Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
S tím souhlasím. A za měsíc ještě k tomu bude rodit švagrová a bude to první dítko s manželovy strany a všichni to tam prožívají. Já jim to přeju, ale nedokážu se s nima o tom vůbec bavit. A přitom s těhotnou kamarádkou mi to vůbec nevadí.
A to nevím, co budu dělat, až se malý od švagrové narodí; nejraději bych úplně přerušila kontakt. Stydím se za sebe, ale já to prostě nedávám
A hlavně jim se to povedlo na první „vrznutí“ na dovolené a pak mají takové řeči, že musíme být v klidu, že si máme zajet na dovolenou… Teď už s tím sice přestali, jelikož jim Jirka řekl, jak to s náma je, ale možná o to víc se s níma nedokážu bavit
A to předtím jsme spolu podnikali různé akce, dovolené…
my budeme s mim v cervenci 4 roky ,ale snazime se 3 roky a uz mne to prerusta pres hlavu.presne tak kdo nezazil nepochopi.taky znam ty blby keci nemyslete na to a podobne,anovulak si nevsugerujes,protoze koukam mato skoro kazda z nas,a bez ovulky neotehotnis,ale to nikdo nechape.
Kaczul - úplně ti věřím jak ti je, můj švagr očekává potomka už za několik dní, mají termín 5.4. já mám nsrozky 11.4.-ten den si mám jít i pro výsledky, když to řeknu blbě, nedejbože, že se jim posune termín a vyšlo by to na moje narozky, tak nevím, u nás je to pro mě horší o to, že oni se s náma nechcou vídat, takže já ani nebudu mít možnost vidět neteřinku jak roste, ani jí nemůžu nic koupit
je to na cápka ![]()
HANI - to jsou tací, kteří asi nechápou základní systém oplození, podle mě ani půlka dotyčných neví co to nějaká ovulace je ![]()
@zuzivr
se přiznám, že ani já jsem nevěděla o nějaké ovulce, dokud jsem to nezačala řešit ![]()
KACZUL - no vidíš
ale že jsou nějaké plodné nebo neplodné dny jsi věděla, a ono to má od toho kousek ![]()
Jo, to mě mamky manžel řekl, že to mám z toho, jak na to pořád myslím. Tak jsem mu řekla, že to, že neovuluju, jsem si asi těžko mohla vsugerovat, tak už zklapnul. A jak na to člověk nemá myslet? Krom toho, že ho to trápí, tak musí myslet na to, kdy se do CARu objednat, kdy spolknout jaký prášek, takže na to nemyslet prostě nejde. To říkají takoví lidé, kterým se to povedlo na první, druhé vrznutí, ti pak nejvíc radí.
Ale máš recht, že když jsem poprvé tady na emimino přišla, tak jsem vůbec nechápala o čem se tady ty ženský jako baví
četla jsem to hodně dlouho a studovala po netu co jaká zkratka znamená, než jsem se zapojila do diskuze
![]()
@Ivča78 píše:
Jo, to mě mamky manžel řekl, že to mám z toho, jak na to pořád myslím. Tak jsem mu řekla, že to, že neovuluju, jsem si asi těžko mohla vsugerovat, tak už zklapnul. A jak na to člověk nemá myslet? Krom toho, že ho to trápí, tak musí myslet na to, kdy se do CARu objednat, kdy spolknout jaký prášek, takže na to nemyslet prostě nejde. To říkají takoví lidé, kterým se to povedlo na první, druhé vrznutí, ti pak nejvíc radí.
přesně táááák, moje slova ![]()
holky ja kdyz jsem prisla do diskuze taky jsem v tom pekne litala a pripadala jsem si jak uplne blbe ale uz toho vi clovek hodne a zase jsme o kousek dal.zuzivr ty mas laparku za sebou ze? ja na ni chtela taky ale v caru mne rekli ze to zatim neni potreba.
HANI - jojo mám ji za sebou, mě tam poslala odvodní gyn. ještě před tím, než jsme šli vůbec do CARU, což jsem byla i ráda, nás to potom nezdržovalo, aspon. Jo, ještě před tou laparkou jsem byla na hysteroskopii - po staru se tomu říká profuky, to byl děs, už tam mě řekli že levá strana je neprůchodná a řekli at se tři měsíce snažíme doma, at se hodíme do klidu atd, tak sme udělali a nic, až potom teda přišla laparka, to mě jenom potvrdili to, co už jsem věděla ![]()
zuzivr,ja jsem byla akorat v nemocnici se slepakem,kdyz mi bylo 18.a jinak pruchodne vejcovody mam delaly mi to ambulantne a uz bych vickrat na to nesla.
Holky když tu čtu co vám říkají vaši příbuzný a známý, tak je mi z toho smutno a jsem ráda, že jsem nikomu nic neřekla. Říkám, že tomu necháváme volný průběh a buď se zadaří nebo ne. Ale tohle je hrozný, hlavně když vám to řekne rodina, oni snad nechápou, co dělají
Hlavně tím vůbec nepovzbudí. Jinak holky já spoustě věcem nerozumím, tak jsem ráda, že jsem nebyla jediná. Jsem v tom teprve chvilku, tak je to pro mě všechno nové. Hrozně bych si přála, aby to vyšlo a už bych měla vše za sebou. Ale jsem na sebe hrdá, ještě jsem ani neuvažovala o koupi tt ![]()