IP adresa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5021
13.9.09 22:55

IP adresa

Mám dotaz, nejspíše na adminy, ale možná bude vědět i někdo z uživatelek…
Na čem je závislá IP adresa, a jak se dá eventuelně změnit? Stačí změnit poskytovatele služeb?
Jde mi to, pokud má někdo někam zablokovanou IP adresu, jak se to dá obejít…
Mimochodem, je to čistě teoretický dotaz který se netýká mé osoby respektive mé IP adresy. :wink:
Díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
13.9.09 23:12

Judy já myslim že při změně operátora se změní i Ip adresa,každý operátor jí má asi jinou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
14.9.09 01:44

Jo, změnou operátora, nebo se může požádat o změnu IP adresy… obejít by se to dalo s „anonymizérem“ (prý nějaký program, který vytvoří falešnou IP adresu) …Ale ne každý má IP adresu pevnou, resp. asi většina uživatelů ji nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
14.9.09 06:27

Změnit ji můžeš u poskytovatele internetového připojení. A možná už teď dostáváš při každém připojení na internet jinou.
Nicméně stejně jde podle IP adresy poznat zcela určitě stát a myslím i město. I když zrovna tady: http://www.celysvet.cz/…a-mesto-stat mi to napsalo, že jsem z Prahy, tak nevím :lol: A to jedu přes místního poskytovatele, žádné O2 nebo tak…

Nebo můžeš zkusit toto :lol:
http://www.emag.cz/…e-ip-adresa/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
14.9.09 08:41

Holky, díky moc za reakce, odkazy prostuduju… :wink: Já sama se krýt nepotřebuju, ale čistě teoreticky mě zajímá, jak moc velký smysl má blokovat IP adresu, pokud je možnost to obejít…

Chuanitko , taky mi to hlásí Prahu, i když jsem od ní skoro 50km… 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14208
14.9.09 09:11

Judy kazdy poskytovatel ma zaregistrovane urcite IP adresy a ty pak ukazujou na toho poskytovatele, takze kdyz ma ten poskytovatel uvedenou adresu prazskou tak to ukazuje prahu i kdyz ty si jinde.
Nekteri poskytovatele pouzivaji pro vsechny uzivatele stejnou vnejsi IP adresu, pod tou jsou videt v internetu a lisi se jen vnitrni, podle ktere poskytovatel pozna jednotlive uzivatele, asi jako kdyz mas nejake telefonni cislo a pod ni vnitrni linky.
Jinak lze si zaplatit vlastni vnejsi IP adresu, nekteri poskytovatele ji davaji automaticky a nebo pri vytacenem pripojeni pres modem, telefonniho operatora, se pri kazdem pripojeni IP adresa meni, proste ma poskytovatel xy IP adres k dispozici a prideluje je pri kazdem pripojeni, co je zrovne volne tak to dostanes.
Dale existuji ty anonymizery, jsou to v podstate servery, ke kterym se pripojis a pak skrz ten server jsi na internetu, takze dostanes nejakou IP adresu toho serveru a tak si jakoby kryta.
Pokud jde o nejakou blokaci IP adresy, zalezi o co jde konkretne, lze odblokovat u dotycneho serveru, zvlas pokud je to nejaka spolecna IP, ale fakt zalezi o co jde, nekdo radsi ozeli pristupy dalsich nez by pustil s nima nejakeho magora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
14.9.09 09:26

K blokaci IP - myslím, že to v době internetových kaváren nebo wifi zdarma na každým kroku postrádá smysl, bohužel. Třeba mě stačí, když si sednu k vedlejšímu pc (je volně k dispozici) a ikdyž se na něj zaloguju stejně jako na tom, ze kterýho píšu, tak budu mít jinou ip adresu.

Judycum píše:
Chuanitko , taky mi to hlásí Prahu, i když jsem od ní skoro 50km… 8O

tak já jsem pro změnu z centra Prahy a hlásí mi to Havířov :lol::lol: (pardon za OT)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14208
14.9.09 09:49

sandri prosimte kdo chodi dneska jeste do net kavarny, kazdy ma uz internet doma nebo v praci a tam jen tak tu IP nezmenis, kdyz mas pevne pripojeni, samozrejme pokud chce nekdo prudit a delat bordel, tak si do te kavarny zajde, aby nebyl bloknuty doma, ale jinak muzu rict, ze se blokuje ve velkym, treba za spamy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
14.9.09 09:49

Jsem blboun obecný, ale jak zjistím jakou mám IP adresu? Dá se to nějak na počítači, nebo musím pohledat smlouvu o připojení???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14208
14.9.09 09:55

lacenko kdyz kliknes na ten odkaz co tu davali vyse, tak ti to ukaze i tvoji IP adresu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
14.9.09 09:55
Jolynka píše:
sandri prosimte kdo chodi dneska jeste do net kavarny, kazdy ma uz internet doma nebo v praci a tam jen tak tu IP nezmenis, kdyz mas pevne pripojeni, samozrejme pokud chce nekdo prudit a delat bordel, tak si do te kavarny zajde, aby nebyl bloknuty doma, ale jinak muzu rict, ze se blokuje ve velkym, treba za spamy

no by ses divila, v centru chodím kolem jedné a je tam pořád narváno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
14.9.09 09:58

Lacenko … já ji našla ve smlouvě o připojení, chichichi

Jolynko … myslím, e en každý má možnost přístupu k internetu jinak než z netkavárny nebo z knihovny a pod :oops:

Chuanitko … OT tak mně to našlo někde v Albrechtičkách a když jsem zadala IP ručně, tak dokonce US :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21674
14.9.09 10:31

Tak za Zlínsko to hlásí Svoboda nad Úpou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
14.9.09 14:57

Haha, tak mě to hlásí, že jsem město Vélizy, stát Francie. Ve skutečnosti jsem, ale v čechách :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
15.9.09 13:44

Díky holky za info…takže jestli jsem to dobře pochopila, není problém obejít zablokovanou IP a v klidu se vrátit oknem tam, odkud byl někdo dveřmi vyhozen. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák