Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lynette to napsala správně, ono to může být a nemusí, tedˇje to opravdu 50 na 50,ale spíš ne, než jo. Počkej na menstruaci, zatím nestresujte, ono to nějak dopadne. A kdyby nepřišla, udělej si test a běž ke gynekologovi.
Pořid´te si antikoncepci a na příště si oba nasudujte, jak vypadá chráněný sex máníci ![]()
Tak je to super holky!:-) Těhotná jsem nebyla, byla jsem u gynekologa a vše bylo v pořádku
od teď už nikdy nebudu tak nezodpovědná:-) strašně děkuju za rady:-)
Chtěla jsem ti právě psat jak to dopadlo, tak fajn
, hlavně už bacha a doufám že sis nechala předepsat kdyžtak prášky nebo se hodláte nějak chránit…
Ano nechala jsem si napsat antikoncepci Evra nejsou to prášky, ale nalepovací náplasti spadl mi kámen ze srdce!=) Byla jsem u ginekologa teda byl to strašnej pocit odhalovat se cizímu chlapovy ale stálo to za to ulevilo se mi =) Dice děkuju ti moc za podporu =)
Jsem těhotná, podle těhotenského testu, vyšetření u lékaře mě teprve čeká. Otec dítěte, bývalý přítel dítě nechce, ale kdybych si to nechala, nehodlá se vzdát svého otcovského práva dítě vídat, nepřímo se podílet na výchově, platit alimenty.Ale nic ke mě necítí a je si jistý, že spolu nikdy nebudeme.Je v rozvodovém řízení, má dítě, žena ho opouští kvuli mladšímu. Dítě nechce kvuli duvodu, že si nehodlá další pujčovat a vracet a necítí se dělat tátu. Řekla bych, že je hodně zmatený, kolikrát si protiřečí. Já nejsem schopná se o dítě postarat, nemám ani jisté bydlení, jsem dlouhodobě bez práce, rodina mi nepomuže. Jedno dítě už mám 10-ti leté, mě je 30let, chtěla jsem ještě jedno dítě, ale ted? Bez partnera, zázemí? Kdo bude chtít maminku s dvěma dětmi? A kde skončíme? Na azylovém domě? Nebo mé dítě v babyboxu? Jsem zoufalá, vyděšená, zmatená… miminko chci, už ted ho miluji, ale jakou bude mít budoucnost? Existují nějaké instituce, poradny pro maminky v takové situaci?
A proč jsem si s ním kdy začala? Protože jsem nepoznala nikdy tak zodpovědného muže se srdečným přístupem k dětem, spolehlivého a pohodového, doslova rodinný typ. Chybami se člověk učí, ale mají mít mé chyby takový dopad na toho bezbranného človíčka? Poradí mi někdo?
@maminka majdinka píše:
Jsem těhotná, podle těhotenského testu, vyšetření u lékaře mě teprve čeká. Otec dítěte, bývalý přítel dítě nechce, ale kdybych si to nechala, nehodlá se vzdát svého otcovského práva dítě vídat, nepřímo se podílet na výchově, platit alimenty.Ale nic ke mě necítí a je si jistý, že spolu nikdy nebudeme.Je v rozvodovém řízení, má dítě, žena ho opouští kvuli mladšímu. Dítě nechce kvuli duvodu, že si nehodlá další pujčovat a vracet a necítí se dělat tátu. Řekla bych, že je hodně zmatený, kolikrát si protiřečí. Já nejsem schopná se o dítě postarat, nemám ani jisté bydlení, jsem dlouhodobě bez práce, rodina mi nepomuže. Jedno dítě už mám 10-ti leté, mě je 30let, chtěla jsem ještě jedno dítě, ale ted? Bez partnera, zázemí? Kdo bude chtít maminku s dvěma dětmi? A kde skončíme? Na azylovém domě? Nebo mé dítě v babyboxu? Jsem zoufalá, vyděšená, zmatená… miminko chci, už ted ho miluji, ale jakou bude mít budoucnost? Existují nějaké instituce, poradny pro maminky v takové situaci?
A proč jsem si s ním kdy začala? Protože jsem nepoznala nikdy tak zodpovědného muže se srdečným přístupem k dětem, spolehlivého a pohodového, doslova rodinný typ. Chybami se člověk učí, ale mají mít mé chyby takový dopad na toho bezbranného človíčka? Poradí mi někdo?
Očividně mimi chceš. Existují azylové domy, kontakt najdeš na netu, tam bych se asi obrátila, pokud by vybouchla pomoc rodiny. Vážně nemáš kam jít? Máma, babička, chalupa? navíc mimo velká města najdeš i podnájmy, kde se vejdeš i s poplatkama do 6000. Věci na mimi lze sehnat za pár stovek v bazarech, nebo i jen za odvoz. A hlady nikdo v tomhle státě nezemře.
@maminka majdinka píše:
Je spousta bezdětných rodin, které by si rádi dítě adoptovali.
A furt je ještě možnost, že by si se nějak sama zkusila o dítě starat
![]()
Taky bych dítě pryč nedávala, ale zkus se s někým poradit, jaké máš práva, azylové domy atd…Jinak fakt nechápu, proč si nedáváš pozor, kor když víš že máš takového chlapa? ![]()
Je mi 20 let, jsem 4 mesic tehotna, co mam delat? pritel se se mnou rozejde az to zjisti, zatim to uspesne tajim ale uz to hlouho nevydrzim, jsem prvorodicka a mam teprve pred maturitou, co mam delat?? ![]()
@Zoufalka Kim píše:
Je mi 20 let, jsem 4 mesic tehotna, co mam delat? pritel se se mnou rozejde az to zjisti, zatim to uspesne tajim ale uz to hlouho nevydrzim, jsem prvorodicka a mam teprve pred maturitou, co mam delat??
Teď bych řekla donosit dítě a přát si aby bylo v pořádku. Jiné řešení nevidím.
@Zoufalka Kim píše:
Je mi 20 let, jsem 4 mesic tehotna, co mam delat? pritel se se mnou rozejde az to zjisti, zatim to uspesne tajim ale uz to hlouho nevydrzim, jsem prvorodicka a mam teprve pred maturitou, co mam delat??
to už máš na interupci pozdě
proč to před ním tajíš? třeba bude rád, že budete mít dítě, dokud neřekneš tak nevíš, jak se zachová.
@Zoufalka Kim píše:
a jak dlouho to víš? teď už jenom zbývá donosit a buď adopce a nebo si ho necháš.
Co by jsi ted dělala, na interupci je pozdě, tak snad zjistit, jestli tu maturitu ještě stihneš udělat, nebo až v září. Domluvila bych se ve škole. A jako máma dvou dospělejch holek, bych ti poradila, uč se, at to uděláš a prostě to řekni příteli a mamince. Jiné východisko není.
Snad jen, bych asi maličko zalhala a řekla, že jsem to zjistila až ted ![]()
Škola se dá dodělat i s miminkem, je to těžší, ale určitě to zvládneš
. Na interupci už je stejně pozděa pokud tě přítel kvůli dítěti opustí, tak je to hňup a rozhodně to není chlap do života! Zvládneš to i sama, snad budeš mít podporu rodičů. Moc ti držím pěsti a hlavně nevymýšlej nějaké voloviny! Dítě je ten největší dar jak ve 20ti, tak ve 40ti. Vím, o čem mluvím. Otěhotněla jsem ve 22 neplánovaně, teď jsou Terezce 2a půl roku a je to nejlepší, co mě v životě potkalo ![]()
Zoufalko - co máš dělat? Okamžitě to říct příteli i rodičům a hlavně se pořádně učit, abys udělala maturitu v řádném termínu, protože pak už by se ti to povést nemuselo, protože to bude záhul. No a pak vyřešit, kde budeš/te bydlet, čím se uživíš. Hlavně doufám, že jsi byla na prvotrimestrálním screeningu
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.