Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Teruli03 je to tam, o tom žádná 🍀 ❤️️ asi ne, už nebudu ani testovat, věřím, že bude vše v pořádku.
@sarah1618
Ahojky, pokud chodíš do Caru, tak si myslím, že taky záleží na tom, co chcete vy… Respektive proto jste se na to centrum obrátili, že to nejde a že chcete pomoci. Ono je hezké, že jste oba dva zdraví, ale tvrdit, že uiu má stejnou úspěšnost jako sex není v mnohých případech až tak pravda… Dá se tím například obejít velký problém, kdy třeba po cestě do dělohy můžou spermie kdekoliv narazit na nehostinné, nebo agresivní prostředí/hlen, které je může spomalovat, ale i zabíjet. To se třeba metodou uiu pěkně obejde. Navíc už z logického hlediska je to i pro spermie zkrácení cesty a tím pádem prodloužení doby, kdy už na místě můžou čekat, nebo útočit. A další věc je, že už jsou spermie očištěné, o tekutinu, která by mohla dráždit, respektive, která způsobuje imunitní odpověď/dráždění/alergickou reakci, pokud je třeba žena alergická na spermie… Což nemusí žena vědět, ani podle výsledků imunologie, protože test se v laboratoři neprovádí na spermiích partnera, ale s těmi, které mají v laboratoři pro tyto účely k dispozici. Takže pokud bych se rozhodovala sama za sebe, tak bych si určitě požádala o další pokus uiu, pojistila to samozřejmě i sexem, který se po uiu doporučuje každý den v plodném období
. Přeji hodně štěstí v dalším kole a pohodovou domluvu s lékaři ve Tvém Caru. 🍀
@Lucinta děkuji moc za vyčerpávající odpověď
V úterý budu volat
A budu ráda za další IUI
@sarah1618 Úplně v pohodě, když můžu, nebo trošku vím, pomůžu, poradím
. Každopádně se nenechte odbít, jste tam kvůli tomu, aby Vám k miminku pomohli, ne aby Vás odbyli a poradili to, jak se dělají děti, co samozřejmě každý, kdo se nějaký čas snaží a nejde to, mooooooooc dobře zná a ví
. Držím palce 🍀
Ahoj a Veselé Velikonoce🍭
Vstoupila jsem do teto diskuze kdyz tu bylo asi 5 stranek a byl leden.
Tento týden mě nejspíš čeká 4.iui…
Přemýšlím, zda si už říct o papíry k ivf.
Nastesti tu mezi nami bylo pár stastnych //.
Takze mame naději i my💙
Ahoj holky,
dnes jsem 12. DPO, po 3. IUI a test zatím bez druhé čárky či ducha. Od inseminace beru Utrogestan 2-0-2. Předtím jsem brala 0-0-2 a bez vedlejších účinků. A teď k věci.. Od středy, tedy týden po inseminaci, mě začalo pobolívat podbříško, od pátku už mě bolí celý den, bolest mi vystřeluje občas do pupíku, do toho se přidala bolest zad, časté chození na wc, motání hlavy a přetrvává to, takže celé volno jen polehávám.. Myslela jsem, že je to dobré znamení, že už si to tam mimi chystá, což ještě není vyloučené (snad… 🙏), ale napadlo mě, nemůže to být Utrogestanem? I když je mi divné, že by to začalo až po týdnu jeho braní.. Budu ráda za jakoukoliv zkušenost. 😊
Zítra půjdu stejně ke své gynekoložce, aby mě prohlídla a vzala mi krev na HCG, chci mít jistotu, že kdyby 14. DPO nebyly dvě čárky, tak mohu opravdu vysadit Utrogestan, mám prostě tentokrát pocit, že to mohlo vyjít. A taky pro neschopenku, takhle v práci fungovat nemůžu..
Takže zítra budu moudřejší, ale stejně, je to fajn se někde svěřit a znát něčí zkušenost 🌼 Předem děkuji a pěkné Velikonoce! 🐇
@Popka
Ahojky, krásné Velikonoce i Tobě 🐣 🐇 🌺.
Nám už rovnou před první uiu v Caru posilali žádost o ivf na pojišťovnu, jednak, protože to dlouho trvá a druhak, se nic nestane, když náhodou nevyužijeme a vyšlo by uiu, normálně se žádost zruší
. Já jsem ještě pár dní na čekané, uvidím, jestli vydržím netestovat do toho prvního dne menstruace 😁 🤭. Když by to nevyšlo, tak půjdeme rovnou do dalšího kola…
Držím palečky, ať se brzy dočkáme // 🍀 ❤️️
@InTyMně
Ahojky, to co popisuješ je mi dost povědomé… Začalo mi to + - jako Tobě, asi po týdnu brání Utrogestanu… Beru stejné dávkování jako Ty/ 2-0-2, hlava se mi víc motala po Clostylbegytu, ale teď občas trochu taky. To pobolívání a píchání v podbřišku je normální
, mě na to upozornila i lékařka, že je normální, že občas někde zabolí, píchne… Přikláním se k tomu, že to je spíš těmi hormony, respektive sama si to říkám a když na mě potom vykuknou ty //, tak budu šťastná jako blecha… Zatím tomu raději říkám bolení a stav po hormonech 😁. Pak nám dej vědět, jak jsi dopadla. Já mám ještě do testování pár dní 🙌🏻. Moc držím palce ❤️️🍀. A krásné Velikonoce i Tobě 🐇 🐣 🌺
@Lucinta
Moc děkuju za zkušenost! 🌼 Neřešila bych to, kdyby to bylo pobolívání, ale už je to fakt nepříjemné, bolí mě to i když v klidu ležím/sedím.. Říkala jsem si, jen ať to bolí, jestli se mi tam vše připravuje na mimi, ale už o tom začínám pochybovat, i když správně mám testovat až ve středu.. No uvidíme 🤞 🌼 Hodně štěstí i tobě! ✨
@InTyMně
No, uvidíme, já to tak měla před pár dny, že jsem seděla na gauči a ani jsem se nemohla pohnout, jak moc mě chytaly křeče do podbřišku, okolí vaječníků a pupíku… Přišlo mi to podobné bolesti, když mi praskaly cysty, občas se mi to stávalo… Mám PCOS, tak to nebylo nic zvláštního. Takže první, co mě napadlo, že třeba se mi z foliku vytvořila nějaká cysta. Nebo je to prostě normální a výsledek uvidíme za pár dní 🙌🏻 🍀. Já přemýšlím, že taky zkusím test ve středu 😇, ale správně mám testovat až za týden 12.4…
@Lucinta
Já měla právě taky cysty na vaječnících, mám endometriózu, takže mám strach i z toho, jestli se tam zas něco neklube.. Tady mě zarazilo, že to tak dlouho přetrvává ta bolest, jako před silnou menstruací, ne občas nebo párkrát, bolí mě to prostě celý den, i hned ráno když se vzbudím, aniž bych se pohnula.. No dám pak vědět, jak to dopadlo.. 🌼 Být tebou tak vydržím s testem co nejdýl.. Testovala jsem od 10. DPO a teď toho lituju, protože jsem zbytečně rozebraná už teď, přitom to může být zatím úplně zbytečný.. 🤷♀️
@InTyMně
Naprosto Ti rozumím, že máš obavy, já už jsem se taky trošku naučila počítat se vším možným a když to vyjde, tak budu jen příjemně překvapena… Samozřejmě ale jsme šli do toho s velmi dobrou náladou a mysleli pozitivně, no a když doktorka pochválila moje foliky, které byly ve finále 3, co zvýšilo snad šance, že se třeba alespoň 1 zvladl uchytit 😇 a partnerův super spermiogram, který také značně zvyšuje šance, protože primárně se prý uiu dělá právě pro horší hodnoty spermiogramu, že se jim touto cestou pomůže a zkrátí se cesta, atd. Tak jsme si říkali, že třeba konečně… Ostatně, to si říkáme pořád 🍀 ❤️️🙌🏻. To víš, že bych to nejraději věděla hned ten den po uiu, jestli to vyšlo 🤭, ale v tomto opravdu důvěruji své doktorce a je mi jasné, že význam to má fakt až v ten den příchodu menstruace… Snad už to vydržím 😇
Tobě přeji brzy krásné // a nebo super hodnoty z krve. 🌺
Já beru Utrogestan 0-0-2 od druhého dne 2. IUI a jsem 5tt. Sem tam mě píchne v břichu, ale nevím, jestli je to Utrogestanem nebo těhotenstvým. Jinak nám pomohlo, že přítel bral měsíc před 2. IUI Folandryl a jako silnej kuřák kouřil jen cca 3 cigarety denně. Já už chtěla před termínem ms zařizovat papíry na IVF, protože jsem IUI nevěřila a ejhle. Doktorka mi říkala, že ať se k IUI moc neupínám, že to je spíš zázrak, tak jsem s tím ani nepočítala. Držím všem palce!
@Popka Držím pěsti, ať se konečně to další IUI už podaří. Já jsem dnes 1DC a tento měsíc to necháme na přírodě. Manželovi zničil covid a horečky výrazně zásobu zdravých spermií, takže chvilku počkáme a kdyby to v dubnu neklaplo, tak zkusíme v květnu 3.IUI. Jinak ivf se zatím stále bráním. První IUI nám vyšlo (jen to skončilo biochemkem), tak si říkám, že když bude manžel ve formě, tak to snad znovu klapne a udrží se to.