Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@hanka1120 píše:
holky uz jsem zpatky z caru ultrazvuk dopadl tak jak jsem predpokladala,a to spatne folikul nebyl ani na jedne strane,pry mne sami od sebe nepracuji vajecniky.takze jak dostanu menstruaci mam zavolat a dojit na krev jeste ten den bude konzultace kolik tech injekci budu pichat,pry ta krev je proto aby mne neprestimulovali.mam si vybratbud fostimon nebo merional budu pichat.a holky dneska me tam furt doktorka premlouvala na ivf,ale ja to stema injekcama chci zkusit proste .ona my rekla ze u me to dobre s iui nevydi,ze i kdyz nastimuliji vajecniky ze ty folikuly diky tomu ze sami nepracuji taky muzou byt nekvalitni a uvi to nepoznaji,kdyzto u ivf po odberu poznaji ty kvalitni a tym pak vetsi sance.ale i presto to chci zkusit .
Jé ,tak to je mi strašně líto
,ale já být tebou ,tak bych dala na Dr.a šla bych do IVF už takhle do sebe budeš rvát hormony,je to pravda,že ti vyberou to nejlepší vajíčko a pak je ta šance mnohem vyšší. Jinak já taky měla Fostimon je lenější akorát ho musíš ředit jako Pregnyl,ale byl úplně v pohodě. Držím ti palečky ![]()
dani to ja mam prave strach jestli to zvladnu ho zredit.injekce snad pichat nak dam.pujdu do iui hned dalsi cyklus do ivf.ta doktorka mne nasadila takovyho brouka do hlavy ze tedka jsem premyslela aby to vajicko bylo vubec nejaky kvalitni.a taky premyslim zda icsi manzel ma spermie ok 55 procent pohyblivych.tys dani mela icsi??
Hanko, moc mě to mrzí
. Ale nemyslím si, že by nebyla šance s IUI. Mě také sami od sebe nedozrávají folikuly, k tomu mám nízkou sliznici a přesto se nám dítko zadařilo. Sice doktor říkal, že je to zázrak, že to vyšlo, ale já docela IUI věřím. I proto chci zkusit IUI i teď, i když doktor mě taky spíš přemlouval do IVF.
Bkrocku, to je teda pech, že jste ochořeli, ale nemá to cenu asi lámat přes koleno, no. A to jsi stimulovala Clostíkem? Tak se kdyžtak můžete tulit alespoň doma.
Nee prave jsem si mela jit dneska pro Puregon, ale nema to cenu, kdyz jsme nemocni, manzel ma horsi spermiogram, takze po nemoci by to bylo jeste horsi
holky tento mesic je nejakej smolnej nikomu to nevychazi .jestli se nepletu broucek mela zacit teprve se stimulaci dneska ze? ivco proto chci prave vyzkouset jeste pristi cyklus iui s injekcami.prave ze oni neradi delaji iui,oni si vzdycky myslijou ze to je zazrak.
broucku u nas v caru by iui s horsim spermiogramem neudelali,mate opravdu dobrej car.a cem ho ma manzel horsi? pohyblivost??
ja se moc v tech hodnotach nevyznam, ale pamatuji se jen ze 14mil. a 64%, pry je dulezite, aby tam byli nejake progresivni, ktere jdou dopredu a to tam byli, tak nevim
my máme spg 38mil a 51% a říkala mi doktorka, že spermio dobrý. Před 4 měsíci jsme měli jen 20mil.,přítel bral SELZINK a hups zlepšení na 38mil…takže to funguje ty vitamínky ![]()
@slunečnice81 píše:
my máme spg 38mil a 51% a říkala mi doktorka, že spermio dobrý. Před 4 měsíci jsme měli jen 20mil.,přítel bral SELZINK a hups zlepšení na 38mil…takže to funguje ty vitamínky
ano fungují my měli 42mil a za 2 měsíce máme 63 mil ![]()
Divny, pritel bere bioaktivni selen + zinek a u druheho vzorku se to jeste vic zhorsilo, ale asi to taky bylo tim, ze byl nemocny… no uvidime priste jak na tom bude, snad to bude lepsi
holky taky do toho koukam do papiru od spermie ale tech cisel je tam hodne tak se v tom nevyznam. spermiogram objem - 2.3ml ph 8.0 zkapalneni kulate bunky 5 000 000ml koncetrace spermii 21 000 000ml celkove mnozstvi 48 300 000 pak je tam pohyblivost nevim ktera prave u toho plati progresivne rychle pohyblive a 15 procent progresivne pomalu pohyblive b 18 procent a neprogresivne pohyblive c 48 procent a pak je tam jeste mortofologie a to vubec nevim k cemu je .ale ve vyhodnoceni mame napsano normospermia.doktorka rikala vse je ok.