Iscare

5
12.11.09 21:55

Iscare

Kdo z vás navštěvuje kliniku asistované reprodukce Iscare v Praze Holešovicích a jaké máte zkušenosti? My se po sice pokoušíme o mimčo 3 roky, ale v Iscare jsme velmi spokojeni, jen mě zarazil článek v časopisu Instink, který nebyl zrovna pozitivní.Podle mého to psal někdo, kdo tím neprošel a neví, co to pro nás znamená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14046
12.11.09 22:37

no ja clanek necetla, do iscaru jsme chodili a docela spokojenost, prece jen by se nedostali do guinessovky jen tak :lol: je pravda, ze mi vadil mudr meyer ale ten uz je pryc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
19.11.09 16:11

Ahoj jsme po druhem ivf a jsme z iscer moc spokojeni dneska nam zdelili ze jsem konecne tehotna akorat jeste nevime jesli budeme mit jedno nebo dve ale mame stoho hroznou radost tak drzime palecky taky vam to vyjde urcite!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
6.12.09 10:54

Ahojky holky,
Do ISCARE chodíme asi rok. Po všech vyšetřeních jsem 7den po transféru 2 embryek. Jsou tam velice milý, jak sestřičky tak lékaři. To čekání do 14dne na těhotenský test jsem nevydržela udělala jsem si ho včera. Z hrúzou jsem tam hledala dvě čárky. Bohužel jenom jedna. Jenom pořád doufám, že bylo pouze moc brzy a že jsem těhu. Bergerko přeju hodně štěstí a tiše závidím :potlesk: :potlesk: pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
17.2.16 15:37

IVF-ICSI - vysvětlivky, rady
Ahoj holky, v příštím měsíci máme s manželem podstoupit IVF-ICSI na klinice Iscare…paní doktorka nám zaškrtla tyto body, které bychom měli udělat a zaplatit, chtěla jsem vás poprosit, vy, co jste si tím přošly, můžete mi poradit, co vše to znamená - většinu chápu, ale přeci jen bych to chtěla slyšet i „česky“ :) a hlavně, jestli je to všechno nutné nebo není…

1. Prodloužená kultivace embryí
2. Embryomonitoring
3. Kryokonzervace embryí a spermií
4. Vitrifikace embryí a oocytů.

Přeci jen je to dost peněz, tak nevím, aby z nás nechtěli jen vytáhnout peníze a nebylo to nutné.
Díky moc… :kytka:

Příspěvek upraven 18.02.16 v 09:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
17.2.16 19:31

Google má dnes odstávku nebo jak?
Zkus si to nejdřív najít a pak se ptej dál, pokud ti to nebude jasné, internet je plný českých odkazů na IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
18.2.16 09:33

@Aliki Proč máš pocit, že jsem chtěla takovouhle odpověď? Je to diskuzní forum, pokud vím, tak nevím, o co ti jde…jestli nemáš odpověď na mojí otázku, tak se prosím tedy zdrž :pankac: :zed: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31381
18.2.16 09:43

@Jani1982 záleží na diagnoze, na tom, proč vlastně IVF podstupujete a proč to nejde přirozeně. Všechno jsou to metody relativně zbytné (tedy až na tu kryokonzervaci/vitrifikaci embryí, samozřejmě by byla věčná škoda vyhodit embrya, která se v momentálním cyklu netransferujou…můžou se hodit pokud se čerstvá nechytnou nebo když budete mít štěstí, může být mezi nima sourozenec pro dítě, které se narodí teď). Co se PK (prodloužená k.) týče, tak tam bych se nerozhodovala hned, pokud budeš mít 3 embrya, tak je to blbost, lepší je transferovat je co nejdřív (přece jen pro embryo je nejlepší prostředí v mateřské děloze), pokud jich bude 13, má to smysl, 3. den odpadá nejvíc embryí a při transferu 5. den už je pak relativně vyšší šance, že ty, co přežily, jsou zdravé a kvalitní a mají šanci na další vývoj. Do monitoringu bych, při 1.IVF rozhodně, neinvestovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
18.2.16 10:59

@elanaa Moc moc moc děkuju, pro mě velká a cenná rada. O tom monitoringu jsem si to tak nějak myslela, že to není až tak potřeba… Jinak musíme to podstoupit pro to, protože manžel má špatný spermiogram a přirozenou cestou to není možné, já jsem jinak naprosto zdravá. Ještě jednou děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31381
18.2.16 13:16

@Jani1982 tak když je to takhle, tak pokud bude dost embryí (což je právě šance, že bude, když jsi v pořádku), byla by ta PK dobrá a vhodná. Protože 3. den se zapojuje do vývoje ten otcovský genom (samozřejmě že na vznik embrya je nutný od začátku, ale ty mechanismy jsou prostě složité a obecně je to tak) a proto jich, zvlášť u párů, kde je muž se špatným spg, tolik odpadá právě těch 72h po oplození. Takže je vhodné vyčkat, jak to bude ten 4.-6. den vypadat a pak transferovat ty nejlepší, zbytek určitě zamrazit (ne vždy je nejlepší v laboratoři ten vítězný borec, často IVF nevyjde a vyjde pak KET s těmi na oko „méně kvalitními“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
18.2.16 13:42

@elanaa Aha aha, konečně někdo kdo se v tom opravdu vyzná a umí poradit :) Takže uděláme vše, krom toho monitoringu. Jsem na to zvědavá, protože přiznám se, nikdy by mě nenapadlo, že tohle budu podstupovat a hlavně jsem z toho jak Alenka v říši divů… Ty různý zkratky atd… no… snad časem porozumím víc. Ještě jednou děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
18.2.16 18:06

Ahoj holky, taky chodíme do Iscaru. Jsme u nich už přes rok a zatím nic :(
Momentálně jsem po 2. neúspěšném IVF, ze kterého máme ještě jednoho mrazacka. Ale vůbec nevím, kdy na KET jít. Teda doufám, že bude na co jít a rozmrazeni proběhne v pořádku!
Přemýšlím, jestli ještě zkusit IUI, byla jsem na něm asi 5× a bohužel k ničemu to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.16 20:28

Ahoj holky…Já také docházím do Iscaru a 100%spokojenost :). Dnes jsem podstoupila první ET a mela jsem jen dvě zrala vajíčka a měli jsme 5ti denní kultivaci a dnes to hezčí bylo umístěno zpátky u mě :). Tak už jen čekat.
Jinak jsem před tim docházela do Gennetu v Liberci a za me tedy katastrofa…byla jsem hrozne zklamana z přístupu… :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí