, kdo ji bude milovat.