IUI, kolikátý pokus vám vyšly //

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2197
5.3.14 09:52

@x.Luca.x ahoj, ano, VZP si vyložila nový zákon jinak a do 4 pokusů započítávala i IUI, jako jediná pojišťovna. Nevím jak je to teď, určitě bych se zeptala doktorky a ideálně napsala na pojišťovnu jak to teď mají. Jo, je to paradox, když je vlastně IUI výjde mnohem mnohem levněji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2197
5.3.14 09:55

Koukám, že tady se rozjely druhé pokusy IUI, to je dobře :palec:. U nás se nakonec druhý pokus nekoná, protože místo dominantního folikulu byla dominantní cysta, i dneska po týdnu na kontrole. Takže jsme se rovnou dohodli na IVF a pokud to půjde dobře, tak za cca 2 týdny začnu stimulovat ;).
Držím vám všem s IUI štěstí, ať jste to právě vy, kdo vylepšíte statistiku tohoto zákroku!! Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
8.3.14 20:14

Ahojky, tak ja byla vcera na kontrolnim utz a folikul byl pryc, pry asi prasknul nezraly, :nevim: Takze druha IUI se nekona, misto toho me dr poslala na laparoskopii kvuli vejcovodum, takze do kvetna mame se snazenim padla :) Ale snazim se to brat pozitivne :mrgreen:,alespon se dozvim na cem jsem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7726
9.3.14 14:04

holky ahoj nebojte a věřte vše bude ok…ve skupině INSEMINACE je další těhulka po 2.IUI…držím palečky vám všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
18.3.14 15:37

Ahoj snazilky, prosim, ktery den Vam zacal po IVF cca ukazovat testik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
18.3.14 16:45

@Pavlinky Zalezi jak spatny spermiogram to je, pri nekterych vadach IUI nedoporucuji, pak pry rovnou IVF.

@Vlasticka38 Ja na IVF nebyla, ale zalezi, jestli jsi mela prodlouzenou kultivaci nebo ne, jinak ty co ji mely prodlouzenou, tak pisou ze uz i 5 den po transferu mely potitivni tt, ale je to individualni.Tak drzim palecky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
18.3.14 16:55
@korculka píše:
@Pavlinky Zalezi jak spatny spermiogram to je, pri nekterych vadach IUI nedoporucuji, pak pry rovnou IVF.@Vlasticka38 Ja na IVF nebyla, ale zalezi, jestli jsi mela prodlouzenou kultivaci nebo ne, jinak ty co ji mely prodlouzenou, tak pisou ze uz i 5 den po transferu mely potitivni tt, ale je to individualni.Tak drzim palecky :palec:

dkeuji za zpravicku, mela jsem prodlouzenou dnes je to 8 den a zacina se dusikovat na testu, zkousela jsem radeji dve znacky…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
19.3.14 08:09

@Vlasticka38 Tak potichu gratuluju :potlesk:
My se chystame na IVF az v rijnu, v cervenci jdu na laparku vejcovodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
19.3.14 08:16

@Pavlinky Kdyz to ja tak uplne nevim co je to pohyblivost 20, :nevim:,ale urcite je dobre se na to zeptat, porad se ptat a ptat, bo mam pocit, ze sami ti toho moc nereknou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
19.3.14 09:31
@Pavlinky píše:
Holky aa iIUI je urcene jen tem co nemaji sex nebo aji tem co maji spatny spermiogram

doporucuji, pokud to nejde, pokud nejsi jak se rika moc stara a pokud partner ma slusnejsi spermmiogram co do poctu, tak do pohyblivosti…u nas bylo jen 38% OK a bylo to malo,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
18.5.14 15:54

Ahoj holky, tak jsem napsala do VZP ohledně hrazení pokusů IUI x IVF a místo klasické odpovědi mi zkopírovali a poslali část zákona ve znění (dávám sem pouze část toho, co mi poslali):

Zdravotní péče poskytovaná v souvislosti s umělým oplodněním je dle § 3 odst. 3 zákona č. 373/2011 Sb., o specifických zdravotních službách definována jako:

1. zavedení spermií do pohlavních orgánů ženy (IUI)

b) přenos lidského embrya vzniklého oplodněním vajíčka spermií mimo tělo ženy
do pohlavních orgánů ženy (IVF).

V obou případech se tedy z pohledu tohoto zákona jedná o rovnocennou zdravotní péči v rámci umělého oplodnění.

Umělé oplodnění hradíme pouze ve speciálních centrech, které mají na tuto službu s námi smlouvu.

VZP ČR hradí tyto služby pouze v uvedeném rozsahu – pokud je potřeba ještě něco speciálního – tj. větší množství léků pro stimulaci, speciální laboratorní metoda než běžně používaná atd., tak tyto úkony navíc si už hradí pojištěnec sám – VZP má pevně stanovený rozsah služeb, které uhradí, péči nad rámec tohoto vymezení hradí pojištěnec.

Znamená to tedy, že na to pohlížejí úplně stejně:-(. Dle mého se vyplatí si radši IUI zaplatit než vyplácat jako jeden pokus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.14 12:29

Ahoj holky, ceka nas prvni IUI, ovu by mela prijit 8.-9.6., ale Mudr. si me pozval uz na 6.6., pritom na posledni kontrole vychazela na 16den, pac mam delsi cyklus, ale sestra mi do fonu rekla, ze ma zapsano 13-ty den. Tak jsem z toho jelen.Je mozny, ze mi 6.6 udelaj ultrazvuk a poslou domu, nebo mi pichnou pregnyl na uvolneni a 7.6. provedou IUI? :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.6.14 13:18

Tak ja jen prispivam ke statistice..
Prvni dite vyslo na paty pokus IUI.
Ted zkousime druhe… jsem po ctvrtem IUI a zase nic…
Uz me to fakt nebavi…

• Citovat
  • Upravit
2719
7.7.14 16:58

Čau děvčata

já jsem dnes druhý den po druhé IUI. Tak jsem zvědavec! :-)

krásný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
20.8.14 11:00

Ahoj holky, tak které teď opadlo dobře IUI? Mě to čeká dnes, první pokus, tak se bojím a nevím, co od toho mám čekat.. Doufám, že 2 čárky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.