Iva, Iveta nebo Ivana?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
27.5.17 09:20
@Anonymní píše:
Ahoj,nedaří se mi usnout, tak tu tak brouzdám diskuzemi :mrgreen:. Pořád mi lítá hlavou, které jméno nakonec vybrat pro holčičku. Dohodli jsme se na těchto třech, jsou si velmi podobná, ale furt ne a ne vybrat které. Asi nejvíc by se hodilo nejkratší z nich - Iva, protože máme dlouhé příjmení. Ale mně zase pro dospělou ženu lépe zní Iveta nebo Ivana. U Ivanky se mi moc líbí právě tahle zdrobnělina, takže z tohohle hlediska jsem pro Ivanu. Jinak chceme říkat Ivo, Iví, Ivís, Ivísku, Ivuško, Iv,… a to myslím jde od všech jmen. Tak co myslíte, které z nich?

Dala bych Iva a klidně jí říkala i Ivanko. Na Ivaně nevidím ošklivého, Iveta ani Ivona se mi nelíbí. Ani nemůžu říct proč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.17 09:38
@marin píše:
Známá se jmenovala Ivana, ale neměla to jméno ráda. Nechávala si ode všech říkat Iva i se tak představovala. Pokud máte dlouhé příjmení, dala bych Iva.

jsem Ivana a taky mam mnohem radeji Iva a ruzne variance..Ivana se mi nelibi.

• Citovat
  • Upravit
459
27.5.17 09:49

Mně Iva přijde strašně jalová, z těchto tří bych vybrala Ivetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106899
27.5.17 09:50
@Fircon píše:
Mně Iva přijde strašně jalová, z těchto tří bych vybrala Ivetu.

ja bycg vybrala uplne neco jineho, ale z podobnych spis tu Ivonu nebo Ilonu… je to vzacnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
27.5.17 10:01

Líbí se mi nejvíc Ivana právě pro oslovení Ivanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106899
27.5.17 10:08
@Lendeš píše:
Líbí se mi nejvíc Ivana právě pro oslovení Ivanka.

no mne vubec, jsem taky Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
27.5.17 10:22

Přiznám se, že Ivana se mi moc nelíbí, Iveta tak neutrálně a Iva je krásné, tradiční a zároveň současné. Já jsem pro Ivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
27.5.17 10:30

Jsem Iveta a jsem spokojená. Říkají mi Ivet, Ivčo, Ivetko, Ivi, Ivuško, ve srandě Ivuše, Ivetice :)
Ony ty zdrobněliny jsou vesměs pro všechna 3 jména stejná. Takže bych se asi rozhodovala jaké jméno se vám líbí nejvíc v základu. Ještě je fakt, že jména Iva a Ivana se hodně pletou. I já se vždycky nositelek těch jmen ptám jestli jsou jen Iva nebo Ivana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
27.5.17 10:32
@maraida píše:
Jsem Iveta a jsem spokojená. Říkají mi Ivet, Ivčo, Ivetko, Ivi, Ivuško, ve srandě Ivuše, Ivetice :)
Ony ty zdrobněliny jsou vesměs pro všechna 3 jména stejná. Takže bych se asi rozhodovala jaké jméno se vám líbí nejvíc v základu. Ještě je fakt, že jména Iva a Ivana se hodně pletou. I já se vždycky nositelek těch jmen ptám jestli jsou jen Iva nebo Ivana.

Já teda nevim, kde žiji, ale u nás se lidé představují běžně tím, co mají v občance, takže mě nikdy nenapadlo se ptát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
27.5.17 10:32
@boball píše:
Dala bych Ivu, hodí se jak pro malou tak i velkou. Ivetu nedávej, všechny co znám příšerně chlastají a ještě to neumí :lol:

Tak to neznáš mě. Já jsem abstinent :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
27.5.17 10:35
@Venetia píše:
no mne vubec, jsem taky Ivana

ty nemas rda, kdyz ti nekdo rekne ivanko? 8o me se to libi moc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
27.5.17 10:36

Ženská varianta ruského mužského jména Ivan. Jeho skutečný původ však musíme hledat hluboko v dávné minulosti, údajně totiž pochází z hebrejštiny, vyvinulo se z hebrejského Jochanán, tedy Bůh je milostivý. Staroslověnskou podobou Ivany je Jana. U nás je to jméno poměrně moderní, masověji se rozšířilo až v první polovině 20. století. Domácí podoby: Ivča, Ivka, Ivanka, Ivuška, Iva.

Nositelka tohoto jména se potřebuje v životě o někoho opřít, dokáže sice žít i bez podpory svých blízkých, ale pak se jí daří mnohem hůř. Má-li si vybrat ze dvou či více variant, potřebuje trochu popostrčit, jinak se neumí rozhodnout, pak si ale většinou jde houževnatě za svým cílem. Nechybí jí odvaha, zároveň ale nemá problémy s tolerancí a disciplínou.
na me to sedi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1780
27.5.17 10:38
@Ivana 85 píše:
@Sunnyess je to mame uplne stejny, taky dostavam prani 2× rocne :mrgreen: A i s tim ze kdyz me nekdo oslovi Ivano, tak mam pocit ze je nastvanej :mrgreen: Jinak pro zakladatelku, me se moje jmeno libi a jeste tady nezaznela jedna zdrobnelina.Doma mi rikali Ivunko. A kdyz jsme se hadali se sourozencema tak Ivuno :mrgreen:

No vidíš, tak to máme stejný..ještě jsem zapomněla, že mi občas říkaj Ivuš.
Když my se hádali, tak jsem byla Ivanice. :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
27.5.17 10:38

@radkka tak já samozřejmě nemyslím při obvyklém představování. Kolikrát se stane, že sama nositelka mi řekne, že je Iva, protože jí tak všichni říkají a přitom je Ivana.Nebo tu máme třeba Týnu a já jsem až po několika letech zjistila, že vlastně není Týna, ale Kristýna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.5.17 10:41

Za mě Iva, je nejelegantnější. Ivana mi přijde těžkopádné, Iveta tvrdé a představím si chuděru Bartošovou.
I když zdrobněliny jsou více méně stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze