Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Drzim palce at to dobre dopadne.. kamaradka sla po miniinterupci druhy den do prace
Ahoj holky, mám dotaz. Je mi 21 let, antikoncepci užívám 5 let. Začala jsem mít nevolnosti, natekla prsa atd. Šla jsem na gyndu. Tam mi řekl že jsem v 11 týdnu. Jelikož mám 19ti letého přítele a málo financí rozhodli jsme se že půjdu na potrat. Je to hnusný, ale neměli jsme jinou možnost. Chci aby me dítě mělo zázemí a bylo nějak zabezpečeny. ![]()
28.11. 2017 jsem byla na interupci. Doktor mi řekl že první menstruace se dostaví během 3 až 5 týdnů po zákroku. Bolesti mi skončili 2 den po zakroku, spinila jsem 2 dny. Dnes je to 12ty den a začla jsem špinit. Je možné aby se tak brzo dostavila menstruace?
Predem dekuji za odpoved a pochopení pro toto rozhodnutí..
@Martinkaxxxx2311 pokud vím, tak po interrupci následuje klasické šestinedělí - šest neděl můžeš krvácet.
Zbytek komentovat nebudu, ale mrzí mě to ![]()
@Martinkaxxxx2311 můžou to být ještě zbytky z dělohy, bych řekla…já byla bohužel na nedobrovolné revizi dělohy a občas jsem během dne lehce zaspinila i ten 12ty den jak píšeš, a myslím že dokonce i dvacátý den…přeci jen ma miminko už v tom 11tt přibližně 5cm, a vse okolo je už dost prokrvené, a začíná dozrávat placenta, která brzy přebírá funkci.
Plnohodnotná ms mi dorazila po 6tydnech a to mi Dr. říkala, že mám být vklidu, že může přijít až za 3 měsíce ![]()
Nicméně přeju ti ať tě to nikdy psychicky nedostihne toto rozhodnutí
ikdyz myslím, že se tomu bohužel nevyhneš…
Myslím, že to jsou ještě očistky. Dle mého jsi se v dané situaci rozhodla dobře. Sama jsem tento zákrok postoupila před měsícem. Obrečela jsem to, ale bylo to správné rozhodnutí… I když potrat je vždycky vpodstate „špatně“ ale někdy člověk musí holt myslet racionálně. Drž se a stůj si za svým rozhodnutím…
@eva valoi píše:
Tvl. 11. týden. To už jsou jatka.
no, plod má tak 5cm
Musí být těžké s takovým rozhodnutím žít ![]()
@Martinkaxxxx2311 píše:
Ahoj holky, mám dotaz. Je mi 21 let, antikoncepci užívám 5 let. Začala jsem mít nevolnosti, natekla prsa atd. Šla jsem na gyndu. Tam mi řekl že jsem v 11 týdnu. Jelikož mám 19ti letého přítele a málo financí rozhodli jsme se že půjdu na potrat. Je to hnusný, ale neměli jsme jinou možnost. Chci aby me dítě mělo zázemí a bylo nějak zabezpečeny.
28.11. 2017 jsem byla na interupci. Doktor mi řekl že první menstruace se dostaví během 3 až 5 týdnů po zákroku. Bolesti mi skončili 2 den po zakroku, spinila jsem 2 dny. Dnes je to 12ty den a začla jsem špinit. Je možné aby se tak brzo dostavila menstruace?
Predem dekuji za odpoved a pochopení pro toto rozhodnutí..
Souhlasím s tebou.
@eva valoi píše:
Je to hnus
Na to nestačí žádná omluva.
Autorka uvádí, že brala antikoncepci. (Selhala). Dřív na to nepřišla. Shoda pitomych náhod. Tohle je hrozně individuální. Já sama s potratama nesouhlasím. Už jen proto, že otěhotnět a donosit miminko je pro mě už dlouhou dobu modla.
Ovšem já (my)to miminko chceme. Tady tomu tak ale není. Tohle si musí každý rozhodnout sám. A nehodlám nikoho soudit. Oni by se o něj starali, financovali. Pokud mají pocit, že by to nezvládli…no k otázce. Já po kyretaži asi první měsíc až měsíc a půl takto špinila(krvácela). Pak třeba 2-5 dni pauza a zase. Menstruace to nebude. Jsou to zbytky z te dělohy. Dočišťuje se. ![]()
Zas bych pisatelku tak nesoudila… nektere damy by se mely nad svymi komentari zamyslet, a kdyz reagovat tak trosku slusne (i presto, ze net snese hodne…
)
pro toho kdo dite chce a mit ho nemuze, muze byt nepochopitelne, proc se slecna tak rozhodla, ale je to jen jeji rozhodnuti, ona s tim bude zit a v jeji kuzi zadna nejsme…
@Enmamma píše:@Enmamma
Je to hnusNa to nestačí žádná omluva.
@Enmamma píše:
Je to hnusNa to nestačí žádná omluva.
A to jsem tomu miminku měla zničit život když vím že bych to momentálně nezvládla? ????
@eva valoi píše:
Jatka?
Kdyz ma plod cca 4 cm a sotva 10 g? To musi byt jatka ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.