Interrupce - do kterého týdne se provádí a jaká jsou rizika?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
4.2.13 22:03

4000,– za byt… prosím, kde bydlíte? :) tady v praze ani za samostatný pokoj, za tuhle cenu lze dneska bydlet v praze jedině s někým dalším ve větším pokoji (jako spolubydlení na pokoji). nebo možná nějaký mini pokojíček někde hodně na okraji prahy… pro studenty ok, ale pro ženu s dítětem zcela nevhodné. i když občas jsem vídala inzeráty, že mladá „maminka s malým dítětem hledá samostatný pokoj, nejlépe s jinou mladou maminkou s děckem“.

byt s nájemní smlouvou mám, ale neznamená to automaticky trvalé bydliště. k tomu potřebuju mít souhlas majitele bytu (ten by mi dal po roce, až se jakože osvědčím jako schopně platící nájemník).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
5.2.13 07:35

@hauva :lol: to je příspěvek jedné an na předchozí straně. Taky bydlím ve velkém městě. Platíme 12 tis. za byt 60 m. Kdybych zůstala s dětmi sama,( jsem na RD) budu pobírat se vším všudy něco málo přes 17 tis. Tolik činí soc. dávka i doplatky pro 3 lidi. Z toho se nedá vyžít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekno
5.2.13 09:37

@hauva je mi to tak líto :( vzhledem k věku bych hlasovala za mimi, ovšem jednoduché to fakt nemáš…
Snad Ti bude útěchou, že kamarádku před třicítkou opustil manžel - respektive byl odvlečen jinou - ano, pro rýpalky odvlečen. Doma byly menší potíže s početím, tak odešel za slečnou, se kterou žádné takové - mužskou ješitnost ubíjející - problémy řešit nemusel a která o něho opravdu HODNĚ stála.
Kamarádka po počátečním šoku po roku samoty našla nového přítele a za pár dní má termín, je jí 32.
Drž se, ať už se rozhodneš jakkoli :hug:

• Citovat
  • Upravit
20
6.2.13 09:20

Tak včera ráno jsem začala krvácet, takže to stejně není dobré. byla jsem v nemocnici a řekli mi, že patrně by to ani nedopadlo (šly ze mě kusy tkáně). v neděli večer jsem se z toho všeho začala psychicky hroutit, že nemám šanci to sama zvládnout. takže ten stres a nervy asi udělaly své. rozhodla jsem se pro interupci. není mi z toho vůbec dobře, ba naopak, je mi hrozně. ale obávám se, že hrozě by mi bylo i kdybych se rozhodla to nechat (viz ta neděle). léčím se s depresemi, tohle bych sama neustála a nakonec třeba udělala ještě větší blbost.
expřítel včera přijel (psala jsem mu, že jsem jela do nemocnice s krvácením) a vzorově se o mě postaral, ale být už s ním nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lekno
6.2.13 09:27

@hauva drž se… :hug:

• Citovat
  • Upravit
5411
6.2.13 09:28
@hauva píše:
ale být už s ním nechci…

No zaplať pánbůh… :potlesk: :potlesk: :potlesk: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NikcaU
11.5.13 18:20

Krasny vecer… Jsem tehotna 9+3.. Jsem stale vdana, ale rozvadim se a s pritelem jsem otehotnela, on dite chce moc, ale ja nejak zjistuji, ze ja ne a navic ho ani asi nemiluji, je mi 34, jeste deti nemam.. Ja vim, mozna uz ani mit nebudu, ale ja proste citim, ze mit miminko je spatne!!! Nevim, s manzelem jsme udelali nekde chybu, ale on mi nejak chybi, uvedomuji si to az ted, ze radeji miminko s manzelem, nez ted s pritelem, pisu zmatecne, ale mam strasne deprese, proto se omlouvam!!! Nevim jak dal…

• Citovat
  • Upravit
11.5.13 18:24
8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.5.13 18:27
@NikcaU píše:
Krasny vecer… Jsem tehotna 9+3.. Jsem stale vdana, ale rozvadim se a s pritelem jsem otehotnela, on dite chce moc, ale ja nejak zjistuji, ze ja ne a navic ho ani asi nemiluji, je mi 34, jeste deti nemam.. Ja vim, mozna uz ani mit nebudu, ale ja proste citim, ze mit miminko je spatne!!! Nevim, s manzelem jsme udelali nekde chybu, ale on mi nejak chybi, uvedomuji si to az ted, ze radeji miminko s manzelem, nez ted s pritelem, pisu zmatecne, ale mam strasne deprese, proto se omlouvam!!! Nevim jak dal…

ale tuhle volbu můžeš udělat při plánování těhotenství…Teď už tady to dítě je, zřejmě zdravé, vyvíjí se… Táta je ten, který pečuje, takže klidně přítel, manžel nebo někdo třetí, na tom nesejde. Už nejsi jen partnerka, teď jsi i máma, i když ti naše legislativa dává volné pole působnosti k „vyřešení problému“.
Pokud tě má chlap rád, bude mít rád i tvoje dítě, ať už nese jakékoliv geny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
11.5.13 18:30
@Gladys píše:
ale tuhle volbu můžeš udělat při plánování těhotenství…Teď už tady to dítě je, zřejmě zdravé, vyvíjí se… Táta je ten, který pečuje, takže klidně přítel, manžel nebo někdo třetí, na tom nesejde. Už nejsi jen partnerka, teď jsi i máma, i když ti naše legislativa dává volné pole působnosti k „vyřešení problému“.
Pokud tě má chlap rád, bude mít rád i tvoje dítě, ať už nese jakékoliv geny.

Souhlasím s první větou, dál je to trochu utopie, už vidím jejího manžela, jak blahem skáče do stropu… :mrgreen: Jinak zakladatelko, fakt si to dobře rozmysli, to, že čekáš dítě neznamená, že musíš být s přítelem, pokud máš podmínky k tomu to dítě mít, pak bych nad potratem neuvažovala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
11.5.13 18:41

9+3 je už dost, po škole už máš, máš práci, zatím vidím samá pozitiva :think: věkem už taky nejsi žádná mladice, která by to nezvládla. Píšeš že se na dítě necítíš, jenže co když to dítě už nikdy nepřijde? nebudeš toho pak litovat?
Nepřijdeš mi jako žena, která nechce dítě nikdy, někdo to tak má, prostě nechce děti, mě to přijde normální, každého věc. Ale u tebe :think:

Nejsem v protipotratové lize, v minimálně 50% potrat doporučuju ;) :lol:

edit: úplně blbý smajlík, kdo to viděl, fakt omyl :oops:

• Citovat
  • Upravit
11.5.13 18:44
@Jasněnkaa píše:
9+3 je už dost, po škole už máš, máš práci, zatím vidím samá pozitiva :think: věkem už taky nejsi žádná mladice, která by to nezvládla. Píšeš že se na dítě necítíš, jenže co když to dítě už nikdy nepřijde? nebudeš toho pak litovat?
Nepřijdeš mi jako žena, která nechce dítě nikdy, někdo to tak má, prostě nechce děti, mě to přijde normální, každého věc. Ale u tebe :think:Nejsem v protipotratové lize, v minimálně 50% potrat doporučuju ;) :lol:

Já si sedím na rukou a na obou :mrgreen:

Příspěvek upraven 11.05.13 v 18:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter
11.5.13 18:45

V tomhle případě bych nikdy nepsala zrovna sem :roll: Je to tvůj život, tvé rozhodnutí a ty si poneseš následky. Jediné co ti dokážu poradit je, aby sis sedla ke stolu, vzala papír a tužku a vypsala z jedné strany PRO DÍTĚ a na druhou PROTI DÍTĚTI.

Přeji ti, aby ses rozhodla tak, abys toho později nelitovala, ať už ze strany potratu nebo, že sis dítě nechala

• Citovat
  • Upravit
NikcaU
11.5.13 18:46

Holky ja vim, mela bych uz mit rozum… Nejsem nejmladsi no, ja vim… Jenze proste nejak nevim co dal, pripadam si jak blazen, proc mam takove pocity, jenze byt s nekymkoho nemiluji??? Vite co? Budu uprimna, nejradeji bych aby me manzel vzal zpet i s miminkem, jsem hloupa co… Nikdo me nebude asi milovat vice jak pritel ted.. Jenze ja jeho nemiluji a pirpadam si zle, miminko si proste nejak neumim predstavit..

• Citovat
  • Upravit
K-Black
11.5.13 18:47

@jurášek 07.07.09 no tak uprav mou citaci a odmaž toho smajlíka, prosím :* :* :*

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty