Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@x.Luca.x ahoj, ano, VZP si vyložila nový zákon jinak a do 4 pokusů započítávala i IUI, jako jediná pojišťovna. Nevím jak je to teď, určitě bych se zeptala doktorky a ideálně napsala na pojišťovnu jak to teď mají. Jo, je to paradox, když je vlastně IUI výjde mnohem mnohem levněji ![]()
Koukám, že tady se rozjely druhé pokusy IUI, to je dobře
. U nás se nakonec druhý pokus nekoná, protože místo dominantního folikulu byla dominantní cysta, i dneska po týdnu na kontrole. Takže jsme se rovnou dohodli na IVF a pokud to půjde dobře, tak za cca 2 týdny začnu stimulovat
.
Držím vám všem s IUI štěstí, ať jste to právě vy, kdo vylepšíte statistiku tohoto zákroku!! Hezký den
Ahojky, tak ja byla vcera na kontrolnim utz a folikul byl pryc, pry asi prasknul nezraly,
Takze druha IUI se nekona, misto toho me dr poslala na laparoskopii kvuli vejcovodum, takze do kvetna mame se snazenim padla
Ale snazim se to brat pozitivne
,alespon se dozvim na cem jsem ![]()
holky ahoj nebojte a věřte vše bude ok…ve skupině INSEMINACE je další těhulka po 2.IUI…držím palečky vám všem
Ahoj snazilky, prosim, ktery den Vam zacal po IVF cca ukazovat testik?
@Pavlinky Zalezi jak spatny spermiogram to je, pri nekterych vadach IUI nedoporucuji, pak pry rovnou IVF.
@Vlasticka38 Ja na IVF nebyla, ale zalezi, jestli jsi mela prodlouzenou kultivaci nebo ne, jinak ty co ji mely prodlouzenou, tak pisou ze uz i 5 den po transferu mely potitivni tt, ale je to individualni.Tak drzim palecky ![]()
@korculka píše:
@Pavlinky Zalezi jak spatny spermiogram to je, pri nekterych vadach IUI nedoporucuji, pak pry rovnou IVF.@Vlasticka38 Ja na IVF nebyla, ale zalezi, jestli jsi mela prodlouzenou kultivaci nebo ne, jinak ty co ji mely prodlouzenou, tak pisou ze uz i 5 den po transferu mely potitivni tt, ale je to individualni.Tak drzim palecky
dkeuji za zpravicku, mela jsem prodlouzenou dnes je to 8 den a zacina se dusikovat na testu, zkousela jsem radeji dve znacky…:-)
@Vlasticka38 Tak potichu gratuluju ![]()
My se chystame na IVF az v rijnu, v cervenci jdu na laparku vejcovodu ![]()
@Pavlinky Kdyz to ja tak uplne nevim co je to pohyblivost 20,
,ale urcite je dobre se na to zeptat, porad se ptat a ptat, bo mam pocit, ze sami ti toho moc nereknou ![]()
@Pavlinky píše:
Holky aa iIUI je urcene jen tem co nemaji sex nebo aji tem co maji spatny spermiogram
doporucuji, pokud to nejde, pokud nejsi jak se rika moc stara a pokud partner ma slusnejsi spermmiogram co do poctu, tak do pohyblivosti…u nas bylo jen 38% OK a bylo to malo,
Ahoj holky, tak jsem napsala do VZP ohledně hrazení pokusů IUI x IVF a místo klasické odpovědi mi zkopírovali a poslali část zákona ve znění (dávám sem pouze část toho, co mi poslali):
Zdravotní péče poskytovaná v souvislosti s umělým oplodněním je dle § 3 odst. 3 zákona č. 373/2011 Sb., o specifických zdravotních službách definována jako:
b) přenos lidského embrya vzniklého oplodněním vajíčka spermií mimo tělo ženy
do pohlavních orgánů ženy (IVF).
V obou případech se tedy z pohledu tohoto zákona jedná o rovnocennou zdravotní péči v rámci umělého oplodnění.
Umělé oplodnění hradíme pouze ve speciálních centrech, které mají na tuto službu s námi smlouvu.
VZP ČR hradí tyto služby pouze v uvedeném rozsahu – pokud je potřeba ještě něco speciálního – tj. větší množství léků pro stimulaci, speciální laboratorní metoda než běžně používaná atd., tak tyto úkony navíc si už hradí pojištěnec sám – VZP má pevně stanovený rozsah služeb, které uhradí, péči nad rámec tohoto vymezení hradí pojištěnec.
Znamená to tedy, že na to pohlížejí úplně stejně:-(. Dle mého se vyplatí si radši IUI zaplatit než vyplácat jako jeden pokus.
Ahoj holky, ceka nas prvni IUI, ovu by mela prijit 8.-9.6., ale Mudr. si me pozval uz na 6.6., pritom na posledni kontrole vychazela na 16den, pac mam delsi cyklus, ale sestra mi do fonu rekla, ze ma zapsano 13-ty den. Tak jsem z toho jelen.Je mozny, ze mi 6.6 udelaj ultrazvuk a poslou domu, nebo mi pichnou pregnyl na uvolneni a 7.6. provedou IUI? ![]()
Tak ja jen prispivam ke statistice..
Prvni dite vyslo na paty pokus IUI.
Ted zkousime druhe… jsem po ctvrtem IUI a zase nic…
Uz me to fakt nebavi…
Čau děvčata
já jsem dnes druhý den po druhé IUI. Tak jsem zvědavec! ![]()
krásný den
Ahoj holky, tak které teď opadlo dobře IUI? Mě to čeká dnes, první pokus, tak se bojím a nevím, co od toho mám čekat.. Doufám, že 2 čárky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.