Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, mám připojení přes wifi, dřív jsem měla jiného poskytovatele a žádný problém nebyl. Bohužel jsem změnila a problém je ten že router nění IP adresu - bylo mi porazeno nastavit si pevnou - ale jak?
@Klarindas Sama ji nenastavis, musis pozadat poskytovatele a dost z nich ma pevnou IP jako placenou sluzbu.
@Klarindas píše:
Ahoj, mám připojení přes wifi, dřív jsem měla jiného poskytovatele a žádný problém nebyl. Bohužel jsem změnila a problém je ten že router nění IP adresu - bylo mi porazeno nastavit si pevnou - ale jak?
To že máš dynamicky přidělovanou IP adresu není závada.
@j.a.n.i1 píše:
@Klarindas Sama ji nenastavis, musis pozadat poskytovatele a dost z nich ma pevnou IP jako placenou sluzbu.
To má, ale pořád ji přiřazuje DHCP server. Je dost nepravděpodobný, že by to nechali nastavovat zákazníky…
@Klarindas píše:
V čem je problém?
@WontTell Vzdyt pisu, ze ji sana nenastavi, ze o to musi pozadat poskytovatele…
@Ivan PPZ píše:
V čem je problém?
Tak treba v tom, ze nekam muze byt povolen pristup jen z konkretni ip…
Nešlo by rovnou na začátek napsat popis problému? Něco jako: ahoj, nemůžu se přihlásit na…, protože tam kontrolují IP a můj poskytovatel ji asi mění…
Ale dokud tazatelka nenapíše, co je za konkrétní problém, tak se dá jen obtížně odpovědět. Třeba je za NATem a zabanovaná…
@Ivan PPZ Tak dotaz zněl, jak získat pevnou adresu, na ten odpovídám a nepátrám proč ji chce…
@j.a.n.i1 píše:
@WontTell Vzdyt pisu, ze ji sana nenastavi, ze o to musi pozadat poskytovatele…
Ahoj, děkuji za jedinou inteligentní odpověď:-) Zkusím to… bohužel mám s poskytovatelem sítě nedobré zkušenosti, ale holt budu muset vyzkoušet.