Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Víš, kolikátý den od začátku poslední menstruace jste sexovali? To je vcelku rozhodující.
Prosímtě dice, napíšeš mi tvůj email? mě to tady strašně blbne :-/
Tak dice tedka jsem to počítala a je to přesne 17 dní co jsem měla měsíčky a měly jsme stik ![]()
Ale počítám to od toho dne kdy jsem měsíčky dostala jestli je to zprávně
Správně. No, to není úplně nejlepší, ale ještě to neznamená, že jsi musela otěhotnět. Víte, jestli do tebe tvůj partner stříknul sperma? Mluvili jste o tom spolu?
Právě že ho do mě stříknul =/ to je právě to blbí
Ale myslíte že bych mohla i přesto otěhotnět ¨?
Řekla jsem to přibližně mohlo to být i dýl já si měsíčky zapisuju do telefonu a tedka mám nový tel :-/ takže to nevím přesně..
Tak čistě teoreticky by to mělo být v té nejmín ideální době (krom MS) pro to aby se to uchytlo…ale teda přítel je magor…jste trubyk, dávejte bacha…počkej na MS a kdyžtak ještě testni ![]()
@Karkulka000 Podívej teď to stejně nevymyslíš. Za dva týdny si udělej těhotenský test znova a když bude pozitivní jdi na gyndu.
Teď spíš s přítelem řešte co uděláte v případě že bys byla opravdu těhotná.
To mi to víme, chtěly by jsme to miminko dát pryč jsem ještě moc mladá nevíme co by jsme dělaly
Bojím se ale té miniinterupce kdybch náhodou byla, až budeme s přítelem starší chceme mít miminko ale aby se narodilo do klidné rodin né do pubertálního života dvou lidí který pořádně ani neví co budou v životě dělat nebo živit
je to v háji ted už nic nedomyslíme zbívá jen čekat
a to je na tom nejhorší…
To my to víme, chtěly by jsme to miminko dát pryč jsem ještě moc mladá nevíme co by jsme dělaly
Bojím se ale té miniinterupce kdybch náhodou byla, až budeme s přítelem starší chceme mít miminko ale aby se narodilo do klidné rodin né do pubertálního života dvou lidí který pořádně ani neví co budou v životě dělat nebo živit
je to v háji ted už nic nedomyslíme zbívá jen čekat
a to je na tom nejhorší…
@Karkulka000 Pokud to cítíš tak jak píšeš tak na sex nejsi ale vůbec zralá. Sexem se dělají děti a žádná antikoncepce není 100%. Pokud cítíš, že bys dítě prostě nezvládla tak si na sex nechej zajít chuť. Až budeš vědět že v případě nehody bys na potrat nešla, tak teprve pak začni se sexem a chraň se. A až budeš miminko opravdu chtít tak teprve pak měj sex bez ochrany. Nevím kam spěcháš. Neboj, nic ti neuteče - akorát se tímhle okrádáš o pohodovou pubertu - období kdy se řeší kraviny typu máma mi zakazuje diskotéku a ten kluk mě nechce nebo jak se správně líbat, jak se kouří cigareta a kolik alkoholu můžu vypít než se opiju. To je totiž přesně to, co by měla holka v tvém věku řešit a né potraty. To, že je sex legální od 15ti neznamená že je vhodný od 15ti.
Máte pravdu =) no nic všem moc děkuju za rady moc jste mi pomohli aspon v tom, že jsem se mohla vypovídat ještě jednou děkuju
jak mi to dopadne vám dám vědět =)))
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.