Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
holky kazda tu mluvime u ivf ,budete pokud nevyjde iui zavadet jedno nebo dve embria? mne teda ceka dvakrat iui a pak uz ivf ja bych chtela zavadet 2 embria a plus prodlouzenou kultivaci,jeste akorat premyslim zda icsi nebo ne .ale ani nevim zda od dubna muzes zavec 2 embria,vim ze kdyz zavedes jedno,mas 4 pokusi,ale mensi uspesnost
Můžeš si vybrat, pokud si necháš zavést 2 embryjka, máš placené 3 pokusy od pojišťovny, pokud 1, tak máš hrazené 4 pokusy, s tím že u posledních dvou Ti vloží také 2 embryjka.
@Dana 79 píše:
Injekce jsou v pohodě , fakt se není čeho bát, já nechtěla pero ,ale ředila jsem si sama fostimon a vyšlo to na pouhých 1.500,– ,jehlička je malinká a pak to píchneš do špíčku na bříšku,stačí malinkej. Nebolí to a je to jednoduchý, klidně ti to píchnu![]()
.
Dani, abych Tě nevzala za slovo
Kde bydlíš?? ![]()
My zatím uvažujeme o 2 embryich, ale kdo ví jak se vše bude vyvíjet. Ale jak říkáš, pokud zavedem 2 embrya, tak budeme mít „jen“ 3 pokusy, ale zase si myslím, že je vyšší šance ![]()
@handa30 píše:
Dani, abych Tě nevzala za slovoKde bydlíš??
Napiš mi to do soukromé zprávy ![]()
@handa30 píše:
Dani, abych Tě nevzala za slovoKde bydlíš??
Příspěvek upraven 29.03.12 v 19:51
Kaczule, já jsem přesvědčená o tom, že u tebe nebude IVF potřeba, kdy plánuješ testovat?
Hanko, já bych si nechala zavést jen jedno embrijko, ale to jen proto, že už doma jedno dítko mám a dvojčátka neplánuju, ale kdybych neměla už dítko doma, tak bych si taky nechala zavést dvě.
Ivi, bohužel teď jedna holka psala, co se mnou chodí do stejného CARu, že taky měla 5 krásných folíků a dneska dorazila mrcha
Takže já opravdu počítám s IVF, kéžby zabralo ![]()
Kaczul, ale u tebe to může být jinak, nesmíš to vidět na černě, dokud nedorazí mrcha, tak je pořád naděje!
holky uz jsem zpatky z caru ultrazvuk dopadl tak jak jsem predpokladala,a to spatne folikul nebyl ani na jedne strane,pry mne sami od sebe nepracuji vajecniky.takze jak dostanu menstruaci mam zavolat a dojit na krev jeste ten den bude konzultace kolik tech injekci budu pichat,pry ta krev je proto aby mne neprestimulovali.mam si vybratbud fostimon nebo merional budu pichat.a holky dneska me tam furt doktorka premlouvala na ivf,ale ja to stema injekcama chci zkusit proste .ona my rekla ze u me to dobre s iui nevydi,ze i kdyz nastimuliji vajecniky ze ty folikuly diky tomu ze sami nepracuji taky muzou byt nekvalitni a uvi to nepoznaji,kdyzto u ivf po odberu poznaji ty kvalitni a tym pak vetsi sance.ale i presto to chci zkusit .
Hanko to mi je líto, ale chápu že hceš zkusit iui a budu ti moc moc moc moc držet palce aby to vyšlo. Kdy máš dostat mrchu?
Hani, je mi to také líto. Já bych o IVF přemýšlela. Dr. má nejspíš pravdu. Když špatně pracují vaječníky, je možné že se netvoří dobrá vajíčka a s IUI to nezjistíš. Pokud bude IVF, tak oni to zjistí a příště Tě nastimulují tak, aby vajíčka dobrá byla. Nebránila bych se tolik IVF.
Tak holky nakonec zadna stimulace, manzel mi vcera ulehnul s vysokyma horeckama a na me to zacina lezt taky, takze jsme to stoply a IUI bude az pristi mesic…
pavlo na mrchu mam bohuzel hodne casu,dneska jsem 10dc a chodi mne pravidelne po 28dnech. hando moc ti dekuji ja se ivf nebranim,domluvili jsme se ze zkusime jeste tedka iui s injekcami a pak ivf at konecne uz vim co se vlastne deje.jen jsem s toho cela smutna,kdyz jsem sla s caru chtelo se mi brecet ale uz je mi lepe..a holky pritom hormonalni profil je zcela v poradku.achjo holky nemame to vubec zadna lehky.