Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Babybabe no spis jak je toho hodne a co kdyz nebudu mit 10 bodicek, ale jen 8, ted vsechny ty pristroje, postylka, kocarek, prebalovak, dudliky hracky. Aaaaaa uz se mi mota hlava
nejak mi toho prijde hodne a ta myslenka co kdyz na neco zapomenu. A to je jedna cast, pak prejdu Na to co kdyz nepoznam co mi mimco chce rict, bude mit rymu, budou ho bolet zoubky atd. A co kdyz nemam nejaky zakladni manual v hlave
@Destiny4974 taky jsem ho brala od 3.do 7.dne cyklu 1-0-1
a měla jsem po něm folikul 18,4 mm, držím palce ![]()
@Destiny4974 já mám zase vyšší AMH a problém jsem s Clostilbegyt neměla a dozral jeden krásný folikul
Teď čekám po IUI, až budu moc testovat ![]()
@Michaelanick chapu, prvotní obavy. Ty mam taky, neboj! Je to pro nas preci jen zivotni zvrat a velika zodpovednost. Asi si budes tukat na hlavu, ale obcas (kdyz manzel privre obe oci) se divam na vymenu manzelek. To je teprve masakr, co to je za lůzy. Deti žerou jidla z pytliku, jsou na mobilech, jen litaji po venku, nerozvijeji se, zuby si neumi cistit, rad nemaji…hruza! Nerikam, ze budu maminka roku, ale zaklady ma v sobe zakořeněny snad kazda normalni zena 🙏 jinak vecicek je potreba opravdu spousta, ja mam kliku, ze jsem sdedila vse po dvojcatevh
ale samozrejme ne vse je použitelné, uz je to 13let stare
neco budu muset taky dokoupit. A no boooze, kdyz ti neco bude chybet, objednas na netu a za dva dny to mas doma
pocitej taky s tim, ze spoustu vecicek dostanes od rodiny a pratel, vsak ono ti to nabude ani nebudes vedet jak ![]()
@Babybabe jooo vymena manzelek je dobry odstrasujici priklad co nedelat
taky na to obcas kouknu. Tak snad to vsechno pujde
ale je super, ze mas aspon neco
jako doufam, ze se rodinky budou trosku predhanet kdo nam co nakoupi ![]()
@Michaelanick o tom nepochybuj! Moje maminka nepatri mezi bohate a i tak jsem dostala prispevek na kocarek, protoze uz chce pry vozit ![]()
@Michaelanick
Prosím Tebe, žádný stresik ❤️️, většina z nás tady bude maminkou taky prvně a když už jsme si okolo toho příchodu dost vytrpěly, tak už to teď budou jen příjemné starosti. Neměla by to být žádná křeč
. Myslím si, že nějakou základní představu seznamu máme každá, navíc dostaneš takový seznámek s těhotenskou průkazkou a z porodnice kde se rozhodneš rodit a hlavně, když se koukneš na net, tak je toho taky mraky… My vše kupujeme postupně, začali jsme po prvním screeningu, nějaké oblečky, jídelní židličku, postýlku, relax/vibrující lehátko, mateřský batoh, par oblečků, vaničku, moje maminka nám už pořídila hnizdečko a kopu oblečků s tcháni kolébku/postýlku na chalupu, chůvičku a odsávačku na mliko, teď budeme kupovat kočárek a pak už to bude pohodička. Navíc rodim v červnu, co beru jako velkou výhodu, že budu mít fůru času na pořízení dalších podzimních/zimních věcí. Chce to jen přemýšlet co po porodu využiješ, a co ne, stejně, kopu věcí potom zjistíš až za pochodu
. Každé miminko je jiné, některému se líbí v lehátku, jinému víc v hnizdečku. Každopádně hodně věcí můžeš třeba mít i od kamarádek, co už mají děti, a u nás je to třeba první vnouče i pro naše i pro manžela rodiče, takže se chtějí všichni zapojit a je to příjemná úleva, že na to člověk není sám. A s tím, když něco miminku bude a nebudeš vědět co, věř, že to vycítíš, a časem budeš přesně vědět, jestli jsou to prdiky, bříško, zoubky, navíc zkušené maminky/kamarádky Ti poradí se základní lékárničkou, co pořídit a co může miminku být. A pěkné seznamky dětské lékárničky a kosmetiky taky najdeš na netu.
Takže žádný stres, pokud chceš byt v klidu, vytiskni si seznam, nakupuj postupně, pak to není tak silné finanční krvácení
a postupně s odškrtávámím toho seznamu Ti bude stoupat i Tvá jistota, že jste připravení a že to zvládnete 🍀 ❤️️.
A kdyby něco, pořad tady máš nás a my Tě v tom nenecháme
.
@Majdasss
Jeee tak to držím všechny palce!
Já ho zkusím a kdyby se něco objevilo, tak to prostě vysadím.
Teď budu čekat na dobré zprávy od tebe. ![]()
Tvoje první miminko?
@Destiny4974 moc děkuji ![]()
Jasný, každá reagujeme jinak ![]()
Ano, první, naštěstí je mi 24,tak mi zase tolik netikaji hodiny, ale chtěli jsme, nešlo to, tak jsme vyhledali pomoc ![]()
@Babybabe ahojda,tesim se na dnesni report z kontroly 😇 🍀 🥳
Ano, doufam ze ivf se podari.
@Petrolejkaa to me moc mrzi
asi jeste nebyl ten spravny cas a miminko te chce jeste napinat. Neboj se, ceka tam, brzy prijde!!! ![]()
Moje dnesni kontrola byla narocna. Hodinu jsem cekala nez me vubec vzali, nestihali. Ale….prinasim jen a jen ty nejlepsi zpravy!
Nas maly piskotek bude jeden 😂 zabydlel se ve spravnem pokojicku, odpovida 6+4 (@ Elkapelka
), ma uz 6mm a bylo videt srdicko!
Pry se muzu zacit radovat
slyšely jste ten spadnuty balvan ze srdce az v Praze, Liberci a Ostravě? 😂 jsem ta nejstastnejsi maminka na celém svete. Posilam obrazek nasi male housenky
![]()
@Babybabe lepší zprávy při pátku být nemohly!!!
já to v Liberci slyšela, ten balvan
moc moc gratuluji a přeju další skvělý zprávy
hlavně, at se cítíš dobře!
@Babybabe tak to jsou skvělé zprávy a kdy máš další kontrolu? Já to musím ještě vydržet do pondělí, snad budu mít stejně dobré zprávy jako ty ![]()