IUI bez kontroly průchodnosti vejcovodů a spermiogramu?

712
2.7.19 19:20

@An05
IUI je inseminace ne IVF

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3097
2.7.19 19:21

IUI mas asi 6 za rok placenych pojistovnou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
2.7.19 19:26

@Safrik aha, tak já se někde dočetla, že pouze tři jsou hrazené. Je to u všech pojišťoven stejné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
2.7.19 19:26

Ahoj, průchodnost se nedela před iui většinou, ja jsem ji teda podstoupila a spermiogram mu udělají při odberu, na co dvakrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
2.7.19 19:27

@bobda Ano, to vím. Je to ale přece jen určitý “zákrok”, kterému by nějáké vyšetření mělo předcházet, nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
2.7.19 19:28

Ja IUI platila 1500kč před 8 lety, nevím jak je to teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
2.7.19 19:29

@Sl.Kockova Aha, takže to asi zbytečně hrotím… Díky za ujištění :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
712
2.7.19 19:31

@An05
Je to banální zákrok a dle zkušeností doktoři žádný větší vyšetření před IUI nedělají. Max ten spermiogram. Tím nic nezkazite. Hned chodit pod narkozu je zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
2.7.19 19:31

@An05 jako na průchodnost se zeptej, udělají i ambulantne a aspoň vis…jinak spermio je takhle v poradku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
2.7.19 19:41

@An05 mas 6 iui rocne, ivf cili umele oplodneni hradi pojistovna 4×za zivot. Iui se dela za predpokladu ze mas vejcovody pruchozi. Pokud na tom trvas rekni to dr. a on te tym posle. Spermiogram nam udelali hned 1 navstevu v car, kdyby bylo sperma v katastrofalnim stavu, tak aby jsme zbytecne nesli do iui.. Kazdy car to ma asi jinak.. Jinak nam nam to vyslo na 2 pokus ivf. Hodne stesti :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
2.7.19 19:45

@Safrik Jé tak to moc gratuluji k mimču! :palec: Mě to překvapilo právě proto, že přece ještě nevíme, zda jsou vejcovody v pořádku… Pokud mám ale nárok každý rok na 6 IUI tak to asi řešit nebudu a prostě to zkusíme. Moc děkuji za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
2.7.19 19:48

@An05 Dekuji :lol: Nemas za co, a drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
2.7.19 19:49

@An05 A kam chodis do car ze si tak malo informovana?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
2.7.19 20:02

Bez testu pruchodnosti bych asi do iui sla, pokud jsi alespon podle ultrz ok, ale bez spermiogramu tedy urcite ne… To je to nejzakladnejsi vysetreni, co se dela jako prvni :nevim: A iui se dela jenom s dobrym spermiogramem, jinak to nema smysl.. Muze to vyjít, ale pravdepodobnejsi je, ze budete akorat ztracet cas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
2.7.19 20:04

@Safrik Jj, chodím do Reprofitu ale byla jsem zatím jen na té úvodní schůzce, kde se jen v rychlosti poptala na nemoci v rodině, atd. a řekla, ať příjdu na ultrazvuk a potom na odběry. Pokud bude vše v pořádku, tak bude IUI. Moc jsem se neptala protože to bylo vše tak narychlo až jsem měla pocit, že skoro zdržuji. Měla jsem takové smíšené pocity z té návštěvy ale podle přítele to bylo prostě jasné a stručné a zbytečně předbíhám když se chci ptát na další možnosti ( což mi řekla i sama Dr.) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.