Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
JayLee a ty si na tom jak? Kdy začínáš s IUI a kolik jich zkusíte, než půjdete do IVF?
Pavli, testovat asi až tak za týden 8 dní, dřív ne, beru utrogestan ten v neděli vysadím a děj se vůle boží…naděje umírá poslední, ale teď nemám vůbec žádné příznaky takže tomu přestávám tak trochu věřit…ale je krásný žít alespoň v té naději, než Ti to ta červená mrcha zase všechno pokazí ![]()
Ahoj holky, já už sem sice nepatřím ale chodím sem na vás jukat, jak se vám daří a koukám a blahopřeji @majdalenka20 k úspěchu
a jak vy ostatní? je tu ještě někdo těhulí? @PavlaPir zdravím, jak se daří? ![]()
To máš pravdu, naděje umírá poslední. Ale hlavně ani v těch prvních dnech snad žádné příznaky nejsou. Na testování budu držet palce, aby to vyšlo. Já asi ani testovat nebudu, počkám a uvidím. Dr. mě tak negativně naladili, že opravdu nevěřím, že by to vyšlo ![]()
Anit ty sem patříš, vždyť si to založila. A já jsem ráda, když se tu ukážeš. Jak ti je? A co mimi? Vše v pořádku? U mě je to na levačku
. Při IUI mi řekli, že máme špatné sperma (bohužel máme jen zamražené) a že bych měla jít na IVF
. Takže vůbec nedoufám, že by IUI mohlo vyjít. Vlastně mám i pocit, že po IUI ani nejsem. Dokonce jsem si i dala decku vína, protože jsem si ani neuvědomila, že by něco mohlo být
. Takže jsem úplně rezignovala. A navíc ani nevím jestli do IVF chci vůbec jít ![]()
Pavli a co to je špatné sperma,kolik jste měli spermiogram,myslím výsledek-kolik mil/ml… méně jak 20mil??
A neříkej mi,že se to nezlepší, my měli taky 20mil, říkali " noo nic moc",ale po vitamínech (selen,zinek,vit,C), které papáme už 1/2 roku pravidelně tak se zlepšilo na 38mil.
Pavli tak to mě mrzí, a u vás nelze mít čerstvé? hele neházej ještě flintu do žita, třeba zrovna, když už to vzdáš tak se povede, podívej na mě. já jdu ve středu k dr, an kontrolu a ve čt na další ultrazvuk a snad je vše ok, už mi není ani tak špatně, takže celkem fajn.
@slunečnice81 a vám řekli že 20mil je málo? nám řekli že normál je tak kolem 18-20mil a my měli jem 8mil a podařilo se a normálně… ![]()
opravdu, každý doktor říká něco jiného, já tomu nerozumím?? my jsme měli výsledek při 20mil a 51% pohyblivost „asthenospermie“-zhoršená pobyblivost, takže proto IUI,ale už jsme se dočkali zlepšení…ty říkáš 18mil normál, no jsem z toho dost zmatená,dělají z člověka debila a hlavně oni ty CAR chtějí hlavně byznys,to je jasné,ale na to já jim kašlu, jdu do FN.....
Holky my máme možnost pouze zamraženého
. Teda teď jsem se domluvila v caru, jestli manželovi udělají spermiogram znovu, jestli tam třeba něco není. Teď mi řekli, že je spermia málo a není moc kvalitní, ale toť vše. Žádné výsledky, procenta nebo čísla. Mám pocit, že by nejraději všem dělali IVF. Já jsem si o IUI musela říct.
Slunečnice to je krásný zlepšení, to by to mohlo jít i doma ![]()
Anit tak to je paráda, že už je celkem fajn a hlavně, že je vše v pořádku.. Já ti tak závidím, že už za chvilku budeš mít miminko ![]()
Pavli, ale to by jsem teda chtěla vědět, kolik milionů jich má a pohyblivost, vždyť to jsou ty nejdůležitější čísla…nechápu…zkus ty vitamíny chlapovi naordinovat a pak nové spermio a uvidíš.Chlapovi se spermie obnovují cca po 2-3 měsících,takže jde zapracovat na nových,lepších, kdežto ženská má od narození vajíčka a ty věkem stárnou,hotovka…no nenasra…by Vás to?? Takže já bych to ještě zkusila, každý sprmiogram může dopadnout úplně jinak.
Slunečnice manžel je po chemoterapii, takže ta způsobuje neplodnost a buď je přechodná nebo trvalá
U nás to vypadá na trvalou ![]()
a přece bych to zkusila, alespon jednou…ať jste si 100% jisti,že už nové nenajdete…ale mrzí mě to, hlavně že jste si oporou…to je fajn.Držte se ![]()
ahojky holky tak hlasim že mrcha došla v plne paradě a já jdu do 2IUI od zitra opět clostik a 1.6 na ultrazvuk ![]()
@slunečnice81 K čemu je ten utrogestan? já nic takového nedostala…
Luci jak se máš ty?