Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anonymní píše:
Ahoj,nedaří se mi usnout, tak tu tak brouzdám diskuzemi. Pořád mi lítá hlavou, které jméno nakonec vybrat pro holčičku. Dohodli jsme se na těchto třech, jsou si velmi podobná, ale furt ne a ne vybrat které. Asi nejvíc by se hodilo nejkratší z nich - Iva, protože máme dlouhé příjmení. Ale mně zase pro dospělou ženu lépe zní Iveta nebo Ivana. U Ivanky se mi moc líbí právě tahle zdrobnělina, takže z tohohle hlediska jsem pro Ivanu. Jinak chceme říkat Ivo, Iví, Ivís, Ivísku, Ivuško, Iv,… a to myslím jde od všech jmen. Tak co myslíte, které z nich?
Dala bych Iva a klidně jí říkala i Ivanko. Na Ivaně nevidím ošklivého, Iveta ani Ivona se mi nelíbí. Ani nemůžu říct proč
@marin píše:
Známá se jmenovala Ivana, ale neměla to jméno ráda. Nechávala si ode všech říkat Iva i se tak představovala. Pokud máte dlouhé příjmení, dala bych Iva.
jsem Ivana a taky mam mnohem radeji Iva a ruzne variance..Ivana se mi nelibi.
Mně Iva přijde strašně jalová, z těchto tří bych vybrala Ivetu.
@Fircon píše:
Mně Iva přijde strašně jalová, z těchto tří bych vybrala Ivetu.
ja bycg vybrala uplne neco jineho, ale z podobnych spis tu Ivonu nebo Ilonu… je to vzacnejsi
@Lendeš píše:
Líbí se mi nejvíc Ivana právě pro oslovení Ivanka.
no mne vubec, jsem taky Ivana
Přiznám se, že Ivana se mi moc nelíbí, Iveta tak neutrálně a Iva je krásné, tradiční a zároveň současné. Já jsem pro Ivu.
Jsem Iveta a jsem spokojená. Říkají mi Ivet, Ivčo, Ivetko, Ivi, Ivuško, ve srandě Ivuše, Ivetice ![]()
Ony ty zdrobněliny jsou vesměs pro všechna 3 jména stejná. Takže bych se asi rozhodovala jaké jméno se vám líbí nejvíc v základu. Ještě je fakt, že jména Iva a Ivana se hodně pletou. I já se vždycky nositelek těch jmen ptám jestli jsou jen Iva nebo Ivana.
@maraida píše:
Jsem Iveta a jsem spokojená. Říkají mi Ivet, Ivčo, Ivetko, Ivi, Ivuško, ve srandě Ivuše, Ivetice
Ony ty zdrobněliny jsou vesměs pro všechna 3 jména stejná. Takže bych se asi rozhodovala jaké jméno se vám líbí nejvíc v základu. Ještě je fakt, že jména Iva a Ivana se hodně pletou. I já se vždycky nositelek těch jmen ptám jestli jsou jen Iva nebo Ivana.
Já teda nevim, kde žiji, ale u nás se lidé představují běžně tím, co mají v občance, takže mě nikdy nenapadlo se ptát ![]()
@boball píše:
Dala bych Ivu, hodí se jak pro malou tak i velkou. Ivetu nedávej, všechny co znám příšerně chlastají a ještě to neumí
Tak to neznáš mě. Já jsem abstinent ![]()
@Venetia píše:
no mne vubec, jsem taky Ivana
ty nemas rda, kdyz ti nekdo rekne ivanko?
me se to libi moc ![]()
Ženská varianta ruského mužského jména Ivan. Jeho skutečný původ však musíme hledat hluboko v dávné minulosti, údajně totiž pochází z hebrejštiny, vyvinulo se z hebrejského Jochanán, tedy Bůh je milostivý. Staroslověnskou podobou Ivany je Jana. U nás je to jméno poměrně moderní, masověji se rozšířilo až v první polovině 20. století. Domácí podoby: Ivča, Ivka, Ivanka, Ivuška, Iva.
Nositelka tohoto jména se potřebuje v životě o někoho opřít, dokáže sice žít i bez podpory svých blízkých, ale pak se jí daří mnohem hůř. Má-li si vybrat ze dvou či více variant, potřebuje trochu popostrčit, jinak se neumí rozhodnout, pak si ale většinou jde houževnatě za svým cílem. Nechybí jí odvaha, zároveň ale nemá problémy s tolerancí a disciplínou.
na me to sedi ![]()
@Ivana 85 píše:
@Sunnyess je to mame uplne stejny, taky dostavam prani 2× rocneA i s tim ze kdyz me nekdo oslovi Ivano, tak mam pocit ze je nastvanej
Jinak pro zakladatelku, me se moje jmeno libi a jeste tady nezaznela jedna zdrobnelina.Doma mi rikali Ivunko. A kdyz jsme se hadali se sourozencema tak Ivuno
No vidíš, tak to máme stejný..ještě jsem zapomněla, že mi občas říkaj Ivuš.
Když my se hádali, tak jsem byla Ivanice.
![]()
@radkka tak já samozřejmě nemyslím při obvyklém představování. Kolikrát se stane, že sama nositelka mi řekne, že je Iva, protože jí tak všichni říkají a přitom je Ivana.Nebo tu máme třeba Týnu a já jsem až po několika letech zjistila, že vlastně není Týna, ale Kristýna.
Za mě Iva, je nejelegantnější. Ivana mi přijde těžkopádné, Iveta tvrdé a představím si chuděru Bartošovou.
I když zdrobněliny jsou více méně stejné.