Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Salazaret Držím palečky !
Dej nám vědět, jak jsi dopadla.
Jak snášíš to píchání, když máš rovnou tři ampule?
@Nicky B Já je vždy mám zamíchat do jedné stříkačky. Je to totiž prášek a musí se rozpustit. A děkujeme. Snad se to povede… to by byly krásné Vánoce. Sice je moc neslavíme, ale teď bych na zázraky i uvěřila ![]()
@Salazaret
Ten stimulační protokol je právě to, co všechno a v jakém množství si musíš píchat, aby ti navodili ovulaci, a abys byla schopná pak přijmout blastocystu. Já mám také ten menopur (5.-8.DC), i když u mě ovulace probíhá, ale asi chtějí zvýšit počet vajíček (nebo kvalitu)? Pana Jaroše jsem viděla na sesterně a vůbec mi nebyl sympatický. Jsem ráda, že jsem šla ke druhému.
tak zítra napiš, jak to vypadá. Jsem zvědavá. Já jdu na utz folikulů ve čtvrtek ![]()
Ahoj..tak jsem po 4.iui s darcem…verim ze to ted vyjde…co ty?
Ahojky tento měsíc jsem absolvovala první iui, neměla jsem z toho vůbec dobrý pocit, k samotné inseminaci došlo až za 5 hodin po odběru spermatu, stimulována jsem byla 10. - 15. den cyklu vždy půl ampulí menopuru, mělo to vůbec nějakou šanci ? ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky tento měsíc jsem absolvovala první iui, neměla jsem z toho vůbec dobrý pocit, k samotné inseminaci došlo až za 5 hodin po odběru spermatu, stimulována jsem byla 10. - 15. den cyklu vždy půl ampulí menopuru, mělo to vůbec nějakou šanci ?
Ahoj.. a kam chodíš? Já mám stimulaci menopurem 5.-8. den, jinak před inseminací ovitrelle, po dodání vzorku za 2 hoďky inseminace. Během těch dvou hodin se separují nejrychlejší plavci. Tak mi to u tebe přijde malinko divné. Ale každý dr to nastavuje jinak, možná míváš ovulaci později. Jinak naděje je vždy, tak neházej flintu ![]()
@Anonymní píše:Šance je tu vždy. Každý CAR a každý doktor jde na to jinak. Já se třeba divila proč si píchám Menopur od prvního dne cyklu, kdž všichni vždy na IVF až od druhého jestli ne od třetího… a prostě mému tělu to sedí lépe takhle… a dnes byl šestý den cyklu a kontrola a mám tam ve vaječnících bublifuk. Urodilo se hodně folykulků a snad budou obsahovat i vajíčka
Ahojky tento měsíc jsem absolvovala první iui, neměla jsem z toho vůbec dobrý pocit, k samotné inseminaci došlo až za 5 hodin po odběru spermatu, stimulována jsem byla 10. - 15. den cyklu vždy půl ampulí menopuru, mělo to vůbec nějakou šanci ?
stimulaci pak čert to chápu že má každý jinak spíše mi jde o těch 5 hodin jestli vůbec něco přežilo po odběru
@Balounek13 ahoj chci se tě zeptat, proč se ti nechce do žádného Caru tady v ČB? Já jdu v pátek poprvé do Artu.
@Anonymní píše:
stimulaci pak čert to chápu že má každý jinak spíše mi jde o těch 5 hodin jestli vůbec něco přežilo po odběru
možná, že ano. Ony by měly být v takovém roztoku, kde se jim daří. Ale zeptala bych se na to při příští návštěvě CARu.
@Salazaret tak to vypadá dost slibně. Kdy ti tedy udělají IUI?
@dendishek No zítra jdu na další kontrolu. A v pátek nejspíš odběr vajíček. Mám IVF, jelikož ani jedno IUI nezabralo… Tak uvidíme kolik jich odeberou ![]()
@Anonymní píše:úplně v klidu, je to i forma „selekce“ - zdravé vydrží třeba i 48h a déle. A vydržet přesně takto musí i v pochvě nebo v děloze, tam mají také kultivační roztok - tohle by byla poslední věc, co by mne trápila.
U nás v centru je standard inseminovat tři hodiny po odebrání, o jejich životnost jsem se nikdy nebála.