Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
zichisek píše:
Tak já mám iPad2 a pro holku na facebook a podobně mi to přijde jako drahá hračka.Šla bych třeba do Wookyho, ten je cenově přijatelný a na to, na co ho potřebuje by stačil.Cena kolem 4000,–
Pěkný tablet teĎ prodává Vodafone.Ten je fakt super, s Androidem a stojí kolem 7000,–
A Samsung Galaxy Tab - od 7000,–
A z levnějších ještě androidí Prestigio, ten taky kolem 4-5tisíc.
Bych se bála, že ji to ve škole někdo šlohne ![]()
Eliezer píše:zichisek píše:Bych se bála, že ji to ve škole někdo šlohne
Tak já mám iPad2 a pro holku na facebook a podobně mi to přijde jako drahá hračka.Šla bych třeba do Wookyho, ten je cenově přijatelný a na to, na co ho potřebuje by stačil.Cena kolem 4000,–
Pěkný tablet teĎ prodává Vodafone.Ten je fakt super, s Androidem a stojí kolem 7000,–
Nevím kolik je holčině.Já na střední pak nosila noťas a plno věcí jsem dělala na něm
Ale je fakt, že v dnešní době se ten iPad bojím pomalu brát s sebou i já.Na základku bych to dítěti vzít do školy nedovolila.
Anet11 píše:
Není pravda, že IPod je jen přehrávač hudby, zrovna z něho píšu tento příspěvek. Ipod muže i na Facebook, internet, stahovat hudbu, filmy, aplikace, ale jen přes WiFi, jinak tam internet nedostaneš. Je velký jak telefon, ale neumí volat. iPad je dražší, ale lepší protože do nej můžeš koupit kartu a mít tak internet všude.
tak to mas ale asi ipod touch, ne?
catie píše:Anet11 píše:tak to mas ale asi ipod touch, ne?
Není pravda, že IPod je jen přehrávač hudby, zrovna z něho píšu tento příspěvek. Ipod muže i na Facebook, internet, stahovat hudbu, filmy, aplikace, ale jen přes WiFi, jinak tam internet nedostaneš. Je velký jak telefon, ale neumí volat. iPad je dražší, ale lepší protože do nej můžeš koupit kartu a mít tak internet všude.
To už možná raději nějaký z chytrých telefonů?A měsíčně koupit data.Tam se holka dostane na fb, maily,hudbu i filmy si stáhne i hry.Jen to má docela malý dispej, prostě jako mobil,no…
pro upresneni
iPad 2 je novejsi verze iPadu. oba dva existuju ve dvou variantach, bud WIFI nebo 3G+WIFI. Do toho 3G jde dat micro SIM karta. Urcite bych sla do iPadu 2, ma daleko vic funkci, jak uz to tak u novych vzoru byva ![]()
(a taky pisu z iPadu a „bohuzel“ jen z jednicky. ale mam ho uz skoro dva roky a jsem bez nej jak bez ruky. uz se tesim, az budu kupovat novej
)
Eliezer píše:Scarlett2011 píše:Např.pro děti se spec.potřeby je to super věcička, bohužel drahá…viz.odkaz
Zakladatelko,
omlouvam se za OT, ale muzu se zeptat, kolik je dceri?
Jen pro informaci, jak stare deti chteji dneska takove veci…
Dekuju.
http://www.i-sen.cz/p/faq.html
Mne ale spis zajima, jak stare deti ipad v dnesni dobe chteji.. ![]()
Ipad znam. ![]()
A nezajima me to ani tak z hlediska vyuzitelnosti, jako spis z hlediska bezpecnosti.
Jak pak takove dite kontrolujete, co vyvadi na internetu, kdyz ma vlastni tablet nebo notebook apod. ![]()
Scarlett2011 píše:Eliezer píše:Mne ale spis zajima, jak stare deti ipad v dnesni dobe chteji..Scarlett2011 píše:Např.pro děti se spec.potřeby je to super věcička, bohužel drahá…viz.odkaz
Zakladatelko,
Dekuju.
Ipad znam.
A nezajima me to ani tak z hlediska vyuzitelnosti, jako spis z hlediska bezpecnosti.
Jak pak takove dite kontrolujete, co vyvadi na internetu, kdyz ma vlastni tablet nebo notebook apod.
scarlett, chápu a souhlasím. My třeba máme 11letou dceru a té bych to teda nekoupila. Jednak ztrácí mobily a klíče od baráku a za druhé by se mi určitě nelíbilo, aby byla zalezlá někde v pokoji s internetem. Nechtěla jsem ani aby měla facebook, ale budiž, bez toho to asi dneska nejde. Ale na internet chodí na manželově notebooku a sedí s tím u nás v obýváku, kde máme alespoň přehled na co kouká.
Scarlett2011 píše:
Zakladatelko,
Dekuju.
11 let tedy pátá třída ale většina dětí má ipfon,tablet ipod ipad atd.se v tom nevyznám
Scarlett2011 píše:Eliezer píše:Mne ale spis zajima, jak stare deti ipad v dnesni dobe chteji..Scarlett2011 píše:Např.pro děti se spec.potřeby je to super věcička, bohužel drahá…viz.odkaz
Zakladatelko,
Dekuju.
Ipad znam.
Jak pak takove dite kontrolujete, co vyvadi na internetu, kdyz ma vlastni tablet nebo notebook apod.
Já mám malé dítě a také do budoucna nevím jak to bude. Vím, že děti mají už dnes své vlastní notebooky např.v první třídě. A zas mám kamarádku, která má holčinu na střední a nekontroluje vůbec. Jen stále dokola upozorňují na nstrahy internetu a soc.sítí. Já ji mám v přátelích na FB ( nejen ji ) a ty fotky vyzývavý a adresy, telefony. Psala jsem ji ať si to smaže, ať jim nevykradou dům. Rodičům nežaluji píšu mládeži přímo já a tak mají důvěru.Rodiče, též upozorňují,pouštějí filmy o nebezpečnosti naivity. Zvlášť u holek je to o strach. Kontrolovat je v 16 už nemůžeš pokud mají v pokoji ten svůj přístroj. A když ne doma, tak u spolužáků/ček…
mila2113 píše:Scarlett2011 píše:11 let tedy pátá třída ale většina dětí má ipfon,tablet ipod ipad atd.se v tom nevyznám
Zakladatelko,
Dekuju.
kupovat 11ti lete tablet za 15litru????????????? ![]()
Tak my jsme hooodně technologicky vyspělá domácnost, jelikož manžel i můj otec jsou IT, programátoři a grafici, takže postižena celá rodina
Dcera v 18.měsících si umí iPad zapnout a pustit si zvířátka, kdy prstem píchá do obrázků zvířat a ony vydávají zvuky, na pc umí přes skype zavolat babičce ![]()
Ale myslím si, že takové věci nejsou hračky pro děti a stojí spoustu peněz, takže bych je nekoupila dítěti na ZŠ.Na střední už asi jo.A nedovolila bych nosit je do školy, aby o ně nepřišly.Ohledně internetu si myslím, že je důležité s dětma o tom mluvit, vysvětlit jim nástrahy, které tam na ně číhají a nějaká pravidla.
Já měla internet od základky, sice byla trošku jiná doba, ale pokud se s dětmi o těchto věcech otevřeně mluví, myslím si, že není problém.
tak do školy bych ji ho nedovolila(bych měla strach)musela by ho používat předemnou
Právě že je to dost drahá hračka ten iPad a myslela jsem že by ji to nahradil ten iPod touch nebo jak se to píše.poloviční cena(vlastně stejná jako mobil..no nevím nevím jinak díky za informace už se trochu orientuji
Anet11 píše:tak to mas ale asi ipod touch, ne?
mila2113 píše:Scarlett2011 píše:11 let tedy pátá třída ale většina dětí má ipfon,tablet ipod ipad atd.se v tom nevyznám
Zakladatelko,
Dekuju.
Pokud se v tom nevyznas, tak bych se mozna s nekym poradila o zabezpeceni. ![]()
A s dcerou bych o nastrahach internetu mluvila porad dokola.
Je to vazne hodne nebezpecne a porad je spousta lidi, kteri si to neuvedomuji. ![]()