Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
sisina píše:
Lenii,terpve mě to čeká, zatím jsem brala utrogestan, aby se upravila délka cyklu, teď čekám, zda to dopadlo a MS dorazí konečně sama. Pokud ano, tak mám brát Clost. Podle grafu BT dr. usoudil, že pravděpodobně neprobíhá ovu (nezvyšuje se teplota v druhé fázi cyklu).
sisina
Aha, tak to mačkám palečky, aby to vyšlo co nejdřív http://smajlici-1.ic.cz/deti/1/038.gif
Holčinky,ale clostyl nefunguje automaticky tak, že se s vyšší dávkou vytvoří více folikulů…je to jen možnost, že se jich udělá více..navíc bychom si měly uvědomit, že ksyž máme takové problémy nejsme nejlepší kandidátky na dvojčata…
ale hlavně at se ti daří a své vaječníky vyprovokuješ k nějaké akci, at se můžeme potkat v nějaké těhu diskuzi…držím palec
btw já po něm otěhotněla vždy!!!
Mariee píše:
Holčinky,ale clostyl nefunguje automaticky tak, že se s vyšší dávkou vytvoří více folikulů…je to jen možnost, že se jich udělá více..navíc bychom si měly uvědomit, že ksyž máme takové problémy nejsme nejlepší kandidátky na dvojčata…
ale hlavně at se ti daří a své vaječníky vyprovokuješ k nějaké akci, at se můžeme potkat v nějaké těhu diskuzi…držím palec
btw já po něm otěhotněla vždy!!!
Teď to asi moc nechápu. Podle mne- více hormonů= větší stimulace= víc folikulů. Teď myslím, že když se mi například při 50mg vytvoří třeba 1, s dávkou 100mg se vytvoří určitě víc, ne ? Teda ne že bych toužila třeba po trojčatech (jsou tu i větší rizika), ale snažit se pouze s třeba jedním folikulem… Když se ujme, nejsem proti, šance je ale malá a zkamání už bylo tolik- je to opravdu stresující…
Kažpádně díky a vám ať se po vodě zadaří taky ![]()
A to už máš doma nějaký caparty ?
Lenii - já bych těm doktorům trochu víc důvěřovala. Přece jen po těch letech na škole museli určitě něco pochytit
a pak - určitě mají spoustu zkušeností
Já brala 1 ráno a 1 večer (OVU u mě probíhá dobře, ale protože jsem starší, tak už vajíčka nemusí být tolik kvalitní, takže z většího počtu je větší šance) od 3 do 7 dne. Na utz jsem jela až 12. den, kde byl se mnou pan dr. spokojen. Myslím, že hyperstimulák hrozí spíš při přípravě na IVF, kde jsou dávky hormonů nepoměrně vyšší. A jinak hyperstimulace dorazí sama ať chceš nebo ne
![]()
Takže neboj hezky papej prášečky a těš se na mimi (jo a taky na injekci Pregnylu
), určitě na vás čeká na dně lékovky (to mimi
)
Jaru píše:
Lenii - já bych těm doktorům trochu víc důvěřovala. Přece jen po těch letech na škole museli určitě něco pochytita pak - určitě mají spoustu zkušeností
Já brala 1 ráno a 1 večer (OVU u mě probíhá dobře, ale protože jsem starší, tak už vajíčka nemusí být tolik kvalitní, takže z většího počtu je větší šance) od 3 do 7 dne. Na utz jsem jela až 12. den, kde byl se mnou pan dr. spokojen. Myslím, že hyperstimulák hrozí spíš při přípravě na IVF, kde jsou dávky hormonů nepoměrně vyšší. A jinak hyperstimulace dorazí sama ať chceš nebo ne
Takže neboj hezky papej prášečky a těš se na mimi (jo a taky na injekci Pregnylu![]()
), určitě na vás čeká na dně lékovky (to mimi
)
No, když jsme u těch doktorů- je to měsíc, co kvůli takovému jednomu chytrákovi co se teda asi neučil, skončil Péťa v nemocnici se zánětem dutin
No a ve finále se tam rozjela rotavirová infekce- velké zvracení a šílený průjem (mmch velice nakažlivé) a oni páni doktoři vesele přijímali další pacienty ![]()
Ale moc vám všem děkuju za vaše názory, a Jaru, co ten Pregnyl ? Už na mně čeká v lednici. Bolí to ???
Já jsem teď taky brala 1 ráno a jeden večer. Ovulace u mne taktéž probíhá i bez stimulace. Zítra jdu na ultrazvuk, tak uvidím. Už jsem ho jednou brala , ale už dříve a objevil se jeden folikul, při stejné dávce 1 ráno a 1 večer a i tehdy jsem mívala ovulaci.
Saara píše:
Já jsem teď taky brala 1 ráno a jeden večer. Ovulace u mne taktéž probíhá i bez stimulace. Zítra jdu na ultrazvuk, tak uvidím. Už jsem ho jednou brala , ale už dříve a objevil se jeden folikul, při stejné dávce 1 ráno a 1 večer a i tehdy jsem mívala ovulaci.
Jé, díky moc za další názor a pak sem napiš, jak to tam u vás vypadá
Držím palečky !!! ![]()
Lenii - mě to nebolelo, ale já jsem asi trochu divná, mě nebolí skoro nic
Musela jsem jet na pohotovost si to nechat bodnout a říkala jsem si, že jestli se to povede, že porod bude bolet určitě víc, takže tohle musím přežít bez mrknutí oka ![]()
Přeju ať na blízkém konci čekají //
P.S.
No někdy holt doktoři asi chyběli, ale přece jen si říkám, že budou vědět víc než laik. Jsem nenapravitelný idealista ![]()
Tak jsem dnes byla 13 den na ultrazvuku, po tom braní 1 ráno a 1 večer. Měla jsem 4 folikuly různé velikosti. Dostala jsem injekci Pregnylu, která trošku bolela, ale jen při vstřikování a pak šla v poledne na 4 IUI, které teď bylo v pohodě. Už si asi na ty železa začínám zvykat. Od neděle pak mám začít brát Duphaston a pak se uvidí. Přeji všem hezký víkend.
Saaro, mačkám palečky jak divá !!!!!!!!!!!!!!!!!
A to se jim ty 4 nezdály moc ? Asi tím, že nebyly všechny velký, viď ?
Ježiši, já to snad budu prožívat s Tebou
Takže přeju čílé spermijky a dobře se zahnizďující embrýsky ![]()
A nezapomeň nám o těch // dát vědět
![]()
Lenii píše:
Saaro, mačkám palečky jak divá !!!!!!!!!!!!!!!!!
A to se jim ty 4 nezdály moc ? Asi tím, že nebyly všechny velký, viď ?
Ježiši, já to snad budu prožívat s TebouTakže přeju čílé spermijky a dobře se zahnizďující embrýsky
A nezapomeň nám o těch // dát vědět![]()
Tak nevím, jestli zahlásím //. Minulý cyklus jsem měla 2 folikuly i bez stimulace a nic. Byla jsem i na IUI. Ted se Dr. 4 folikuly nezdály moc, neboť si myslí, že může být u mne problém ten, že vajíčko nechce vpustit spermie dovnitř. Ale určitě dám vědět, jak to tento cyklus dopadlo a přeji všem snažilkám brzké //.
Tak jsem jen chtěla napsat, že to tento cyklus dopadlo tak, že žádné dvě čárky bohužel nahlásit nemohu. Tak teď sbírám síly na další cyklus.
Saaro, tak to mne moc mrzí
A můžu se zeptat jaký vy máte problém ?
Tak to mi bychom taky rádi věděli. Psala jsem už něco do tématu Těhotenství a nevyjasněná neplodnost, tak se tam koukni. A pokud by tě ještě něco zajímalo, tak dej vědět.