Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@slunečnice81 Já mám teď jarní únavu nebo nevím jak to chápat. V práci kolem 14h na mě padne, ale úplně nesnesitelná únava, musím se tolik přemáhat abych neusla. V pondělí jsem to ustála, včera to bylo silnější než já (klimbla jsem asi na půl hodky
), dneska uvidím
Už jsem z toho pozorování, tak zmatená, že si snad ty příznaky dokážu i vsugerovat… Nikdy předtím jsem to takto neřešila a nepozorovala se. Jaký má být ten čípek v těhotenství?
Jinak na dovolenou k moři se taky moc těšíme, loni jsme nikam nevypadli, tak ted si to chceme vynahradit ![]()
NJen, já nevím, všude píšou něco jiného,každopádně na ms se má otevřít a být měkčí,takže předpokládám,že pokud bych byla těhotná, měl by zůstat po ovulaci zavřený a tvrdší…
Končím v práci, jedu domů, úplně splavená ![]()
Ahoj, holky, můžu se k vám přidat?? Já byla včera na svém prvním IUI, už mám za sebou 2× IVF a 1× KET, ale IUI jsme ještě nezkoušeli. ![]()
Babulka01 vítej. Tak to moc držím palce, když máš takovouhle náročnou cestu za sebou. A jak se cítíš? Víš proč vám IVF nevyšlo?
Poprvé se nám přestalo vyvíjet miminko, takže jsem potratila a podruhé to prostě nevyšlo, ani KET, ani nevíme, proč. ![]()
Jujda to mě hrozně mrzí. Tak ono pokaždé to nevyjde. Já už jsem po 4 IUI. Kolik jich chcete absolvovat?
Uvidíme, jak to dopadne. Ale máme ještě nárok letos na 5 a chci ještě zkusit i KET, kdyby něco, máme ještě 6 mrazáčků.
![]()
6 mrazáčků to je krááásný. To máš z jednoho OPU? Kolik si jich měla? A kolik sis jich nechala zavést? Vyzvídám, protože mě to čeká v září ![]()
pavlo mne taky ivf v zari a taky se bojim kolik bude foliku a kolik s toho bude vajicek a zda bude co mrazit.priste tyden jdu na ultrazvuk a bude koncem tydne posledni iui.
Holky, já byla na 1. IVF loni v dubnu-květnu a nakvokala jsem jenom 2 vajíčka, z toho se mi jenom jedno oplodnilo a dokonce se i chytlo, jenom se nám mimi přestalo vyvíjet cca v 8tt. Takže potrat. Ale chytlo se, takže nezáleží na kvantitě, ale na kvalitě. No a pak v září bylo další IVF a to jsem vykvokla 16 vajíček a 14 oplodněných, 2 zavedli a zbytek se zamrazil - nepovedlo se. Pak jsem byla na KET myslím v prosinci a taky prd. Tak uvidíme, jestli náhodou třeba nevyjde IUI, mě holčina na jiné diskuzi předpovídá, že otěhotním přirozeně a já jí věřím, protože jí zatím všechno vyšlo.
![]()
Hanko mě řekli, že mají přes léto stop stav na IVF, tak budu zkoušet IUI do srpna a pak mě čeká IVF. Také se bojím, hrozně moc. Jé bylo by super kdyby ti vyšlo IUI
babulko tak to je něco. To musím říct, že máš opruvdu ještě spoustu optimismu po tom co všechno si absolvovala - a to je naprosto super! Otěhotnět přirozeně je to nejlepší co by tě mohlo potkat, takže budu držet palce, aby to vyšlo ![]()
NJen,tak já jsem nevydržela a testla…a samozřejmě nic-bílo, jsem 23DC a 11dní po IUI, takže v neděli vysazuji utrouš,počkám na mrchu a za 10dní zkusím poslední 3 pokus a pak to prdím.Zažádám si o IVF, doufám,že se to nevyřizuje moc dlouho, chtěla bych to tak nejpozději v září stihnout.Co ty???
Jéé, to je mi líto. Ale já bych být tebou ještě neplašila, protože 11. den od IUI ještě se nemusí ukázat čárečka. Počkej ještě tak 3 - 4 dny a zkus to znova.
![]()
určitě zkusím ještě v pondělí,to je jasný…příznaky jsem měla všechny co šly a najednou nic..magor
![]()